Studio Sport volgt de bal

Na drie jaar is het eredivisievoetbal weer terug in de zondagavonduitzending van Studio Sport. Gisteravond was de sportrubriek al het best bekeken programma, dus de verwachtingen voor vanavond zijn hoog. Komen de ‘verloren‘ kijkers echt terug? Regisseur Pim Marks vertelt dat de nadruk zal liggen de sportbeelden zelf.


Studio Sport heeft een nieuw hightechdecor met twaalf monitoren. Binnen zes seconden moeten ze kunnen samensmelten tot één megabeeldscherm, maar ook afzonderlijk of in formatie kunnen ze worden bediend. Marks is rots op dit stukje technisch vernuft, dat de NOS zelf heeft ontwikkeld.
In de Telegraaf zegt hij: Uit onderzoek blijkt dat tv-kijkers zich steeds sneller gaan vervelen. Dus willen we veel beweging en veel variatie brengen. Het wordt sowieso al pittig genoeg om in 53 minuten vier of vijf samenvattingen te laten zien. Ons uitgangspunt is dat de wedstrijd het beeld van de samenvatting bepaalt, dus niet de visie van de regisseur met zelfgekozen napshots.
Zolang de bal rolt, zie je bij ons dus geen plaatjes van warmlopende spelers, closeups van trainers of toeschouwers. En eventuele relletjes op de tribune worden getoond als dat relevant is. Maar absoluut géén sensatiebeelden. Onze eigen vier NOS-regisseurs hebben daarin het laatste woord.
31 augustus 20085 reacties

 • Leuk die schermen achter de presentator, maar laat ze die dingen wel goed calibreren nu klopte er helemaal niets van.
  Soms groene kin en dan paars voorhoofd in een foto dat moet beter kunnen.
  Bovendien zag het studio gedeelte er goed scherp uit maar de wedstrijden waren onscherp ( te lage resolutie ).
  Verder prima!

 • Idd het viel mij ook heel erg op dat het beeld lelijk was.

  Vanavond zullen er veel mensen kijken ook mensen die normaal niet kijken, puur om even te spieken hoe ze dat hoe het eruit ziet. Bij Talpa’s was de 1ste uitzending ook onwijs goed bekeken!

  En overigens heeft kijkonderzoek ook nog laten weten dat het gemiddelde uit een uitzending werd gemeten, iedereen zapte bij de reclame’s weg waardoor er eigenlijk gewoon evenveel mensen keken als bij de Nos. De NOS heeft geen onderbrekingen dus die houd de mensen over de hele uitzending vast dus fabeltjes!

 • Volgens mij hebben de kijkers het programma nog niet gevonden: 1.8 miljoen kijkers. Het 8 uur journaal 1.9 miljoen.

 • Studio sport raffelt de wedstrijden af met als dieptepunt commentatoren die nogal chagrijnig overkomen. Het lijkt wel of ze er niet bij zijn geweest??? Of dat ze geen live commentaar doen. Wat een afgang!

 • Ja je kan alles zeggen wat je wilt maar na de 1ste uitzending kan je natuurlijk nog niet zo heel veel zeggen…

  Tot nu toe vind ik idd dat RTL het veel beter deed alleen werd je gewoon gek van de onderbrekingen 1 onderbreking vind ik best maar niet na elke wedstrijd!

Geef je reactie