Top 2000 op Radio 2 en Nederland 3

Naast Radio 2 staat vanavond ook Nederland 3 geheel in het teken van de Top 2000. Op Radio 2 komt ‘de finale’ vanaf 20.00 uur rechtstreeks vanuit de huiskamer van presentator Hans Schiffers. Op Nederland 3 zijn er vanaf 19.30 uur speciale programma’s rond de lijst te zien.
Lees verder >>
Allereerst presenteren Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis bij de NPS een extra lange aflevering van Top 2000 a Gogo. Het cabaretduo Remco Veldhuis en Richard Kemper gaat vervolgens vanaf 21.10 uur ‘op hun eigen wijze’ door de Top 2000. Zij komen ‘tot een verrassend andere indeling van de lijst’.
Om 22.50 uur presenteert Leo Blokhuis in De Top 2000 Telt Af, een zoektocht door Nederland langs de verhalen bij de Top 10 van de Top 2000. Ook is de hele Top 10 in clips te zien.

Na middernacht, om 00.30 uur presenteren Radio 2 en Nederland 3 Top 2000 In Concert. Katie Melua, The Trammps, Bløf, Jan Keizer, René Froger, Polle Eduard, Gé Reinders en Anita Meyer zingen hun eigen hit uit de Top 2000 en een persoonlijke favoriet uit de lijst.

Ouderwets gezellige avond zonder knallende kurken bij RTL4

Zoals bekend had RTL4 grote moeite met het samenstellen van een oudejaarsprogrammering. Uiteindelijk komt de zender met (de zoveelste) hoogtepunten van André van Duin en een nieuw meezing/spelprogramma rond Gordon, The Singing Bee. Ook het jaarlijkse Knallende Kurken is afgeschaft. Hiervoor in de plaats wordt het The Singing Bee herhaald.
Lees verder >>
Oudejaarsavond belooft een ouderwets gezellige avond te worden bij RTL4, houdt de altijd optimistische woordvoerder ons voor. Op zijn eigen, enthousiaste manier zorgt presentator Gordon in de laatste uren van 2007 voor veel vrolijke noten in het gloednieuwe spelprogramma Oudejaarsloterij Singing Bee.

In dit programma draait alles om het uit he hoofd kunnen opzeggen van songteksten. De kandidaten krijgen de opdracht om door te zingen als de muziek stopt. Het belangrijkste is dan niet hoe er wordt gezongen, maar wát er wordt gezongen.
Er zijn twee teams van zes kandidaten met als captains Xander de Buisonjé en Do. Na een aantal rondes is uiteindelijk voor één persoon uit elk team een finaleplek weggelegd. Ook zullen er een aantal ‘nationale en internationale topartiesten’ zorgen voor ‘swingende gastoptredens’.

Maar dat is nog niet alles want ook de trekking van de Staatsloterij moet gebeuren. En: De laatste avond van het jaar is ook een uitstekende aanleiding om terug te blikken op de afgelopen twaalf maanden. Zo passeren in Singing Bee bijzondere gebeurtenissen en opvallende momenten uit het afgelopen jaar de revue in speciale nieuwsblokken, meldt RTL.

Amusement en een boodschap op Nederland 1

Ook Nederland 1 staat vanavond geheel in het teken van amusement. Paul de Leeuw is met twee uitzendingen aanwezig, eerst om 20.30 uur en vanaf 23.30 uur gaat hij het nieuwe jaar inluiden. Daar tussenin een vooruitblik op Het TV-moment van 2007 en de voorstelling Onderbewust van Jan Jaap van der Wal.
Lees verder >>
Over de conference van Van der Wal meldt de VARA: Scherp en als het moet confronterend, want onderbewust weet iedereen hoe het zit en dat mag best een keer gezegd worden. ‘Concurrent’ Guido Weijers: Ik beschouw Jan Jaap als een zeergewaardeerde collega. Bij hem gaat het meer om de inhoud dan bij mij. Jan Jaap draagt een boodschap uit en is geen moppentrommel, bij mij gaat het vooral om de gulle lach.
Van der Wal in het AD: Ik bereid me goed voor. Ik heb alles over Irak en Afghanistan gelezen, koop er zelfs Amerikaanse kranten voor. Ik schrijf nooit iets uit, het zijn altijd steekwoorden. Vaak heb ik een punchline in mijn hoofd, maar de weg naar de clou vind ik gaandeweg op het podium uit.
Hij vindt het mogen houden van een oudejaarsconference ‘een grote eer’ Bijna bizar dat ik die avond mag verzorgen. Jazeker, mág. Ik ben nederig. Als je in je eigen succes gaat geloven, heb je een probleem.

Matthijs van Nieuwkerk, Marc-Marie Huijbregts en Joost Zwagerman kijken om 21.30 uur terug op het televisiejaar 2007 en vooruit op de verkiezing van het tv-moment op 12 januari. Zij doen dat samen met drie gasten: Patrick Lodiers, Anita Witzier en Paul Witteman.

SBS6 lachend het jaar uit met licht pikante show Gerard Joling

Ook dit jaar gaat SBS6 weer lachend het jaar uit. Met om 19.00 uur een compilatie van fragmentren van Nederlandse cabaretiers, om 21.00 uur gevolgd door de oudejaarsconference van Guido Weijers. Om 22.15 uur is het tijd voor SBS6-ster Gerard Joling en zijn recent gegeven, pikante concert Stout en Nieuw. Na middernacht komen de Dolly Dots langs met hun Reünieconcert, gevolgd door Guus Meewis en Celine Dion.
Lees verder >>
Gerard Joling bij het ANP over zijn in Ahoy gegeven concert: Het wordt zeker niet ranzig of ordinair, maar er zitten wel wat pikante tintjes aan. En de kleding gaat natuurlijk ook helemaal over the top. We gaan 2,5 uur knallen met een extravagante show. Hij heeft ook enkele muzikale gasten uitgenodigd zoals Dré Hazes, Bearforce 1 en Bonnie St. Claire. Ik hoop dat Bonnie niet teveel gaat drinken van te voren, want ze kan echt goed zingen.

Guido Weijers in de Telegraaf over zijn oudejaarsconference: Als de mensen een beetje blijer het nieuwe jaar instappen dan is mijn avond geslaagd. Daarom bij mij geen zware overpeinzing, maar een spervuur van grappen. In een uurtje passeren pakweg honderd onderwerpen en 400 grappen.
Van belang is het dat de conference een goed tijdsbeeld geeft. Een try-out van twee maanden geleden kan al niet meer, omdatie gedateerd is. Ik wil zo actueel mogelijk zijn en sluit niet uit dat ik de aanslag op Bhutto zelfs nog opneem.

