Joop van den Ende: Hugo Borst is een irritante klootzak

Joop van den Ende was de laatste gast in het NPS-programma 5 Jaar Later. Veel nieuws had Van den Ende niet te vertellen, maar hij deed wel een paar opvallende uitspraken over John de Mol (huiselijk type), Henny Huisman (ijdelheid overheerst) en Hugo Borst(arrogante man). »»

0 reacties

Lekker hard lachen met oliebollen op Nederland 1

De VARA vult de Oudejaarsavond van Nederland 1. Na een half uurtje hoogtepunten uit De TV Draait Door zijn het Paul de Leeuw en Jan Jaap van der Wal die de kijker meeneemt naar het nieuwe jaar. Onder het motto ‘Lekker hard lachen met oliebollen’, wat ook de titel is van de oudejaarsconference dit jaar van Jan Jaap van der Wal, staat humor hoog in het vaandel, meldt de woordvoerder. »»

4 reacties

Feestelijke Oudejaarsavond bij SBS6

In tegenstelling tot RTL4, heeft SBS6 op Oudejaarsavond wel een live programma’s gepland. De avond van SBS6 begint met Wie Ben Ik en de (gehavende) verkiezing van het TV-moment van 2009. Daarna volgt de jaarlijkse Oudejaarsconference van Guido Weijers en vanaf 23.00 uur wordt het Staatsloterij Oud & Nieuwfeest live vanuit Amsterdam uitgezonden. »»

1 reactie 

Oudejaaravond van RTL4: bekende succesnummers

De Oudejaarsavondprogrammering van RTL4 staat in het teken van bekende successen. Om 20.30 uur komen alle hoogtepunten van Ushi & Dushi nog een keer langs, om 21.15 uur gevolgd door de hoogtepunten van De TV Kantine. Tegen 22.00 uur zendt RTL4 een speciale aflevering van Ik hou van Holland uit, inclusief bloopers. »»

0 reacties

Gezamenlijke herinneringsminuut mislukt

De spot met de herrinneringsminuut is gisteravond niet exact om 19.50 uur op alle zenders uitgezonden. Uitvaartorganisatie Yarden wilde iedereen dan laten stilstaan bij dierbare overledenen. RTL4 ging wel op het afgesproken tijdstip uit op zwart, meldt het ANP. Op Nederland 1 was Lingo nog aan de gang en ook SBS6 zond de herinneringsminuut te laat uit.

4 reacties

Top 2000-avond op Nederland 3

De avond op Nederland 3 staat geheel in het teken van de Top 2000, die Radio 2 tot middernacht uitzendt. Vanaf 19.30 uur zijn de volgende programma’s te zien: Top 2000 à Gogo, We love Top 2000, Top 2000 Jaaroverzicht 2009 en om 23.30 Top 2000 in Concert. »»

1 reactie 

Albert Verlinde heeft spijt van nieuws over zwangerschap Katja Schuurman

Begin deze maand ging Albert Verlinde op de knieën voor de manager van de Toppers omdat hij die van bedrog had beschuldigd. Gisteren kwam de RTL-presentator opnieuw ‘tot inkeer’. Nu vanwege het vroegtijdig naar buiten brengen van de zwangerschap van Katja Schuurman, in maart van dit jaar. »»

2 reacties

CQC-jaaroverzicht bij Veronica

CQC heeft een plek gekregen op Oudejaarsavond van Veronica. De satirische nieuwsshow komt met een eigen jaaroverzicht. Beau van Erven Dorens, Daan Nieber en Peter Jouke blikken samen met de reporters terug op de leukste en opvallendste momenten van het afgelopen seizoen. Daarna komt Veronica met een herhaling van Sinterklaasavond. »»

0 reacties

Korenslag, Herman van Veen en een klucht vullen Nederland 2

De Oudejaarsavond van Nederland 2 is duidelijk voor de wat oudere doelgroep. Max zendt dan de (deurtje in, deurtje uit) Boeing Boeing uit, gevolgd door een liedjesprogramma van de AVRO met Herman van Veen. Om 22.30 uur is er een eenmalige editie van het EO-programma Korenslag. »»

0 reacties

Hoogtepunten Take Me Out op RTL5

RTL5 brengt vanavond twee uur lang hoogtepunten uit de datingshow van Eddy Zoëy, Take Me Out. Daarna is er een concert van Robbie Williams en om 23.00 uur de viering van De Nationale Nieuwjaarsnacht. RTL7 brengt voor het zoveelste jaar Het Beste van de Vrienden van Amstel Live.

