Joop van den Ende: Hugo Borst is een irritante klootzak

Joop van den Ende was de laatste gast in het NPS-programma 5 Jaar Later. Veel nieuws had Van den Ende niet te vertellen, maar hij deed wel een paar opvallende uitspraken over John de Mol (huiselijk type), Henny Huisman (ijdelheid overheerst) en Hugo Borst(arrogante man). »»

Lekker hard lachen met oliebollen op Nederland 1

De VARA vult de Oudejaarsavond van Nederland 1. Na een half uurtje hoogtepunten uit De TV Draait Door zijn het Paul de Leeuw en Jan Jaap van der Wal die de kijker meeneemt naar het nieuwe jaar. Onder het motto ‘Lekker hard lachen met oliebollen’, wat ook de titel is van de oudejaarsconference dit jaar van Jan Jaap van der Wal, staat humor hoog in het vaandel, meldt de woordvoerder. »»

Feestelijke Oudejaarsavond bij SBS6

In tegenstelling tot RTL4, heeft SBS6 op Oudejaarsavond wel een live programma’s gepland. De avond van SBS6 begint met Wie Ben Ik en de (gehavende) verkiezing van het TV-moment van 2009. Daarna volgt de jaarlijkse Oudejaarsconference van Guido Weijers en vanaf 23.00 uur wordt het Staatsloterij Oud & Nieuwfeest live vanuit Amsterdam uitgezonden. »»

Oudejaaravond van RTL4: bekende succesnummers

De Oudejaarsavondprogrammering van RTL4 staat in het teken van bekende successen. Om 20.30 uur komen alle hoogtepunten van Ushi & Dushi nog een keer langs, om 21.15 uur gevolgd door de hoogtepunten van De TV Kantine. Tegen 22.00 uur zendt RTL4 een speciale aflevering van Ik hou van Holland uit, inclusief bloopers. »»

Gezamenlijke herinneringsminuut mislukt

De spot met de herrinneringsminuut is gisteravond niet exact om 19.50 uur op alle zenders uitgezonden. Uitvaartorganisatie Yarden wilde iedereen dan laten stilstaan bij dierbare overledenen. RTL4 ging wel op het afgesproken tijdstip uit op zwart, meldt het ANP. Op Nederland 1 was Lingo nog aan de gang en ook SBS6 zond de herinneringsminuut te laat uit.

Top 2000-avond op Nederland 3

De avond op Nederland 3 staat geheel in het teken van de Top 2000, die Radio 2 tot middernacht uitzendt. Vanaf 19.30 uur zijn de volgende programma’s te zien: Top 2000 à Gogo, We love Top 2000, Top 2000 Jaaroverzicht 2009 en om 23.30 Top 2000 in Concert. »»

Albert Verlinde heeft spijt van nieuws over zwangerschap Katja Schuurman

Begin deze maand ging Albert Verlinde op de knieën voor de manager van de Toppers omdat hij die van bedrog had beschuldigd. Gisteren kwam de RTL-presentator opnieuw ‘tot inkeer’. Nu vanwege het vroegtijdig naar buiten brengen van de zwangerschap van Katja Schuurman, in maart van dit jaar. »»

CQC-jaaroverzicht bij Veronica

CQC heeft een plek gekregen op Oudejaarsavond van Veronica. De satirische nieuwsshow komt met een eigen jaaroverzicht. Beau van Erven Dorens, Daan Nieber en Peter Jouke blikken samen met de reporters terug op de leukste en opvallendste momenten van het afgelopen seizoen. Daarna komt Veronica met een herhaling van Sinterklaasavond. »»

Korenslag, Herman van Veen en een klucht vullen Nederland 2

De Oudejaarsavond van Nederland 2 is duidelijk voor de wat oudere doelgroep. Max zendt dan de (deurtje in, deurtje uit) Boeing Boeing uit, gevolgd door een liedjesprogramma van de AVRO met Herman van Veen. Om 22.30 uur is er een eenmalige editie van het EO-programma Korenslag. »»

Hoogtepunten Take Me Out op RTL5

RTL5 brengt vanavond twee uur lang hoogtepunten uit de datingshow van Eddy Zoëy, Take Me Out. Daarna is er een concert van Robbie Williams en om 23.00 uur de viering van De Nationale Nieuwjaarsnacht. RTL7 brengt voor het zoveelste jaar Het Beste van de Vrienden van Amstel Live.

