Expeditie Robinson gaat back to basic

Bij RTL5 gaat op 31 augustus het al weer tiende seizoen van Expeditie Robinson van start. Deze editie gaat volgens RTL ‘back to basic’ en komt vanuit Maleisië. De serie begint met het via de enkels vastketenen van de kandidaten, twee aan twee.

De eerste aflevering van het programma gaat meteen heftig van start. De kandidaten van de twee teams zijn met hun linkerenkel aan elkaar vastgeketend, waardoor ze alles samen en in aanwezigheid van elkaar moeten doen. Privacy is totaal niet aan de orde, zegt de RTL-woordvoerder. Maar ook: Door hun innige verbondenheid met de enkels leren ze elkaar in elk geval sneller en beter kennen dan ooit. Niemand kan zich de eerste dagen anders voordoen dan hij of zij is en dat zorgt gelijk voor een enorme teamspirit.

Zodra de kettingen eraf zijn en de magen gewend raken aan het weinige voedsel, volgen de intriges en leugens elkaar al snel op. Afspraken worden geschonden, vrienden bedrogen en vijanden gemanipuleerd. De overwinning wordt aan niemand gegund. Hoe verder de expeditie vordert hoe verrassender de eilandraden. Niets is wat het lijkt. Voor de hand liggende underdogs blijven langer in het spel dan iedereen vermoedt, typische winnaars vliegen er onverwacht uit, leeft de woordvoerder zich uit.

Ernst-Paul Hasselbach en Evi Hanssen presenteren de dertien afleveringen van Expeditie Robinson.

12 augustus 2008Geef je reactie