2 reacties

Geen bonus bij RTL, wel bij SBS

Vorig jaar moesten de medewerkers van SBS afzien van een jaarlijkse bonus omdat het moederbedrijf SBS Broadcasting flink moest bezuinigen. Dit zorgde voor ergernissen omdat Gerard Joling wel een miljoenencontract kreeg aangeboden. Dit jaar is de bonus terug, maar naar verluidt zijn het dit jaar de medewerkers van RTL die moeten afzien van hun eindejaarsuitkering. Blijkbaar gaat het bij RTL Nederland financieel nog niet goed.

5 reacties

RTL4 komt met ‘optimistisch medisch lifestyleprogramma’

Op 25 januari start RTL4 met het wekelijkse RTL Consult, volgens de zender een ‘optimistisch medisch lifestyleprogramma’. Want: gezondheid is lifestyle geworden. Een panel van medisch experts geeft in het middagprogramma ‘op persoonlijke en professionele wijze’ commentaar op cases, filmpjes en tests. »»

0 reacties

Mies Bouwman wilde niet op haar verjaardagsfeestje komen

Op 31 december wordt Mies Bouwman 80 jaar. De AVRO viert dit vanavond met ‘een passend eerbetoon’. In Mies 80 passeren tal van vrienden, collega’s uit het vak en familie de revue. Voor één keer is Mies Bouwman zelf het stralende middelpunt in een programma. Chantal Janzen presenteert het gala. »»

2 reacties

NPO-directeur: Lieve Paul moet duidelijker worden

NPO-directeur Gerard Timmer vindt dat de publieke omroep het goed heeft gedaan in 2009, het kijktijdaandeel is gegroeid. We mogen best wat trotser zijn op onszelf, zegt Timmer, al wil de NPO niet zo juichend overkomen als de commerciële zenders doen. Het is een bewuste keuze om niet continu met de veren te pronken. We gaan liever voor een inhoudelijk verhaal. »»

6 reacties

Kritiek op herinneringsminuut/commercial van uitvaartorganisatie

Nederland 1, RTL4 en SBS6 gaan vandaag om 19.50 uur een minuut op zwart voor een ‘herinneringsminuut‘. Nabestaanden kunnen dan even stilstaan bij hun overleden dierbaren. De minuut blijkt echter gewoon een commercial van een uitvaartorganisatie te zijn, wat het bedrijf veel kritiek oplevert. »»

1 reactie 

Carlo en Irene komen met Ik Hou van Gerard

SBS6-presentator Gerard Joling is één van de bijna vaste gasten in het zondagmiddagprogramma van Irene Moors en Carlo Boszhard bij RTL4. Het duo staat zondagmiddag in Life 4 You dan ook stil bij het 25 jubileum van Joling in Ik Hou van Gerard. »»

1 reactie 

Ruben Nicolai komt met alternatief jaaroverzicht: wat blijft achter in 2009

Na de vele jaaroverzichten en lijstjes die de afgelopen dagen zijn voorbijgekomen, brengt de AVRO vanavond op Nederland 3 een alternatief jaaroverzicht. Onder het motto: dag 2009 en welkom 2010 wordt in Take It Or Leave It een keuze gemaakt in onderwerpen die wel en die niet meegaan naar 2010. »»

0 reacties

Netwerk Jaaroverzicht met Alexander Pechtold en Pieter van Vollenhoven

Alexander Pechtold en Pieter van Vollenhoven staan vanavond centraal in het jaaroverzicht van Netwerk. Beiden hebben een hoofdrol gespeeld in het nieuws van 2009, meldt de NCRV. De een als politicus en opponent van Wilders, de ander als lid van het Koninklijk Huis en voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. »»

0 reacties

NPO wil Linda de Mol, RTL en SBS willen Yvon Jaspers

De zenderbazen van de publieke omroep, RTL4 en SBS6 kijken terug op het afgelopen jaar. Ze zijn uiteraard trots op hun eigen succesprogramma’s en jaloers op die van de concurrent. Zowel Erland Galjaard (RTL4) als Eric van Stade (SBS) zouden graag het KRO-programma Boer Zoekt Vrouw van Yvon Jaspers binnenhalen. »»

3 reacties

Hans van Willigenburg krijgt RKK-programma op Radio 5

Hans van Willigenburg gaat voor het RKK het nieuwe zondagochtendprogramma De Zondag van Van Willigenburg presenteren. Dat is vanaf 3 januari tussen 11.00 en 13.00 uur te beluisteren op Radio 5. Het programma komt rechtstreeks vanuit het Noordhollands Koffiehuis tegenover het Centraal Station in Amsterdam. »»