Geen bonus bij RTL, wel bij SBS

Vorig jaar moesten de medewerkers van SBS afzien van een jaarlijkse bonus omdat het moederbedrijf SBS Broadcasting flink moest bezuinigen. Dit zorgde voor ergernissen omdat Gerard Joling wel een miljoenencontract kreeg aangeboden. Dit jaar is de bonus terug, maar naar verluidt zijn het dit jaar de medewerkers van RTL die moeten afzien van hun eindejaarsuitkering. Blijkbaar gaat het bij RTL Nederland financieel nog niet goed.

RTL4 komt met ‘optimistisch medisch lifestyleprogramma’

Op 25 januari start RTL4 met het wekelijkse RTL Consult, volgens de zender een ‘optimistisch medisch lifestyleprogramma’. Want: gezondheid is lifestyle geworden. Een panel van medisch experts geeft in het middagprogramma ‘op persoonlijke en professionele wijze’ commentaar op cases, filmpjes en tests. »»

Mies Bouwman wilde niet op haar verjaardagsfeestje komen

Op 31 december wordt Mies Bouwman 80 jaar. De AVRO viert dit vanavond met ‘een passend eerbetoon’. In Mies 80 passeren tal van vrienden, collega’s uit het vak en familie de revue. Voor één keer is Mies Bouwman zelf het stralende middelpunt in een programma. Chantal Janzen presenteert het gala. »»

NPO-directeur: Lieve Paul moet duidelijker worden

NPO-directeur Gerard Timmer vindt dat de publieke omroep het goed heeft gedaan in 2009, het kijktijdaandeel is gegroeid. We mogen best wat trotser zijn op onszelf, zegt Timmer, al wil de NPO niet zo juichend overkomen als de commerciële zenders doen. Het is een bewuste keuze om niet continu met de veren te pronken. We gaan liever voor een inhoudelijk verhaal. »»

Kritiek op herinneringsminuut/commercial van uitvaartorganisatie

Nederland 1, RTL4 en SBS6 gaan vandaag om 19.50 uur een minuut op zwart voor een ‘herinneringsminuut‘. Nabestaanden kunnen dan even stilstaan bij hun overleden dierbaren. De minuut blijkt echter gewoon een commercial van een uitvaartorganisatie te zijn, wat het bedrijf veel kritiek oplevert. »»

Carlo en Irene komen met Ik Hou van Gerard

SBS6-presentator Gerard Joling is één van de bijna vaste gasten in het zondagmiddagprogramma van Irene Moors en Carlo Boszhard bij RTL4. Het duo staat zondagmiddag in Life 4 You dan ook stil bij het 25 jubileum van Joling in Ik Hou van Gerard. »»

Ruben Nicolai komt met alternatief jaaroverzicht: wat blijft achter in 2009

Na de vele jaaroverzichten en lijstjes die de afgelopen dagen zijn voorbijgekomen, brengt de AVRO vanavond op Nederland 3 een alternatief jaaroverzicht. Onder het motto: dag 2009 en welkom 2010 wordt in Take It Or Leave It een keuze gemaakt in onderwerpen die wel en die niet meegaan naar 2010. »»

Netwerk Jaaroverzicht met Alexander Pechtold en Pieter van Vollenhoven

Alexander Pechtold en Pieter van Vollenhoven staan vanavond centraal in het jaaroverzicht van Netwerk. Beiden hebben een hoofdrol gespeeld in het nieuws van 2009, meldt de NCRV. De een als politicus en opponent van Wilders, de ander als lid van het Koninklijk Huis en voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. »»

NPO wil Linda de Mol, RTL en SBS willen Yvon Jaspers

De zenderbazen van de publieke omroep, RTL4 en SBS6 kijken terug op het afgelopen jaar. Ze zijn uiteraard trots op hun eigen succesprogramma’s en jaloers op die van de concurrent. Zowel Erland Galjaard (RTL4) als Eric van Stade (SBS) zouden graag het KRO-programma Boer Zoekt Vrouw van Yvon Jaspers binnenhalen. »»

Hans van Willigenburg krijgt RKK-programma op Radio 5

Hans van Willigenburg gaat voor het RKK het nieuwe zondagochtendprogramma De Zondag van Van Willigenburg presenteren. Dat is vanaf 3 januari tussen 11.00 en 13.00 uur te beluisteren op Radio 5. Het programma komt rechtstreeks vanuit het Noordhollands Koffiehuis tegenover het Centraal Station in Amsterdam. »»

Zing je zelfgeschreven klaagzang of serenade bij RTL4

Op zondag 14 februari, Valentijnsdag, komt RTL4 met het eenmalige programma Sing It. Iedereen kan hierin een zelfgeschreven lied voor een speciaal iemand ten gehore brengen. Het hoeft niet per se een romantisch lied te zijn, een klaagzang mag ook, meldt de zender. Angela Groothuizen gaat Sing It presenteren. »»

