Paul, Matthijs en Youp op Nederland 1

De VARA verzorgt de Oudejaarsavond van Nederland 1 met Paul de Leeuw, Matthijs van Nieuwkerk en Youp van ’t Hek. Het wordt weer ‘ouderwets gezellig’ meldt de omroep. »»

AVRO neemt KX Radio over

In augustus luidde oprichter Rob Stenders de noodklok over zijn ‘hobbyzender’ KX Radio. De zender dreigde na 10 jaar te verdwijnen, maar de AVRO brengt nu redding. »»

Spektakel en knallen bij RTL4

RTL4 zet Marco Borsato en Linda de Mol in op Oudejaarsavond. De zender begint met het 3Dimensies Live concert van Borsato en sluit af met Ik hou van Holland. »»

Grootste Nieuwjaarskus van Nederland bij SBS6

Bij SBS6 luidt Beau van Erven Dorens het jaar uit met zijn eerste Oudejaarsconference. Aansluitend live vanuit Amsterdam het Staatsloterij Oudejaarsfeest. »»

Veel muziek op Nederland 3

Oudejaarsavond #NED3 in het teken van muziek: #Top2000 a Gogo, Vrienden van Amstel Live en (aftellen naar) Top 2000 in Concert. #ntr #radio2

Man bijt Hond zoekt uit: wel of niet zoenen?

Morgenavond om middernacht is het weer zover. Dan wordt er volop gezoend om elkaar een goed nieuw jaar toe te wensen. Man bijt Hond zoekt vanavond uit of we er klaar voor zijn. »»

RTL Nieuws meest agendazettend in 2010

Voor RTL-journalist Frits Wester is een onderzoek uit 2010 een hoogtepunt van 2011. Daaruit kwam RTL Nieuws als meest agendazettend programma naar voren. »»

NOS-directeur: bezuinigingen PO zijn buitenproportioneel

NOS-directeur Jan de Jong vindt de door de regering opgelegde bezuinigingen bij de publieke omroep te fors. De publieke omroep moet een kwart inleveren, veel meer dan welke sector ook. »»

7 BN’ers in 6 keer 5 Jaar Later

Jeroen Pauw presenteert deze en volgende week zes nieuwe afleveringen van 5 Jaar Later. Vijf jaar geleden sprak hij bekende Nederlanders en kijkt nu terug op uitspraken die ze toen deden. »»

Alexander Klöpping eerste Nerd van het Jaar

De NOS voegt aan de vele al bestaande verkiezingen aan het eind van het jaar, een nieuwe ‘titel’ toe: Nerd van het Jaar. Alexander Klöpping is de eerste winnaar. »»

EO maakt realityserie over politiebureau Ede

Na MAX met Politie te Paard neemt de EO vanaf 4 januari een kijkje bij de dienaars. De omroep komt met de realityserie Het Politiebureau. »»

Zielig: Henny Huisman lacht om lage kijkcijfers opvolger

Wat een akelige man is hij geworden: Henny Huisman. Aan het eind van 2011 geeft hij twee interviews waarin hij om zich heen slaat. Ondertussen wil hij ook graag weer bij ‘een club’ horen. Boter op zijn hoofd? »»

NTR brengt vrolijk wetenschappelijk jaaroverzicht

Rob Urgert en Joep van Deudekom luiden bij de NTR het jaar uit met een terugblik op het wetenschappelijke jaar 2011. Ze doen dat in het ‘vrolijk’ jaaroverzicht Met De Kennis Van Nu. »»

NOS brengt Over de Doden Jaaroverzicht

Voor het tweede jaar op rij maakt de NOS aan het einde van het jaar een apart ‘jaaroverzicht’ over een aantal bekende en onbekende mensen die dit jaar zijn overleden. »»

Anita Witzier volgt draagmoeder-zoekers

Anita Witzier krijgt nog een nieuw programma bij de KRO. Naast het nieuwe Liefde voor Later gaat ze ook de vijfdelige documentaireserie Draagmoeder Gezocht presenteren. »»

Henny Huisman: RTL4 steelt mijn programma

Henny Huisman doet er alles aan om in the picture te blijven. Zo neemt hij voor een nieuw programma van RTL4 een zwerver in huis en beschuldigt hij diezelfde zender van het stelen van zijn programma. »»

EO komt met oudejaarsspecial Frozen Planet

De EO sluit het jaar af met een special van Frozen Planet. In deze aflevering peilt Sir David Attenborough welke gevolgen de opwarming van de aarde heeft voor onze planeet. »»

Ghislaine Plag: geen effectbejag in Debat op 2

Ghislaine Plag is afwisselend met Arie Boomsma presentator van Debat op 2. Ze vindt het goed dat de publieke omroep een dergelijk programma maakt. »»