Het is voor Weijers de tweede keer dat hij op oudejaarsavond bij SBS6 zit. Het voelt heel goed. Vorig jaar hebben we allebei onze nek uitgestoken en de show scoorde fantastisch. Kreeg ik de volgende dag meteen een taart van SBS met de kijkscore van 1,7 miljoen.

NCRV gaat door met 30 Hoog

De NCRV komt in mei met een nieuwe reeks van het interviewprogramma 30 Hoog. De omroep is blij met het succes van de eerste zes afleveringen waarin Frénk van der Linden geheel onvoorbereid gasten ontvangt van wie hij niet weet dat zij komen.
Lees verder >>
Volgens Van der Linden toont de opdracht voor een nieuwe zesdelige reeks aan dat de behoefte aan langere gesprekken op radio en tv groeit. De makers van 30 Hoog zijn tevreden over de kijkcijfers van de eerste reeks. De eerste aflevering trok ongeveer 250.000 kijkers. Een mooi resultaat gezien het diepgravende soort programma en de concurrentie van het voetbal, zegt Van der Linden.
Wel wordt er met de netcoördinator gesproken over een gunstiger uitzendtijdstip voor de tweede reeks. Later op de avond kijken dit soort uitzendingen toch lekkerder weg. Volgens de NCRV is de netcoördinator bereid om hierover met ons mee te denken. (ANP/Medialog)

Kijkcijfers van zondag: Boer zoekt Vrouw richting 3 miljoen

 • Boer zoekt Vrouw 2.917.000, De Reünie 1.812.000, Spoed 1.076.000
 • RTL Voetbal 2.272.000, Schaatsen 1.824.000, Studio Sport 1.176.000, Studio Voetbal 980.000
 • Miljoenenjacht 1.408.000, Doe een Wens 928.000, Life & Cooking 714.000, CSI 561.000
 • Javier Guzman 1.006.000, Try before You die 761.000, Top 2000 a Gogo 733.000
 • Wegmisbruikers 842.000, De 25 704.000, Grote Verhuizing 653.000, Smaakpolitie 643.000 (SKO)
 • Fons van Westerloo: een vallende topman in 2008?

  Het blad FEM Business heeft een top tien opgesteld van ‘Vallende Topmannen voor 2008’. RTL-baas Fons van Westerloo staat hierin op de vijfde plaats. De slechte prestaties van RTL, ook na het binnenhalen van Talpa, is hier debet aan.
  Lees verder >>
  Het blad schrijft: Is het de vloek van Talpa? Sinds RTL de sterrenzender van John de Mol heeft binnengehaald, wil het met de kijkcijfers niet meer lukken. Elke maand wordt er weer een paar procentpunt van de commerciële hegemonie van RTL Nederland afgeschaafd. De Publieke Omroep weet zich steeds beter te profileren als thuisbasis voor de kijker die meer wil dan realityshows en als televisie vermomde makelaardij.

  ‘Campingzender’ SBS blijft ondertussen stabiel. Het is een lastige situatie voor politiek dier Van Westerloo. De baas van RTL staat erom bekend geen blad voor de mond te nemen. Tijdens de onderhandelingen over de koop van Talpa sprak hij (weer) voor zijn beurt en dat kostte hem aardig wat krediet bij zijn bazen in Luxemburg. John de Mol gedraagt zich intussen alsof hij de baas is van RTL Nederland. En Van Westerloo zou azen op de post van voorzitter van de Publieke Omroep wil worden, die komend jaar vrijkomt.

  Patrick Lodiers gooit het roer niet om bij BNN

  Patrick Lodiers is per 1 december de nieuwe voorzitter van BNN als opvolger van Laurens Drillich. Die heeft volgens Lodiers de jongerenomroep weer van een scherp randje voorzien en de nieuwe voorzitter is niet van plan die koers van BNN te wijzigen. We zouden alleen meer zendtijd moeten hebben. We zijn nu nog steeds B-omroep en willen graag de A-status.
  Lees verder >>
  Lodiers in de Telegraaf: Het gaat goed met BNN, ik ga dit jaar echt niet opeens het roer helemaal omgooien. Integendeel, ik wil juist de lijn die Laurens heeft gekozen voortzetten. De voorzitter noemt Spuiten & Slikken en De Grote Donorshow die door zijn voorganger zijn bedacht. En heeft hij BNN at Work met succes omgevormd tot Try Before You Die, om maar een paar dingen te noemen.
  Zelf heeft Lodiers programma’s als Je Zal ’t Maar Hebben en Over Mijn Lijk bedacht, waarin moeilijke onderwerpen bespreekbaar werden. En dan heeft BNN ook nog een humoristische kant met bijvoorbeeld De Lama’s. Volgens mij is die balans prima.

  Ook is Lodiers dit jaar van start gegaan met het satirische nieuwsprogramma De Nieuwste Show, dat volgens hem nog volop in ontwikkeling is. Er zijn al veel dingen veranderd. Al doende leert men. We hebben nu 220.000 tot 250.000 kijkers, daar ben ik redelijk tevreden mee. Ik voel gewoon dat het gaat lukken, al zitten we niet op de beste plek.
  Probleem voor De Nieuwste Show is dat de programma’s die ervoor worden uitgezonden, het Sportjournaal en het Journaal op 3, vooral 50-plussers trekken. Lodiers: Die jaag je weg en vervolgens moeten er jongeren terugkomen, dat werkt door in de kijkcijfers. Het mooie van de publieke omroep is wel dat programma’s langere tijd een kans krijgen.

  Lodiers heeft zijn hoop gevestigd op minister Ronald Plasterk die het systeem van A, B en C omroepen wil wijzigen. Ik denk dat minister Plasterk van Media slim genoeg zal zijn om in te zien dat dit systeem niet meer van deze tijd is. Sterker nog, ik weet dat hij slim is. Ik hou niet van de ledenjacht, maar als het nodig is, doe ik het met alle liefde.
  Ons probleem is alleen dat wij een doelgroep hebben die helemaal niet gewend is om ergens lid van te zijn en we hebben ook geen omroepblad. Als je wel een gids uitgeeft en je achterban bestaat voor een belangrijk deel uit een geloofsgemeenschap, dan is het veel gemakkelijker om leden te werven. Wij hebben een achterstand en dat is oneerlijk.

  Over hèt tv-programma van 2007, De Grote Donorshow, zegt Lodiers dat hij die eigenlijk mislukt vindt. De tv-stunt was briljant geslaagd, maar we hebben ons doel niet bereikt. Er is niets veranderd. Goed, er zijn wat donoren bij gekomen, maar de wetgeving is hetzelfde gebleven, de wachtlijsten zijn nog steeds even lang.