Lucella Carrasso leidt debat tussen Oog-presentatoren

Het Radio 1-programma Met het Oog op Morgen heeft vandaag weer de jaarlijkse uitzending waarin de presentatoren gezamenlijk terugkijken op het afgelopen jaar. Tijs van den Brink, John Jansen van Galen, Henk van Hoorn, Stephan Sanders en Max van Weezel debatteren over het nieuws van 2009. Morgen kijken drie journalisten terug op hun dit jaar beëindigde carrière. »»

John de Mol bij 50 invloedrijkste personen ter wereld in laatste 10 jaar

Het Britse blad Financial Times heeft een lijst van 50 meest invloedrijke personen van het afgelopen decennium samengesteld. Zij hadden mondiaal of regionaal grote invloed, positief of negatief, op politiek, cultureel, economisch of zakelijk gebied. John de Mol wordt door de krant op de 40ste plaats gezet. »»

Paul Witteman: VARA-leiding bezorgd over PVV’ers in P&W

De PVV riep gisteren de Maartje van Weegen-bokaal in het leven, een prijs voor de ‘meest linkse bevooroordeelde berichtgeving door de staatsomroep’. Eén van de genomineerde programma’s is Pauw & Wiiteman omdat de talkshow zou excelleren in het dagelijks afkraken van de PVV en Geert Wilders. Paul Witteman vindt dit absurd. »»

Paul de Leeuw wil dagelijkse late night talkshow op Nederland 3

Paul de Leeuw keek gisteren in Vijf Jaar Later met Jeroen Pauw terug op uitspraken die hij in 2004 had gedaan. Hij had toen net de affaire rond zijn persiflage (bij de NCRV) van Anneke Gröhnlow achter de rug en stond aan de vooravond van Mooi Weer De Leeuw, wat dit seizoen is vervangen door het minder succesvolle Lieve Paul. »»

NOS-nieuwslezer doet huwelijksaanzoek live op 3FM

NOS-nieuwslezer Matijn Nijhuis heeft vanmorgen live op 3FM zijn vriend Bram ten huwelijk gevraagd. Nadat hij het nieuws van 8.30 uur had gelezen, deed hij in het programma van Michiel Veenstra zijn aanzoek. Gelukkig voor hem kreeg hij een positief antwoord. »»

Welke BN’er wordt de nieuwskenner van 2009?

Ook de NCRV komt met een jaarlijkse traditie aan het einde van het jaar: de Nationale Nieuwsquiz. Hierin strijden 28 prominenten uit de politiek, media, cultuur en sport om de eretitel Nationale Nieuwskenner 2009. Mieke van der Weij en Harm Edens presenteren het programma. »»

Nieuwe serie TV Kantine weer ingeklemd tussen X Factor-uitzendingen

Carlo Boszhard en Irene Moors kijken terug op een voor hen veelbewogen jaar. Sponsor Unilever trok de stekker uit hun zondagmiddagprogramma Life & Cooking en hun contracten bij RTL liepen af. Grote onzekerheid toen, maar uiteindelijk beleefden ze een van onze meest succesvolle jaren. »»

CQC zoekt nieuwe reporters die tot het uiterste willen gaan

Na een speciale aflevering op Oudejaarsavond, komt de satirische nieuwsshow CQC in maart terug op het scherm bij Veronica. In dat nieuwe seizoen komt CQC met nog meer reports uit binnen- én buitenland en dus heeft het team enkele nieuwe reporters nodig. »»

AVRO: Op zoek naar Mary Poppins scoort beter dan eerdere shows

De eerste vier liveshows van het Op zoek naar Mary Poppins scoren goed. Gemiddeld kijken 1,4 miljoen mensen naar de door Frits Sissing gepresenteerde zoektocht naar de hoofdrolspeler voor de gelijknamige musical. Dat zijn gemiddeld 260.000 kijkers per aflevering meer dan de eerdere series Op zoek naar Evita en Op zoek naar Joseph, meldt de AVRO. »»

VARA geeft direct antwoord op consumentenvragen in Volgende Vraag

De VARA komt vanaf 4 januari met het nieuwe consumentenprogramma Volgende Vraag. De omroep geeft de kijkers hierin hulp bij het maken van keuzes over consumentenzaken. Tijdens de uitzending kunnen kijkers bellen en mailen met hun persoonlijke vragen gekoppeld aan een thema. Het programma wordt gepresenteerd door Lamia Abbassi, bekend van Tante in Marokko van de RVU. »»