0 reacties

Zing je zelfgeschreven klaagzang of serenade bij RTL4

Op zondag 14 februari, Valentijnsdag, komt RTL4 met het eenmalige programma Sing It. Iedereen kan hierin een zelfgeschreven lied voor een speciaal iemand ten gehore brengen. Het hoeft niet per se een romantisch lied te zijn, een klaagzang mag ook, meldt de zender. Angela Groothuizen gaat Sing It presenteren. »»

0 reacties

Lucella Carrasso leidt debat tussen Oog-presentatoren

Het Radio 1-programma Met het Oog op Morgen heeft vandaag weer de jaarlijkse uitzending waarin de presentatoren gezamenlijk terugkijken op het afgelopen jaar. Tijs van den Brink, John Jansen van Galen, Henk van Hoorn, Stephan Sanders en Max van Weezel debatteren over het nieuws van 2009. Morgen kijken drie journalisten terug op hun dit jaar beëindigde carrière. »»

0 reacties

John de Mol bij 50 invloedrijkste personen ter wereld in laatste 10 jaar

Het Britse blad Financial Times heeft een lijst van 50 meest invloedrijke personen van het afgelopen decennium samengesteld. Zij hadden mondiaal of regionaal grote invloed, positief of negatief, op politiek, cultureel, economisch of zakelijk gebied. John de Mol wordt door de krant op de 40ste plaats gezet. »»

0 reacties

Paul Witteman: VARA-leiding bezorgd over PVV’ers in P&W

De PVV riep gisteren de Maartje van Weegen-bokaal in het leven, een prijs voor de ‘meest linkse bevooroordeelde berichtgeving door de staatsomroep’. Eén van de genomineerde programma’s is Pauw & Wiiteman omdat de talkshow zou excelleren in het dagelijks afkraken van de PVV en Geert Wilders. Paul Witteman vindt dit absurd. »»

6 reacties

Paul de Leeuw wil dagelijkse late night talkshow op Nederland 3

Paul de Leeuw keek gisteren in Vijf Jaar Later met Jeroen Pauw terug op uitspraken die hij in 2004 had gedaan. Hij had toen net de affaire rond zijn persiflage (bij de NCRV) van Anneke Gröhnlow achter de rug en stond aan de vooravond van Mooi Weer De Leeuw, wat dit seizoen is vervangen door het minder succesvolle Lieve Paul. »»

2 reacties

NOS-nieuwslezer doet huwelijksaanzoek live op 3FM

NOS-nieuwslezer Matijn Nijhuis heeft vanmorgen live op 3FM zijn vriend Bram ten huwelijk gevraagd. Nadat hij het nieuws van 8.30 uur had gelezen, deed hij in het programma van Michiel Veenstra zijn aanzoek. Gelukkig voor hem kreeg hij een positief antwoord. »»

2 reacties

Welke BN’er wordt de nieuwskenner van 2009?

Ook de NCRV komt met een jaarlijkse traditie aan het einde van het jaar: de Nationale Nieuwsquiz. Hierin strijden 28 prominenten uit de politiek, media, cultuur en sport om de eretitel Nationale Nieuwskenner 2009. Mieke van der Weij en Harm Edens presenteren het programma. »»

0 reacties

Nieuwe serie TV Kantine weer ingeklemd tussen X Factor-uitzendingen

Carlo Boszhard en Irene Moors kijken terug op een voor hen veelbewogen jaar. Sponsor Unilever trok de stekker uit hun zondagmiddagprogramma Life & Cooking en hun contracten bij RTL liepen af. Grote onzekerheid toen, maar uiteindelijk beleefden ze een van onze meest succesvolle jaren. »»

2 reacties

CQC zoekt nieuwe reporters die tot het uiterste willen gaan

Na een speciale aflevering op Oudejaarsavond, komt de satirische nieuwsshow CQC in maart terug op het scherm bij Veronica. In dat nieuwe seizoen komt CQC met nog meer reports uit binnen- én buitenland en dus heeft het team enkele nieuwe reporters nodig. »»

3 reacties

AVRO: Op zoek naar Mary Poppins scoort beter dan eerdere shows

De eerste vier liveshows van het Op zoek naar Mary Poppins scoren goed. Gemiddeld kijken 1,4 miljoen mensen naar de door Frits Sissing gepresenteerde zoektocht naar de hoofdrolspeler voor de gelijknamige musical. Dat zijn gemiddeld 260.000 kijkers per aflevering meer dan de eerdere series Op zoek naar Evita en Op zoek naar Joseph, meldt de AVRO. »»

1 reactie 

                 
email   feed   twitter   facebook


Lees Mediajournaal.nl ook op je mobiele telefoon

Ook op Mediajournaal.nl


Laatste reacties


Links

Archief