  Kijkcijfers van zaterdag

 • Youp van ’t Hek 2.496.000, Schaatsen 1.356.000, Muziekfeest 1.122.000, Raymann is Laat 1.098.000
 • Weekend Miljonairs 1.190.000, Idols 1.155.000, Uitslag 1.248.000, EH&T 868.000, Campinglife 693.000
 • Top 2000 a Gogo 969.000, Blauw Bloed 732.000, Jaaroverzicht Jeugdjournaal 589.000
 • Lemony’s Snicket 710.000, Babe 617.000 (SKO)
 • Andries Knevel: EO heeft te weinig mensen bekeerd

  De EO heeft dit jaar het 40 jarig bestaan gevierd. Volgens presentator en voormalig directeur Andries Knevel heeft zijn omroep echter weinig bereikt buiten de kerk. De EO heeft naar zijn mening te weinig mensen kunnen bekeren.
  Lees verder >>
  Knevel in het Nederlands Dagblad: Als ik eerlijk ben heeft onze missionaire activiteit in absolute aantallen bekeerden heel weinig uitgehaald. Onderzoeken zeggen dat nog geen 3 procent van de bekeringen in Nederland plaatsvinden door de media. Ik hoop dat die 3 procent gehaald wordt, maar ik vraag het me af. Tegelijkertijd denk ik dat wij ons achterland meer missionair bewust hebben gemaakt en dat door de oecumene van het hart kerkgrenzen zijn vervaagd en mensen aan het shoppen zijn geraakt.
  Dat zijn binnenkerkelijke positieve effecten van de EO. Het uiteindelijke effect op de wereld is dus minimaal geweest, maar binnenkerkelijk was het des te groter. Overigens, al zouden we maar die 3 procent halen, het zijn allemaal zielen voor de eeuwigheid. Eén geredde ziel voor eeuwigheid – het klinkt wat pathetisch natuurlijk – is al genoeg.

  Soms twijfelt hij of er bij de EO nog wel genoeg ‘missionaire elan’ aanwezig is. Soms bekruipt mij wel eens de twijfel of dat missionaire elan – we zijn natuurlijk een geaccepteerde omroep, we zijn een grote omroep geworden, de grootste van Nederland – wel zal blijven branden. Of moet je zeggen: na veertig jaar…, veertig jaar, dat is een soort wet hè, kijk naar het boek Richteren, kijk naar de NCRV: toen die veertig jaar bestond, werd de EO opgericht…, tja wij bestaan nu ook veertig jaar.
  Aan de andere kant merk ik de laatste jaren bij de EO-medewerkers een soort nieuw evangelisch elan om missionair in deze wereld te staan. In een veel moeilijker context. Want we worden op dit moment op televisie natuurlijk gemarginaliseerd. En de achterban zegt dan: hé, waar zijn jullie nog?

  Ik zie dus een hernieuwd elan bij de EO om missionair te zijn, waarbij het vervelende is, dat het vlaggenschip – dat is televisie – die uitstraling noodgedwongen minder krijgt. En daar zit op dit moment ons grootste probleem. Dat heeft alles te maken met de inrichting van de netten. Op Nederland 1 moet je nu 1,5 miljoen kijkers trekken wil je er nog een programma op krijgen. Dat kunnen wij bijna niet. (ND/Medialog)

  Telegraaflezers: Paul de Leeuw is tv-held van het jaar

  In een door de Telegraaf gehouden verkiezing is Paul de Leeuw uitgeroepen tot tv-held van 2007. Met 22% bleeft hij Matthijs van Nieuwkerk net 1% voor. Op de derde plaats staat Anita Witzier.
  Lees verder >>
  De Leeuw wordt door de lezers geroemd om zijn vele talenten: zanger, presentator, cabaretier en het ‘perfecte zaterdagavondgevoel’ van zijn show Mooi Weer De Leeuw. Van Nieuwkerk wordt gezien als spontaan, ad rem, scherp, naturel, en ‘prettig om te zien’.
  De rest van de top 10: Wendy van Dijk, Beau van Erven Dorens, Peter R. de Vries, Linda de Mol, Herman den Blijker, Daphne Bunskoek en Gerard Joling. En Jack Spijkerman kreeg in totaal 5 stemmen.

  Bijna-oudejaarsconference van Youp van ’t Hek

  Geen oudejaarsconference dit jaar van Youp van ’t Hek. Wel vanavond zijn voorstelling De Schreeuwstorm bij de VARA op Nederland 1. Een avond Youp pur sang. Stevig in lakschoenen, actueel tot op het laatste Journaal, hard en poëtisch, niet bang en heel veel lachen. Een mooi verhaal met heel veel grappen, kortom: een avond theater op het puntje van je stoel, belooft de omroep ons. De tv-registratie werd opgenomen in de Stadsschouwburg in Groningen.

  Kijkcijfers van vrijdag

 • Kinderen dansen op het IJs 1.560.000
 • Love actually 1.416.000, Cast Away 648.000
 • Beste Wensen 1.050.000, Jaaroverzicht Journaal 878.000
 • Top 2000 a Gogo 952.000, Katja vs de Rest 487.000, Thank God it’s Friday 477.000 (SKO)
 • RTL4: te weinig tijd voor Wie ben Ik en Idols-special

  In een reactie aan Medialog geeft RTL Nederland aan waarom de oudejaarsprogramma’s Wie ben Ik en Idols Celebrates werden geschrapt (zie eerder). We vonden Wie ben Ik een goed idee, maar helaas hadden wij te weinig tijd tussen idee en uitvoering. De Idols-special bleek productioneel niet rond te krijgen, zegt een woordvoerder. Hij benadrukt dat het om ‘twee op zichzelf staande wijzigingen’ gaat. Zie hier de oude RTL-promo.
  RTL4 zendt nu hoogtepunten van theatershows van André van Duin uit. André van Duin heeft een grote en trouwe schare fans en we zijn ervan overtuigd een hele hoop mensen een groot plezier te doen met deze uitzending. (Medialog)

  AVRO hervat podcasts van radioprogramma’s

  De AVRO hervat op 1 januari de radiopodcasts. De omroep was er in september mee gestopt vanwege een geschil over de muziekrechten. Ook andere omroepen stopten met deze service. De AVRO heeft de rechtenkwestie nu geregeld en biedt in totaal tien radioprogramma’s als podcast aan.
  Lees verder >>
  De volgende programma’s zijn vanaf 1 januari weer als podcast beschikbaar bij de AVRO: Opium (Radio 1), EénopdeMiddag (Radio1), Het Steenen Tijdperk (Radio 2), De Sandwich (Radio 2), Andermans Veren (Radio 2), Schiffers.fm (interviews), Wintertijd (Radio 2) en Spiegelzaal / Het Zondagochtend Concert (Radio 4).

