Olympische Spelen zullen minder kijkers trekken

De Olympische Spelen van vier jaar geleden werden goed bekeken. Geregels keken enkele miljoenen naar de verrichtingen van de sporters in Athene. Zie bv hier, hier, hier, hier en hier. Maar volgens Bas de VOS van SKO zal dat bij deze spelen flink minder zijn.

Dat komt uiteraard door het tijdsverschil met Peking. Hierdoor worden de meeste wedstrijden ’s nachts en in de vroege ochtend live uitgezonden en zullen er minder mensen naar tv kijken.
De Vos verwacht dat het aantal kijkers tijdens deze Olympische Spelen lager liggen, tenzij kanshebbers in actie komen. Volgens hem zijn mensen dan wel bereid om op deze ongunstige tijdstippen de tv aan te zetten. Maar dan nog zullen de aantallen waarschijnlijk lager uitkomen dan uitzendingen op primetime, zegt hij bij het ANP.

De NOS komt de kijkers tegemoet door de nachtelijke sporten overdag volop de ruimte te geven in samenvattingsuitzendingen. En iedere dag is er op prime time, 20.30 uur, een overzichtsprogramma van een uur.

9 augustus 20083 reacties

 • Een verklaring kan (ook) zijn dat er op tv ontzettend veel geouwehoerd wordt.
  Op de NOS-site kun je alle wedstrijden *zien*.

  Ik luister vaak naar RadiOlympia en dan doen ze daar heel opgewonden over een zwemserie. Ik hol naar de tv en daar zit Dione de Graaff gezellig te keuvelen over iets heel anders.

  Terwijl tv er, dacht ik, toch primair is om beelden te laten zien.

 • Geef mij de OS2008.NOS site maar……ik bepaal wanneer ik waat kijk en ik zie beelden terug.

  Perfect voorbeeld van hoe je de OS kan volgen.

 • Lees deze link maar eens, in dit forum zijn ze ook ontzettend teleurgesteld in de manier van uitzenden rondom de Olympische spelen.

  Het lijkt wel een commerciele zender daar bij de NOS.

  link:

  http://forum.fok.nl/topic/1184743

Geef je reactie