TV Lab: de eerste zes nieuwe programma’s

Vanavond de eerste zes programma’s in de vernieuwingsweek van Nederland 3. Allereerst on 20.30 uur Brainstorm van de VPRO. Daarna van dezelfde omroep Hall of Fame en om 22.15 uur het dagelijkse NPS-programma Gangmakers. Dan volgen twee VARA-programma’s Blikvoer (dagelijks) en Comedy Corner. De avond wordt om 23.40 uur afgesloten met The wrong Door van BNN.

In Brainstorm moeten vijf BN’ers, waaronder de vaste leden Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, in een uur een film verzinnen. De brainstorm wordt doorsneden met verfilmde fragmenten. Dit zijn sleutelsc√®nes van de film of sleutelsc√®nes uit de brainstorm. Brainstorm toont de BN’ers in hun meest vrije en impulsieve denken, zegt de VPRO. De film wordt zo een product van de overtuigingen, levensmotto‚Äôs en creativiteit van de gasten.

In Hall of Fame brengen Oboema Sesetokoe (Jiskefet) en Adriaan Luteijn (choreograaf), vanuit Hotel de l’Europe in Amsterdam, een breed cultureel magazine over de hedendaagse kunst met een Nederlandse internationaal bekende hoofdgast uit de design, dans, architectuur of schilderkunst. Gasten zijn modeontwerper Jeroen van Tuyl, beeldend kunstenaar Olaf Mooij en architect Roberto Meijer.

Gangmakers is een kort, satirisch programma, gesitueerd op een kantoor waarbij wordt gedraaid vanuit één vast camerastandpunt: naast de kapstok in de hal. Met onder anderen Halina Reijn, Ton Kas en Bracha van Doesburg.

Blikvoer is de tv-versie van de internetsite Blikvoer.tv, een online videocommunity, waarop jongeren discussi√ęren over onderwerpen die er toe doen. In het dagelijkse tv-programma komt alles samen: live televisie, debatteren via internet, online stemmen en meningen geven via Twitter en de webcam.
Blikvoer, dat wordt gepresenteerd door Giel Beelen, stelt iedere dag één stelling centraal, waarover op de site al flink gediscussieerd is. In zijn radioprogramma op 3FM maakt Beelen elke ochtend de stelling van die avond bekend. Twee debaters gaan op tv de strijd met elkaar aan, waarbij ze de ander kunnen overrompelen met hun mening én met de webcam-reacties van anderen. Via de website kunnen bezoekers voor, tijdens én na het debat mee debatteren.
Daarnaast kunnen via Twitter en Hyves ook korte reacties worden gegeven. Tijdens de uitzending kunnen kijkers via de site stemmen op de beste debater: gedurende het debat is de actuele stand van de stemming in beeld te zien.

Comedy Corner is een verkenningstocht in de internationale wereld van de comedy, gepresenteerd door Frank Evenblij, met binnen- en buitenlandse comedians en veel fragmenten.

The wrong Door is een comedyshow met special effects als onderdeel van het dagelijks leven. In deze wereld zijn superhelden en dinosaurussen gemeengoed in de dagelijkse draaimolen van autoachtervolgingen, ontploffingen en een avondje in de kroeg.

31 augustus 2009Geef je reactie