  Daarnaast verzorgen de programmamakers van het Steenen Tijdperk (zondagmiddag op Radio 2) wekelijks een additionele podcast-uitzending onder de naam Steenen Tijdperk Xtra. Ook programmamaker/presentator Hans Schiffers (Schiffers.fm, Radio 2) neemt geregeld extra uitzendingen op, die uitsluitend als podcast beschikbaar zijn. 3FM-dj Gerard Ekdom maakt wekelijks een aanvullende aflevering van Arbeidsvitaminen met thematische muziek.

  De AVRO-woordvoerder geeft een toelichting op podcasten: Podcasten is een internettechniek, die het mogelijk maakt om geluidsbestanden (automatisch) op de computer te laten binnenkomen, via een podcast-programma dat gratis te downloaden is.
  Feitelijk is podcasten niets anders dan het binnenhalen van een MP3-bestand van een (in dit geval) radioprogramma. Het podcast-programma controleert zelf of er een nieuwe aflevering beschikbaar is en downloadt deze dan direct.
  Velen zijn in de veronderstelling dat podcasten alleen mogelijk is met een Apple-computer (Apple-gebruikers hebben het podcasten ontwikkeld) of in combinatie met een zogenaamde iPod (waarop de naam podcasten is gebaseerd), maar dit alles berust op een misverstand. Podcasten kan met elk besturingssysteem en werkt dus zowel op de Mac als onder Windows of Linux.

  Rob Kamphues kapot van kritiek Paul de Leeuw

  Presentator Rob Kamphues zou volgens vertrekkend KRO-directeur Ton Verlind erg geschrokken zijn van de kritiek die Paul de Leeuw op het programma De Reünie had. De Leeuw gaf zijn mening in Pauw & Witteman, waar ook Verlind te gast was. Toch gaat de KRO onderzoeken of de kritiek terecht is.
  Lees verder >>
  In Pauw & Witteman gaf De Leeuw aan bewondering te hebben voor veel KRO-programma’s behalve voor het goed scorende De Reünie. De Leeuw: Boer zoekt Vrouw vind ik de beste formule van de afgelopen jaren, maar De Reünie vind ik werkelijk verschrikkelijk. Elke klas heeft wel wat, een ziekte, een sterfgeval, een verloren kind, een langdurige werkloosheid, een ellendig verhaal. Een normale klas wordt niet zo snel genomen.
  Ik zou wel eens een klas willen zien met normale leuke mensen, waarbij je denkt: ‘hè wat een leuke klas’. Er is nu altijd een soort…, het schuurt, je denkt dan: ‘als je een normale klas had, kom je nooit aan de beurt’.
  Bij dit programma denk ik ook ‘waarom wordt het gemaakt?’ Ik denk dat het ook gemaakt wordt om toch een klein beetje sensatie.

  Verlind ontkende in de uitzending dat De Reünie uit is op sensatie, maar dat het programma, net als andere KRO-programma’s, verhalen van mensen wil vertellen. In de NRC zegt hij nu: Presentator Rob Kamphues belde me op. Hij was er kapot van. Dat is al sympathiek, het raakt hem écht. De redactie is er nu mee bezig, probeert de vraag te beantwoorden of het programma zich te snel heeft ontwikkeld. (Medialog)

  Gerard Joling maakt nieuwe show met BN’ers bij SBS6

  Gerard Joling heeft het even te druk voor het presenteren van SBS6-programma’s. Dancing Queen laat hij dan ook aan Nance over. Maar in het najaar gaat hij wel weer een nieuw programma mèt BN’ers voor de zender doen. Joling in de Telegraaf: Ik kan er nog niet te veel over vertellen. Of het weer iets met sterren wordt? Eh ja, maar dan wel iets wat niemand verwacht.

  Ook NCRV en SBS6 helpen goede doelen

  Na Global Dancing with the Stars, Doe een Wens en het Kerststerrencircus zijn er vanavond nog twee programma’s waar mesnen zich inzetten voor anderen. Bij de NCRV presenteert Caroline Tensen De beste Wensen en SBS6 laat kinderen van BN’ers schaatsen voor het goede doel.
  Lees verder >>
  In De beste Wensen vervult Tensen wensen van buurtbewoners uit het hele land. Wijkprojecten worden met elkaar aangepakt, buurtgenoten in het zonnetje gezet. Want een extra steuntje in de rug voor 2008 kunnen sommige mensen heel goed gebruiken. Ook bijzondere hartekreten gericht aan een geliefde komen in deze speciale eindejaarsshow aan bod, meldt de NCRV. Het wij(k)gevoel in ons land blijkt groot. Er wordt spontane hulp geboden om wensen aan te pakken en in vervulling te laten gaan. In het sfeervolle studioprogramma volgt de ene verrassing na de andere. We zien oprechte beroering en blijdschap bij degenen die de wensen ten deel vallen en zijn tot slot getuige van een feestelijke gebeurtenis die veel emoties oproept.
  Tensen zei eerder in De Volkskrant: Ik houd gewoon van mensen. Ik heb net de opnamen voor De beste Wensen achter de rug, daarin helpen we buurtbewoners om hun wensen uit te laten komen. Nou dan neem ik echt huilend afscheid.

  Het SBS6-programma Kinderen dansen op het IJs draait om steun voor het Nelson Mandela Kinderfonds. Gerard Joling en Nance presenteren dit twee uur durend programma met slechts zes schaatsertjes. Uiteraard is er ook een belpanel, dit keer bestaande uit oud-deelnemers van Sterren dansen op het IJs.
  Tussen de küren door is te zien hoe Nance en Maud samen met Dré Hazes en Nicky Vergeer een bezoek brengen aan de projecten van het Nelson Mandela Kinderfonds, meldt de zender.

  RTL4 radeloos; Idols op oudejaarsavond geschrapt

  RTL4 lijkt radeloos te zijn. De zender weet niet wat ze met oudejaarsavond aan moet. Bij het bekend worden van de schema’s voor december was de programmering nog niet rond. Eind november werd een eenmalige terugkeer van Wie Ben Ik aangekondigd, maar twee weken later werd dit stilzwijgend vervangen door Idols Celebrates 2007.
  Nu is ook dat programma weer geschrapt, waarschijnlijk door de gebrekkige populariteit ervan en haalt RTL4 André van Duin uit het archief. De zender komt met een compilatie van zijn theatershows.

