Nu We Er Toch Zijn test gastvrijheid in probleemwijken

Het BNN-programma Nu We Er Toch Zijn komt vanaf 4 januari met een nieuwe achtedelige serie. Eddy Zoëy, geluidsman Arjan en cameraman Jasper onderzoeken daarin de gastvrijheid in een aantal ‘probleemwijken’ in Nederland. In het programma worden de wijken die op de lijst van ex-minister Ella Vogelaar staan aan een grondige gastvrijheid-test onderworpen, meldt de omroep.

Hoe gastvrij is het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart? Wat schaft de pot in de Utrechtse wijk Ondiep: boerenkool, couscous of toch Turkse pizza? En krijgen de heren koffie met een Limburgs koekje in het Heerlense Meezenbroek? Het Nu We Er Toch Zijn-team gaat het onderzoeken.
Vervoer hoeft Zoëy dit seizoen in ieder geval niet te regelen: hij cruist geheel in stijl rond in een aftandse Mercedes stationcar. Aan het eind van iedere aflevering deelt het drietal de bekende plaquette uit: goud voor de hele gastvrije wijken, zilver voor wijken die ermee door kunnen en zwart voor wijken waar de deur gesloten blijft. Tevens zullen ze onderweg de bekende Nu We Er Toch Zijn-brievenbusstickers uitdelen. Dit keer wel in een meertalige uitvoering.

29 december 2008Geef je reactie