RTL4 gaat door met Een Dubbeltje op zijn Kant

Het crisisprogramma van RTL4, Een Dubbeltje op zijn Kant wordt vanaf de eerste uitzending goed bekeken. Presentator John Williams bereikt op de donderdagavond tussen de 1 en 1.5 miljoen kijkers. Reden voor RTL om met er mee door te gaan en een tweede serie te gaan maken. In het programma schiet Williams gezinnen te hulp die grote financiële problemen hebben (zie eerder).

11 juni 20098 reacties

 • Ik heb zojuist met verbazing naar de uitzending van een dubbeltje op zijn kant gekeken (11-6-2009) waarop op het einde wordt vermeld dat een schuld van € 55.000,00 over 3 jaar geheel weg is! En ook dat ze voor die lening € 200,00 minder per maand hoeven te betalen. Een eenvoudig rekensommetje leert al snel dat dat niet mogelijk is. Zetten jullie hiermee het publiek niet geheel op het verkeerde been? Niemand kan een schuld van € 55.000,00 in 3 jaar wegwerken met een paar honderd euro per maand. Dan praat de al gauw over € 2000,00 per maand!

 • tijdens het zappen een stukje gezien
  een echtpaar met maandinkomen van 4400 euro en een schuld van 160.000 euro, omdat ze per maand 5100 uitgeven,
  er zijn mensen die moeten met 1000 euro rondkomen,laten ze die steunen,hou op met dat popie jopie gedoe,bah!!!!

 • Ik ben heel blij met de reactie van dhr/mw Bosch.
  Ik dacht even dat ik de enige was die dit enorme gat in het programma zag.
  Annemarie van Gaal: schaam je!

 • ik ben iemand die de financieen doet in een huishouden van2 2 pers. maar als ik naar dubbetje op zijn kant kijk kunnen er nog heel veel mensen iets van mij leren? ja want ik ben de gene die echt weet wat er per maand de dus deur uit. gaat ga er eens van uit dat je geeeeeeeeeen koop of extraaa schulden heb als wat jullie tussen het sappen even hebben gezien ik ben heeeeeeeeeeel erg teluergesteld in mensen die zich eeeeeeeeven door een progamma heen saaaaaappen groetjes hannie en neem de adviesen van annemarie nu maar aan want die weet waar ze over praat ja

 • zal jullie wat vertellen over dat soort progammas ze zijn er om mensen te helpen om mensen hun schuld eisers te praten zit een heel team achter als het kon zo ik ook graag door hun geholpen worden ben anders in problemen geraakt door verkeerde makelaars en hypothek adviseurs dus mensen zeik niet ze weten waar ze over praten daar ziten ze voor en groetjes john je bent een kei en je doet het goed

 • Uitzending van 25 juni 2009. Twee mensen die zoveel verdienen samen per maand moeten zich de ogen uit hun kop schamen. Hoeveel mensen moeten niet van de helft of nog minder rondkomen met meer personen. Een schop onder hun kont kunnen ze van mij krijgen. Sorry ik dacht dat het programma voor echt schrijnende gevallen bedoeld was. Ik kijk dus niet meer.

 • Het was de 1e keer dat ik naar dit programma keek..
  Ik ben het geheel met Y.Bosch eens! Met 350 euro per maand los je een schuld van 55.000 euro echt niet BINNEN 3 JAAR af …zelfs met 1000 euro per maand is het afgeloste bedrag nog maar 36.000 euro …nog afgezien van de rente.
  Welke bank heeft zo’n filantropische instelling?..Is het stel in de uitzending niet op het verkeerde been gezet?
  dit soort miskleuenen maakt zo’n uitzending ongeloofwaardig!.jammer
  B ten wolde

 • Ik heb afgelopen uitzending een deel van het programma gezien, een deel, want het werd me toch wel teveel. Niet de emoties, maar mijn ergernis over de inhoud van het programma. Het staat zover weg van de werkelijkheid, het heeft een niveau waar ik me als programmamaker diep voor zou schamen. Het breekpunt voor mij was het moment waarop mr. Williams met het slachtoffer naar de autodealer ging en daar, zonder enige vorm van onderbouwing en toelichting, twee oude auto’s inruilde voor een op zijn minst een zo goed als nieuwe auto. Ik zit niet in de autobranche, maar weet wel dat als wij (de rest van Nederland) met twee oude auto’s bij een autogarage komen om deze in te ruilen we met hoongelach door het voltallige personeel naar buiten gejaagd worden. In eerdere uitzendingen komen soortgelijke onwerkelijke situaties voorbij, daarmee doel ik op leaso-overeenkomsten die zo maar even van tafel gaan. In de praktijk werkt dit gewoon niet zo, geen enkele leasemaatschappij helpt je d.m.v. ontbinding van het contract als je niet meer kunt betalen. Een ander ernstig moment van ergernis is als John de man des huises even naar de psycholoog stuurt. Volgens mij werkt het zo niet als je psychische hulp nodig hebt en wie betaald dit consult? Als laastse voorbeeld uit de uitzending van gisteravond noem ik de overname van een lening door de bank. Welke bank neemt mijn lening over als de rente van mijn huidige lenig te hoog is? Ga er maar niet vanuit dat wij dat zonder camera geregeld krijgen. We worden zwaar bedonderd door de suggestie in dit programma.

  Ik ben ook een beetje de doelstelling van het programa kwijt. Wil men Nederland laten zien dat er nog hoop is in dit soort situaties? Of wil men de goedzak uithangen voor individueel getroffenen.

  Het eerste doel schiet men in ieder geval volledig voorbij door bovengenoemde onwerkelijke oplossingen aan te dragen.
  We worden iedere avond door RTL getrakteerd op dit soort emotie-programma’s van een bedenkelijk niveau. Ik ben ervan overtuigd dat dit soort programma’s tot in het detail geregisseerd worden, inclusief tekstlijnen en tranen-momenten.

  Ik zou zeggen, tijd voor wat nieuws, ik ben er klaar mee. En als er iemand is de John Williams nog spreekt: zeg hem namens mij dat ik het ongepast vind dat hij voortdurend aan die volgens mij voor hem vreemde vrouwen zit. Verder lijkt hij me wel aardig, maar ongevraagd misbruik maken van de situatie om dan maar weer een vrouw tegen zich aan te drukken vind ik ongepast.

Geef je reactie