  NCRV zet Harmen Siezen aan de kant bij Nationale Nieuwsquiz

  Voor de dertiende keer brengt de NCRV vanavond de jaarlijkse Nationale Nieuwsquiz. Bekende Nederlanders uit de politiek, journalistiek, cultuur en sport nemen het tegen elkaar op en strijden individueel om de eretitel Nationale Nieuwskenner 2007.
  Lees verder >>
  Onder de 28 deelnemers bevinden zich dit jaar Derk Bolt, Thom de Graaff, Mei Li Vos, Agnes Jongerius, Hans van Baalen, Peter van der Vorst, Peter ter Velde, Esmaa Alariachi, Rick de Leeuw, Elsemieke Havenga, Arnold Karskens, Wouke van Scherrenburg, Kathalijne Buitenweg, Jeroen Stomphorst, Relus ter Beek en Ingmar Heytze. Tweede Kamer-voorzitter Gerdi Verbeet treedt op als jury.

  De presentatie wordt dit jaar gedaan door Mieke van der Weij en Harm Edens. De NCRV had blijkbaar genoeg (te oud?) van Harmen Siezen, hij moet na 12 jaar de quiz verlaten. Een woordvoerder in de Telegraaf: Harmen stopt in harmonie. Hij vond het wel jammer, maar heeft er ook begrip voor. Siezen zelf wil geen verdere toelichting geven.
  Volgens de omroep is het de bedoeling dan Edens meer programma’s voor de NCRV gaat presenteren. Eén ervan is het spelprogramma tussen BN’ers Knowing Me knowing You (zie eerder)

  Nederland 1 meest bekeken zender met kerst

  Nederland 1 was rond de kerstdagen de meest bekeken zender. Gemiddeld behaalde de zender een marktaandeel van 20,2% (kerstavond, 1e en 2e kerstdag, 18.00 – 24.00 uur, 6+). RTL4 volgt met 16,6% en SBS6 staat op de gebruikelijke derde plaats met 13,5%.
  De publieke omroep haalde een gemiddeld aandeel van 32,1%, RTL komt uit op 30,7% en SBS op 20,9%. De andere zenders: Nederland 3 (7,5), RTL5 (7,2), RTL7 (4,6), Nederland 2 (4,3), NET5 (3,9), Veronica (3,5) en RTL8 (2,3).

  Geen nieuws in jaaroverzicht van Llink

  Llink komt vanavond met een alternatief jaaroverzicht. Niet de belangrijkste gebeurtenissen komen aan bod, maar juist he zaken die niet in het nieuws waren. Onder leiding van Dolf Jansen gaan o.a. Floortje Dessing, Bas Westerweel en Froukje Jansen op zoek naar verhalen die ondergesneeuwd zijn door hypes en ander nieuws. Ook wordt in Dit Was Het Nieuws Niet uitgezocht wát nieuws is, wanneer nieuws echt nieuws is en wie bepaalt wat nieuws is.
  Lees verder >>
  Jansen bij TVGids.nl: Het wordt een eenmalig televisieprogramma over nieuws dat het nieuws niet haalde. Puur omdat het niet sexy was, er geen BN’er bij betrokken was, het te ver weg was of gewoon omdat het niet over Rita, Geert, Britney of Willem Holleeder ging.
  We willen dat nieuws toch laten zien, en er over battelen (dat is op komische wijze door elkaar heen debatteren) waarom het geen nieuws was. We willen het er over hebben hoe het anders zou kunnen en hoe de wereld er wellicht uit zou moeten zien.

  Kijkcijfers van woensdag: 2,2 miljoen voor Villa Felderhof

 • Villa Felderhof 2.220.000, Hans Liberg 1.507.000, Frans Bauer 1.340.000
 • Harry Potter 1.439.000
 • RTL Voetbal 950.000, Meet the Santas 510.000, Doe een Wens 407.000
 • Top 2000 a Gogo 588.000, Nationale Rekentoets 408.000 (SKO)
 • SKO past weekendkijkcijfers aan: 2,1 miljoen voor Paul de Leeuw

  Het lijkt erop dat de SKO nu al begonnen is met het meetellen van het uitgesteld kijken want de organisatie heeft de kijkcijfers van een groot aantal programma’s van afgelopen weekend aangepast. Zo is het cijfer van Mooi Weer De Leeuw verhoogd naar 2.114.000 (was 2.028.000) en komen Idols en SDOHIJ toch net boven de miljoen uit.
  Lees verder >>
  De nieuwe (oude) kijkcijfers van zaterdag:

 • Mooi Weer De Leeuw 2.114.000 (2.028.000), Dit was het Nieuws 1.532.000 (1.450.000), Kassa 1.468.000 (1.401.000), Kinderen geen Bezwaar 1.164.000 (1.112.000), Raymann is Laat 1.055.000 (1.019.000)
 • Sterren dansen op het IJs 1.065.000 (993.000), Uitslag 1.551.000 (1.451.000), Kerstparade 1.280.000 (1.178.000)
 • Idols 1.040.000 (957.000), Uitslag 1.176.000 (1.039.000), EH&T 837.000 (786.000), Campinglife 694.000 (650.000), Global Dancing with the Stars 646.000 (555.555)
 • Blauw Bloed 633.000 (607.000), Griezelbus 590.000 (572.000), Lord of the Rings 607.000 (567.000)

  De nieuwe (oude) kijkcijfers van zondag:

 • Boer zoekt Vrouw 2.666.000 (2.642.000), Mooi Weer De Leeuw 1.803.000 (1.771.000), Spoed 977.000 (930.000)
 • RTL Voetbal 1.999.000 (1.873.000), Miljoenenjacht 1.301.000 (1.236.000), Life & Cooking 749.000 (842.000), Doe een Wens 783.000 (746.000)
 • Peter R. de Vries 1.113.000 (1.080.000), Wegmisbruikers 887.000 (838.000)
 • Studio Sport 986.000 (955.000), Studio Voetbal 971.000 (937.000), Prins en het Meisje 573.000 (561.000)
 • Top 2000 a Gogo: een feestje om te presenteren

  Vannacht is de Top 2000 op Radio 2 van start gegaan. Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis volgen de lijst vanaf vanavond op Nederland 3 in Top 2000 a Gogo. Verhalen achter de hits worden verteld via gasten, videoclips, reportages en historische muzieklessen. Van Nieuwkerk: Wij omarmen de Top 2000. Maar soms zijn we ook héél mopperig.
  Lees verder >>
  Over het succes van de Top 2000 zegt hij in het AD: Nou, ere wie ere toekomt, het is natuurlijk begonnen op de radio. Dat idee van die lijst bleek briljant. Wij zijn enkele jaren daarna begonnen op televisie. Nederland verwarmt zich aan muzikale herinneringen, aan de muziek van jaren geleden.
  Het is ook een feest om dit te presenteren. Elk jaar zien wij elkaar weer een weekje; dat vaste clubje. Ik kijk ernaar uit. Ik ben trouwens dol op lijstjes, al is het soms de waan van de dag. En is de volgorde niet juist. Of zijn er omissies. Wij hebben de luxe om dat te kunnen uitspreken.
  Ik draag het tv-programma een warm hart toe. Al ben ik op het moment van uitzending niet eens in het land. Dan geniet ik van een korte vakantie.

