Undercover journalist SBS6 voor de gek gehouden

Alberto Stegeman, undercover-journalist bij SBS6, is voor de gek gehouden. Voor de uitzending van afgelopen zondag dook Stegeman in de dodelijke handel in verboden en zwaar kaliber vuurwapens en komt met onthullende feiten, aldus SBS. De undercover-operatie leek geslaagd: Stegeman bemachtigde een echte Heckler & Koch 9mm-pistool en de handelaar werd gearresteerd.

Maar de aankoop bleek toch iets minder gevaarlijk te zijn dan Stegeman en zijn redactie dacht. Het was een simpel (weliswaar ook verboden) gasalarmpistool. De waarde hiervan ligt rond de 70 euro, Stegeman betaalde er meer dan 1.000 euro voor betaald.
Stegeman: We hebben het afgelopen half jaar de vuurwapenhandel proberen in kaart te brengen. Je spreek met heel veel handelaren en we hebben veel wapendeals gedaan, waaronder dus dit pistool wat zeer gelijkend was.

Het bleek niet het pistool waar Stegeman het voor hield en volgens de journalist wist de handelaar ook niet dat het slechts om een gasalarmpistool ging. Het is heel vervelend dat dit gebeurd is en dat is gewoon een fout. Het staat er wel heel klein op maar dat hebben we niet gezien. Maar het doet niets af aan de conclusie van de uitzending dat het in Nederland heel makkelijk is om aan vuurwapens te komen.

29 oktober 20086 reacties

 • Hahaha , nee die handelaar zal dat niet geweten hebben, wat een onzin Stegeman je bent gewoon opgelicht.
  Zo zie je maar weer dat de ronkende SBS moter ook wel eens flink hapert

 • hahahhahaa sukkel!

 • De bedrieger, bedrogen. 😉

 • Geweldige aktie!!
  Eindelijk is deze opgeblazen windbuil en mislukte worstenmaker Stegeman teruggepakt met zijn eigen achterbakse motieven.

  Onvoorstelbaar dat dit omhooggevallen, sensatiebeluste en ongeleide projectiel met zijn opgeklopte Pietje Bell akties tegenwoordig ook al aandacht krijgt van de serieuze media.

  Jammer dat deze vorm van “journalistiek” (door tokkies en voor tokkies) waar een zender als SBS patent op heeft blijkbaar steeds meer mensen lijkt te boeien.
  Ook Nederland zakt af naar een bedenkelijk Amerikaan niveau op dit gebied.

 • jonngem ij bent gwn een linkerd ij bent egt eeen waus man linkerd

 • snapje

Geef je reactie