Nederland 1, RTL4 en SBS6 op zwart voor herinneringsminuut

Nederland 1, RTL4 en SBS6 houden op 30 december om 19.50 uur een ‘herinneringsminuut’. De zenders zullen een minuut lang op zwart gaan waardoor nabestaanden kunnen stilstaan bij overleden dierbaren. Ook de regionale zenders doen mee. Het is de eerste dat dit in Nederland gebeurt. »»

VARA komt met hoogtepunten uit De TV Draait Door

De VARA heeft dit jaar afgezien van de verkiezing van Het TV-moment van het Jaar en doet ook niet mee aan het door SBS6 georganiseerde evenement. De omroep komt echter op Oudejaarsavond wel met een extra uitzending van De Wereld Draait Door, om 20.30 uur op Nederland 1. »»

PVV komt met Maartje van Weegen-bokaal

Het wordt steeds gekker bij de PVV. De partij heeft een prijs in het leven geroepen voor ‘de meest linkse bevooroordeelde berichtgeving door de staatsomroep’. De naam van de prijs is de Maartje van Weegen-bokaal. De staatsomroep heeft dit jaar weer erg zijn best gedaan links en bevooroordeeld uit de hoek te komen, zegt liefhebber van kleuterprogramma’s Martin Bosma. »»

Stekker uit Gordons Oz Radio (update)

De radiozender van Gordon, OZ Radio stopt op 31 december met uitzenden. Dat meldt zijn management. Omdat de exploitatiekosten niet langer opwogen tegen de opbrengsten, heeft Gordon met spijt in zijn hart besloten om op 31 december 2009 voor het laatst uit te zenden met OZ Radio. »»

Herman van der Zandt presenteert NOS Journaal Jaaroverizcht

Op Nederland 1 is vanavond het jaaroverzicht van het NOS Journaal te zien. Een aantal gebeurtenissen komt daarin uitgebreid aan bod, het ‘overige nieuws’ uit 2009 wordt gebundeld in vier seizoensblokken. Dit lente-, zomer- herfst- en winteroverzicht loopt als een rode draad door de uitzending. Verder is er aandacht voor bekende en minder bekende mensen die in 2009 zijn overleden. »»

Ombudsman Volkskrant: Radio 1 haalde onze primeur onderuit

Op 15 december had de Volkskrant een primeur: de krant wist al wat de conclusies uit het onderzoek naar de aanleg van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam waren. Dat zouden pas later die dag worden gepresenteerd. Maar de primeur werd door de ‘collega’s’ van het Radio 1 Journaal onderuit gehaald, volgens de ombudsman van de krant op een denigrerende manier. »»

De Reünie terug op zondag, met de klas van Anne Frank

Na een seizoen te zijn ‘verbannen’ naar de donderdagavond (zie eerder) is Rob Kamphues weer terug op de zondagavond met zijn programma De Reünie. De eerste uitzending van deze reeks is een speciale en gaat over de klas van Anne Frank. »»

NOS brengt Studio Sport Jaaroverzicht

Net als andere jaren blikt de NOS eind december ook terug op bijzondere sportgebeurtenissen van het afgelopen jaar. In het vijftig minuten durende programma passeren mooie en bijzondere sportprestaties uit 2009 de revue. »»

(Klein)kinderen van BN’ers strijden op het ijs

Voor het derde achtereenvolgende jaar gaan (klein)kinderen van bekende Nederlanders het ijs op voor het goede Doel. Ze doen dat in Kinderen Dansen op het IJs van SBS6. De show wordt gepresenteerd door Nance Coolen en Beau van Erven Dorens. »»

Zestiende editie van De Nationale Wetenschapsquiz

De VPRO komt vanavond op Nederland 2 voor de 16e keer met De Nationale Wetenschapsquiz. Vier mensen uit de wereld van Kunst & Cultuur neemt het op tegen vier vertegenwoordigers uit de wetenschap. De quiz wordt gepresenteerd door Rob van Hattum en Lottie Hellingman. »»

Kijkcijfers van tweede Kerstdag: 2,4 miljoen voor Herman Finkers

  • Herman Finkers 2.393.000, Bananasplit 1.857.000, Circus Monte Carlo 1.359.000
  • Home Alone 993.000, Succes Verzekerd 536.000
  • Charlie and the Chocolate Factory 627.000
  • Top 2000 a Gogo 545.000, Queen 543.000, Rock and Roll Hall of Fame 438.000
    Marktaandelen: Ned1 34.5, RTL4 12.2, SBS6 9.2, Ned3 7.3, Ned2 7.1 (SKO)