  Volgens medepresentator Blokhuis heeft het tv-programma een ondergeschikte rol. Wij zijn echt de slippendrager van Koning Radio 2. Radio 2 draait 144 uur achter elkaar tweeduizend liedjes. Daar kan televisie nooit overheen.
  Ik als radioman vind het leuk dat die verhouding is zoals-ie is. Meestal moet radio dansen naar het pijpen van televisie. Zoals bij Pinkpop bijvoorbeeld. Hier niet. En de verhoudingen zijn duidelijk. Wij zijn niet de samenstellers van de lijst, dus wij kunnen af en toe ook die rol van ‘schande roepen’ vervullen. Kritische kanttekeningen plaatsen.
  Dit programma is ontzettend leuk. Wordt met goede mensen gemaakt, wij worden er vrolijk van. We maken iets goeds, dat vóél je gewoon. Het is bijna een ritueel. Mensen hebben eind december de tijd, het is ook een moment van terugkijken. Het is een lijst waar je nostalgisch van wordt. In mei zou de Top 2000 er misschien heel anders uitzien.
  (AD/Medialog)

  Frans Bauer-avond op Nederland 1

  Fans van Frans Bauer hebben de kerstavond van hun leven. De zanger vult een groot deel van de avondprogrammering van Nederland 1. Als eerste komt de TROS met een registratie van Bauers concertreeks in Ahoy, waarin hij naast het vertrouwde werk ook een aantal kerstnummers zal zingen. Daarna is hij samen met Paul de Leeuw te gast in Villa Felderhof. Bauer wilde alleen meedoen aan het NCRV-programma als hij dat samen met De Leeuw kon doen.

  Nieuwe kerstgedachte: de Nationale Rekentoets

  Gezellig met de hele familie op tweede kerstdag aan de rekentoets. De NPS heeft een vreemde avond uitgekozen voor het uitzenden van de tweede Nationale Rekentoets. Dertig kandidaten die via een aantal voorrondes zijn geselecteerd nemen het in aan de finale op tegen tien (daar zijn ze weer) bekende Nederlanders. Joost Prinsen presenteert het programma bijgestaan door ‘de Wiskundemeisjes’.

  Nog één keer Sonja Barend

  De VARA herhaalt vanmiddag op Nederland 1 het programma Barend, Blazer en de Ere-Nipkow, met hoogtepunten en andere memorabele ogenblikken uit de tv-geschiedenis van Sonja Barend en Ellen Blazer. Zij kregen in mei de Ere-Nipkowschijf uitgereikt voor hun totale oeuvre op tv, met programma’s als Fanclub, Een Leven in Beeld, Nederlands Elftal, Twee voor Twaalf, Sonja en B&W.

  Kijkcijfers van dinsdag: 649.000 voor Beatrix

 • André Rieu 1.226.000, Kerststerrencircus 1.090.000, Kersttoespraak Beatrix 649.000, Kruimeltje 586.000, Keepin up appearances 585.000
 • Harry Potter 925.000
 • Sound of Music 837.000, Christmas List 532.000 (SKO)
 • Geen dieren, wel BN’ers in KerstSterrenCircus

  Naast de vele (herhalingen van) films op diverse zenders, komt de TROS op eerste kerstdag met een groots eigen programma: het KerstSterrenCircus. Bekende Nederlanders voeren een circusact op met als doel aandacht te vragen voor de Kindervredesprijs van KidsRights.
  Lees verder >>
  Deelnemers zijn Ramses Shaffy, John Bosman, Nick & Simon, Angela Schijf, Stanley Menzo, Tygo Gernandt, Daniël Boissevain, Ruben Houkes, René en Willy van de Kerkhof, Najib Amhali, Erik Vogel, Caroline de Bruijn, Hans van Breukelen, Hans Klok, Bastiaan Ragas, Jim Bakkum, Leontine Borsato, Marlies Dekkers, Monique Smit, Jaap Jongbloed, Giovanni van Bronckhorst, Ali B, Fiona Hering en clown David Larible. De presentatie is in handen van Lucille Werner.

  Caroline de Bruijn zegt bij TVGids.nl: Voor we het wisten hadden we toegezegd. Wel viel de oorspronkelijk geplande act, waarover ik niets kan zeggen, na onderling overleg af. Dat vonden we eerst wel jammer. Maar toen we hoorden dat er in het verleden een ongeluk mee gebeurd was, hoefde ik ook niet zo nodig meer.

  De Bruin wilde dan maar een act met poedels. Ik dacht: geef ons lekker een poedelact, dan doen die beesten het werk wel. Het wordt echter een circus zonder dieren, dus die vlieger gaat niet op. En voor ondersteboven in een paal klimmen, zoals Tygo Gernandt, Daniël Boissevain, turner Youri van Gelder en judoka Ruben Houkes gaan doen, heb ik de schoenen niet.
  Het wordt dus iets anders, alleen mag ik er niet al te veel over verklappen. Oké, een tipje van de sluier: het heeft iets te maken met vuur, messen en acrobatiekachtige dingen. Ik zelf loop niet zo veel risico, maar met name voor Erik is het wel een linke klus. Maar ach, het komt vast allemaal goed.

  Kijkcijfers van maandag: 2,2 miljoen voor All You Need

 • All You Need 2.213.000, Home Alone 510.000
 • La Bloemen Kerstshow 1.294.000, Memories (slechts) 946.000, Keeping up appearances 829.000, Hello Goodbye 826.000, Familiediner 693.000
 • Harry Potter 1.040.000, Santa Clause 601.000
 • Seriuos Request 999.000, Mike & Thomas Kerstrevue 420.000, Nationale Wetenschapsquiz 392.000 (SKO)
 • Ruim 5,2 miljoen voor 3FM-actie

  De 3FM Serious Request-actie heeft in totaal 5.249.466 euro opgebracht. De drie dj’s, Gerard Ekdom, Rob Stenders en Michiel Veenstra verlieten om half acht het Glazen Huis in Den Haag. Ze hebben daar zes dagen, zonder eten, getracht zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een waterproject van het Rode Kruis.
  De Belgische Serious Request-actie, die ook vandaag eindigde heeft 3.353.568 euro opgebracht.

