Zomergasten met Theo Maassen wordt niet herhaald (update)

Gisteravond was cabaretier Theo Maassen te gast in de VPRO-serie Zomergasten. Hierin stelt de gast zijn ‘eigen televisieavond’ samen. De ideale avond van Theo Maassen ging onder meer over het vak van cabaretier, de verhouding met het publiek, het ontstaan van een grap, lef, ingehouden woede, en de vrijheid van meningsuiting.
Uitgekozen fragmenten waren van o.a. André van Duin, Toon Hermans, De Vliegende Panters en de Amerikaanse comedian Bill Hicks. En verder: De excuses van Barend en van Dorp aan de Hells Angels en meesterlijk acteerwerk uit de film Glengarry Glen Ross.
De uitzendingen van Zomergasten wordt iedere zaterdagmiddag herhaald. Maar met de aflevering met Theo Maassen zal dat niet gebeuren. Reden is dat er volgens de voor dat tijdstip geldende normen van de Kijkwijzer (aanstootgevende beelden en taalgebruik) te veel fragmenten zouden moeten worden geschrapt en het karakter van de uitzending teveel zou worden aangetast, meldt Zwarte Kat. In plaats daarvan wordt nu o.a de documentaire Venus Boyz uitgezonden over transseksuelen en travestieten in New York en Londen. Een normaal onderwerp voor de zaterdagmiddag, toch?

Update: Op de Zomergastensite een kort interview met Maassen dat gehouden is na de uitzending.

  • Hoe vond je de avond gaan gisteren? Ik weet het niet zo goed eigenlijk, ik ben blij dat ik die fragmenten heb kunnen laten zien. Ik heb niet het idee dat ik voor lul heb gestaan of dat het gĂȘnant was. Maar ik heb me ook niet van mijn beste kant laten zien. Ik was niet heel erg scherp of zo. Ik ben gemengd over gisteren: niet helemaal gelukig maar ook niet helemaal ongelukkig.
  • Hoe was het om door Joost geĂŻnterviewd te worden? Ja, god, ik vind het moeilijk om eerlijk op te antwoorden. Ik weet het niet. Lastig: soms word je geĂŻnterviewd door iemand waar je het niet eens mee bent en dan ben je scherp. Met andere interviewers bouw je samen iets op in een gesprek. Joost denkt wel mee maar bij hem zat het er een beetje tussenin.
  • Waarom bood je je excuses aan op het einde van de uitzending? Dat was zomaar, ik had ook iets anders kunnen zeggen. Het was niet serieus bedoeld.Je had beloofd de best bekeken avond te worden. Waar ging het mis? Het spijt me, wederom bied ik mijn excuses aan. Ik had een lekker wijf moeten zijn.
  • 9 augustus 2004    Geef je reactie