  Boete van 20.000 euro voor Arbeidsvitaminen

  De AVRO krijgt mogelijk een boete van 20.000 euro voor het 3FM-programma Arbeidsvitaminen. In 2006 gaf het Commissariaat voor de Media de omroep al een waarschuwing voor het vaste onderdeel Bedrijf van de Dag, waarin te veel reclame werd gemaakt. De mediawaakhond stelde een onderzoek in, nadat het een klacht had ontvangen. Volgens het commissariaat bleek toen ‘de overtredingen een structureel karakter hebben’.
  Lees verder >>
  In de waarschuwing van 31 januari 2006 hebben wij aangegeven dat het ons is opgevallen dat in Arbeidsvitaminen in de loop der tijd steeds meer informatie over bedrijven wordt gegeven waarbij u de mediawet overtreedt. U biedt bedrijven gelegenheid exposure te verkrijgen, hetgeen wij verwijtbaar achten. Tevens hebben wij u erop gewezen dat het noemen van een bedrijfsnaam in Arbeidsvitaminen strikt genomen niet is toegestaan, maar in de praktijk als bronvermelding wordt toegestaan, schrijft het commissariaat aan de AVRO.

  Het nam de uitzending van 30 juli 2007 onder de loep. Hierin werd veel reclame gemaakt voor de Hema. In de uitzending van 30 juli 2007 betreft het Bedrijf van de Dag de Hema. Tijdens deze uitzending wordt meerdere malen de bedrijfsnaam vermeld (5 keer), de afdeling Food en Horeca (3 keer), en de activiteiten van het bedrijf en/of de baas van het bedrijf of de afdeling (3 keer).
  Tijdens de introductie van het bedrijf merkt de presentator op dat hij niet zo veel over het bedrijf hoeft te zeggen, omdat iedereen die winkels kent, maar vervolgens refereert aan de producten waar het bedrijf bekend om staat, ‘de rookworst, tompoucen en leuke gebruiksartikelen voor elke dag’.

  Ook wordt er meerdere malen gerefereerd aan een special rosé van de Hema, die tevens als prijs te winnen is. Dit is in strijd met de reclameregels in de Mediawet. Ingevolge artikel 28 van het Mediabesluit zijn vermijdbare reclame-uitingen toegestaan, mits er geen sprake is van een specifieke aanprijzing. Door de mededelingen ‘leuke gebruiksartikelen voor elke dag. (…) En daarnaast staan ze ook bekend om het assortiment heerlijke wijnen’ (…) want ze hebben natuurlijk ook fijne rosétjes. En die pakken lekker beet en die smijten lekker weg’ is sprake van een specifieke aanprijzing.

  Naar aanleiding van deze bevindingen ging het commissariaat naar meer uitzendingen luisteren. In het kader van ons onderzoek naar de uitzending van 30 juli 2007 hebben wij tevens de uitzending van Arbeidsvitaminen op 12 november 2007, 13 november 2007 en 19 november 2007 beluisterd. Ook in deze uitzendingen was er sprake van niet toegestane vermijdbare reclame-uitingen in de zin van artikel 52, tweede lid, van het Mediawet. Hiermee constateren wij dat de overtredingen een structureel karakter hebben en dat u uw handelswijze niet in overeenstemming heeft gebracht met hetgeen is opgemerkt in onze brief van januari 2006.
  De AVRO kan zich op 10 januari nog verdedigen tegen de voorgenomen boete van 20.000 euro. (Medialog)

  Veronica en NET5 profiteren meest van meten uitgesteld kijken

  Vanaf 1 januari gaat de Stichting Kijkonderzoek het ‘uitgesteld kijken’ meenemen in de kijkcijfers (zie eerder). Kijkers kunnen een uitzending later gaan bekijken via internet of door het zelf op te nemen. De definitieve cijfers worden pas na een week vastgesteld. Volgens de SKO zullen vooral series en films zullen hierdoor beter scoren.
  Lees verder >>
  Bas de Vos, directeur SKO: De gemiddelde invloed op de cijfers is nog niet heel groot, maar het is wel een wezenlijke verandering in het denken over wat een kijkcijfer is. Tot 1 januari gaf een kijkcijfer het aantal kijkers weer, dat keek tijdens de uitzending. Vanaf 1 januari geeft een kijkcijfer het aantal kijkers weer tijdens de uitzending èn het aantal kijkers dat het programma opnam en op de dag zelf of op één van de zes opvolgende dagen nog terugkeek.

  Vooral series en films worden opgenomen en later bekeken. In oktober hield de SKO een proefmeting en zag dat de SBS6-serie House hierdoor 123.000 kijkers extra kreeg. Ook GTST kreeg er 100.000 kijkers bij, meldt de Volkskrant.
  Veronica en NET5, die relatief veel films en series uitzenden, profiteren daarom het meest van de nieuwe meetmethode. Veronica zou straks 2,4% extra kijktijd noteren, NET5 2,3%. Daarna volgen RTL5 (1,3), SBS6 (1,3), RTL4 (1,2), Nederland 3 (1,0), RTL8 (0,9), Nederland 1 (0,7), Nederland 2 (0,7) en RTL7 (0,5).

  Twee humoristische kerstshows bij de VARA

  De VARA zendt vanavond twee kerstshows uit. Om 21.25 uur De Mike & Thomas Kerstrevue en om 23.00 uur De Karin Bloemen Kerstshow. Het eerste is een ‘muzikaal, chaotisch programma met scherpe gesprekken en zotte dialogen’. Het tweede is een compilatie van de theatershow uit 2006.
  Lees verder >>
  Thomas van Luyn en Mike Boddé hebben dit jaar een speciale kerstrevue gemaakt. Ze gaan Nederland totaal verkersten met een virtuele sneeuwstorm van humor, muziek en dans. Niet alleen brengen ze hun Holiday Dancers mee, maar ook zal elk optreden worden opgeluisterd door heuse Mystery Guests en tal van andere gasten. Wie precies? Dat blijft de vraag. Verrassing gegarandeerd! Als het nu met kerst niet sneeuwt, dan weten we het niet meer, meldt een woordvoerder.

  Karin Bloemen viert de kerst samen met Hind, Angela Groothuizen, Astrid Joosten en Sara Kroos. De woordvoerder: In de Karin Bloemen Kerstshow is kerst niet zomaar kerst. Het feest in de donkere dagen wordt door Bloemen c.s. vooral benaderd vanuit een vrouwelijk perspectief al was het maar omdat die c.s. alleen uit vrouwen bestaat. Samen met haar gasten en bijgestaan door haar eigen 9-koppige band, inclusief backing vocals, verzorgt La Bloemen een hartverwarmende en onvergetelijke avond vol muziek, humor en ontroering.

  Robert ten Brink brengt het ultieme kerstgevoel

  Robert ten Brink presenteert vanavond bij RTL4 de jaarlijkse kerstspecial van All You need is Love. Net als vorig jaar maakt hij per privé-jet een tour door Europa om verre liefdes met elkaar te herenigen. Ook rijdt hij met de liefdesbus door Nederland.
  Lees verder >>
  De woordvoerder: In de studio is het een en al kerst wat de klok slaat. Immense kerstbomen, kaarsjes en heel veel sneeuw brengen de gasten en de kijker direct in de warme kerstsfeer. Natuurlijk vindt nog een aantal spetterende optredens plaats in de studio en wordt ook voor een aantal studiogasten de kerst onverwachts bijzonder gemaakt. Kortom, voor het ultieme kerstgevoel kan de kijker al op kerstavond terecht bij RTL4.

  Kijkcijfers van zondag

 • Boer zoekt Vrouw 2.642.000, Mooi Weer De Leeuw 1.771.000, Spoed 930.000
 • RTL Voetbal 1.873.000, Miljoenenjacht 1.236.000, Life & Cooking 842.000, Doe een Wens 746.000
 • Peter R. de Vries 1.080.000, Wegmisbruikers 838.000
 • Studio Sport 955.000, Studio Voetbal 937.000 Prins en het Meisje 561.000 (SKO)
 • Nance en Gerard Joling voorlopig uit elkaar

  Na Popstars en het ijsdansen gaat het gezellige familieamusement van SBS6 op 25 januari verder met Dancing Queen (zie eerder). Dit programma wordt echter niet door ‘het gouden duo’ gepresenteerd, Nance gaat het namelijk helemaal alleen doen.
  Lees verder >>
  Joling: Ik ben wel gevraagd, maar heb het gewoon te druk.
  Of het duo snel weer terugkeert met een ijsdanshow is volgens Joling ook de vraag. De rek is wel even uit Sterren dansen op het IJs, denk ik. Misschien moeten we maar een jaartje overslaan.
  Nance geeft aan daz ze Joling zal missen. Mensen hebben ons nu anderhalf jaar samen gezien. Maar ik heb al een hele solocarrière als presentatrice gehad. Dit is terug naar mijn basis. (Telegraaf/Medialog)

  RTL4 schrapt aftershow van Idols

  Het gaat niet goed met Idols. Gisteravond zakte de liveshow onder de 1 miljoen kijkers. Ook schrapt RTL al na één uitzending de aftershow op zondag. Vorige week keken 593.000 mensen naar deze, op de late zondagavond geprogrammerde terugblik. Eén van de redenen zou, volgens Zappen zijn dat er tegelijkertijd op RTL8 een herhaling van Idols te zien is. Maar is de communicatie binnen RTL zò slecht dat dit pas na de eerste uitzending wordt ontdekt?

  Een koningsdrama rond Mabelgate in twee delen

  Bij de VPRO is vanavond deel één van het tweeluik De Prins en het Meisje te zien. De miniserie vertelt het liefdesverhaal van Mabel Wisse Smit en prins Friso. De gebeurtenissen spelen zich af rond juni 2003 als het onderzoek naar de antecedenten van Mabel in volle gang is.
  Lees verder >>
  Er wordt onder meer onderzoek gedaan naar haar vriendschappen met mannen als topcrimineel Klaas Bruinsma en Mohammed Sacirbey, een Bosnische politicus die in Amerika gevangen zit op verdenking van het vergokken van ontwikkelingsgeld.
  In die periode heeft minister-president Balkenende een viertal gesprekken met Friso en Mabel en wordt de druk op het paar om de waarheid te vertellen steeds groter. Tot ze tenslotte zelf niet meer goed weten wat de waarheid is en ze van de ene onzekerheid in de andere terechtkomen

  Regisseur Peter de Baan in de Telegraaf: Het verhaal draagt alle elementen van een koningsdrama van Shakespeare. Het is een gekke mengeling van overtuiging en liefdeskracht. Scenarioschrijver Ger Beukenkamp voegt er aan toe: Het koningshuis is een prachtgegeven voor tv-drama. Het meeste speelt zich af achter gesloten deuren en dat maakt mensen nieuwsgierig. Mijn insteek was om het verhaal zo waarschijnlijk mogelijk te maken. Het is zo plausibel, dat het zelfs waar zou kunnen zijn.

  De Baan en Beukenkamp werkten ook samen voor de films De Kroon, over het huwelijk van Máxima en Willem-Alexander, en Klem in de Draaideur over de machtsstrijd tussen justitieminister Winnie Sorgdrager en de hoogste OM-baas Arthur Docters van Leeuwen. Joost de Wolf, hoofd drama VPRO: Je zou kunnen zeggen dat De Prins en het Meisje nog een treedje hoger is. Het Nederlandse tv-drama is duidelijk in ontwikkeling.

  Wendy van Dijk en Irene Moors vervullen kinderwensen

  Wendy van Dijk blijft de weldoener van RTL4. Na het minder succesvolle Heel Holland Helpt, gaat ze nu samen met Irene Moors op pad in Doe een Wens. In samenwerking met Doe Een Wens Stichting Nederland zendt RTL 4 vandaag en volgende week zondag twee nieuwe afleveringen uit van dit programma.
  Lees verder >>
  Moors en Van Dijk laten in het programma zes bijzondere kinderwensen in vervulling gaan. Wendy van Dijk: Als ambassadrice van Doe Een Wens Stichting heb ik een aantal wensvervullingen mee mogen maken en het is zo fijn om deze kinderen weer voor één dag te kunnen laten stralen. Even weer helemaal kind zijn. Zoals het eigenlijk altijd zou moeten zijn.
  Ook Irene Moors draagt de stichting een warm hart toe: De Doe een Wens Stichting bezorgt de kinderen én hun ouders de dag van hun leven. Het doet je zoveel als je die kinderen even een dag alle ellende kunt laten vergeten.

  Kijkcijfers van zaterdag: Idols onder de 1 miljoen

 • Mooi Weer De Leeuw 2.028.000, Dit was het Nieuws 1.450.000, Kassa 1.401.000, Kinderen geen Bezwaar 1.112.000, Raymann is Laat 1.019.000
 • Sterren dansen op het IJs 993.000, Uitslag 1.451.000, Kerstparade 1.178.000
 • Idols 957.000, Uitslag 1.039.000, EH&T 786.000, Campinglife 650.000, Global Dancing with the Stars 555.555
 • Blauw Bloed 607.000, Griezelbus 572.000, Lord of the Rings 567.000 (SKO)