SBS6 gaat keuken van hobbykoks verbouwen

Verbouw- en kookprogramma’s zijn erg populair bij de commerciële zenders. SBS6 voegt beide genres samen in een ‘nieuw’ programma Hobbykok. »»

Creatieve armoe bij RTL4

Creatiefloos: #RTL4 herhaalt de komende 3 avonden (alweer) Home Alone 1, 2 en 3 #lekkergoedkoop

Presentatoren Het Oog gaan weer in debat

De huidige presentatoren van het Radio 1-programma Met het Oog op Morgen houden weer hun jaarlijkse debatuitzending. Ze doen dat vanuit Studio Desmet in Amsterdam. »»

John de Mol: ik hielp Genee en Derksen aan hoger salaris

John de Mol zegt er, indirect, voor te hebben gezorgd dat Wilfred Genee en Johan Derksen nu bij RTL7 veel meer verdienen dan een jaar geleden. »»

Ook Altijd Wat kijkt terug

#AltijdWat kijkt in speciale uitzending terug op reportages van 2011: hoe gaat het met de mensen die daarin te zien waren #ned2 #ncrv

Carlo en Irene hebben Musical Awards opgeblazen

RTL4 nam dit jaar de uitreiking van de Musical Awards over van de AVRO. Maar RTL lijkt met de nieuwe opzet ook meteen het einde van de prijs te veroorzaken. »»

KRO brengt tweede reeks Uit de Kast

Arie Boomsma begint vanavond bij de KRO op Nederland 3 aan de tweede serie van Uit de Kast. Hij helpt daarin homo’s en lesbo’s om hun geaardheid bekend te maken aan vrienden en familie. »»

Jaaroverzicht NOS Journaal

Jaaroverzicht #NOS #Journaal: Rik van de Westelaken kijkt terug op oa Arabische lente en #Eurocrisis #ned1

Discovery Channel kijkt terug op 2011

In vijf docu’s kijkt Discovery Channel deze week terug op 2011. De zender doet dat via vijf gebeurtenissen: Wikileaks, het uitschakelen van Bin Laden, de dood van Steve Jobs, de aardbeving in Japan en de moordpartij in Noorwegen. »»

John de Mol: Televizierring is sms-wedstrijd geworden

The Voice of Holland was dit jaar dè grote favoriet voor de Gouden Televizierring. Maar John de Mol zag de prijs verdwijnen naar VI en degradeert de ook door hem felbegeerde kijkersprijs nu tot sms-wedstrijd. »»

Nationale Wetenschapsquiz bij VPRO

#VPRO brengt jaarlijkse Nationale #Wetenschapsquiz: “Ontwerpers en wetenschappers pakken elkaar hard aan” #ned2 #nwo

TROS herhaalt revue André van Duin voor vierde keer

#TROS zendt revue #AndréVanDuin voor 4de (!) keer uit. Nu drie avonden lang op tijdstip #PenW tiny.cc/530g1 #ned1 #waterg #armoe

Zes keer Top 2000 a Gogo

Na Best of volgt vandaag tot 31 december Top 2000 a Gogo, de muziekquiz met Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis. »»

Sunday Night Fever geflopt: slechts 278.000 kijkers

#Bananasplit 1.4mln #TVShow 1.3 #Memories 1.1 #AYNIL 683K PolaxExpress 641K #Toppers 485K #NightFever 278K #ned1 19.4 #sbs6 11.5 #rtl4 10.8

Bananenooitjes op eerste en tweede Kerstdag

De TROS komt op beide kerstdagen met een nieuwe aflevering van Bananasplit. Frans Bauer toont weer filmpjes die zijn opgenomen met de verborgen camera. »»

Hoezo geen publieke omroep nodig?

Commerc.armoe: #SBS6 zendt met kerst slechts (HH van) films uit #RTL4 gaat #AYNIL + concert HH, primetime. Hoezo geen PO nodig? #ned1 #ned3

Eerbetonen in Joris’ Kerstboom

De NCRV komt voor de twee keer met Joris’ Kerstboom. Een grote kerstboom in ‘s-Hertogenbosch is de ontmoetingsplaats waar mensen antwoord geven op de vraag: wie zet jij in het licht? »»

Best of Top 2000 a Gogo

Vandaag om 12.00 uur start op Radio 2 de Top 2000. Op tv begint morgen de tiende editie van de NTR-quiz Top 2000 a Gogo. Vanavond kijkt Matthijs van Nieuwkerk terug op de eerdere negen edities. »»

Lage kijkcijfers op Kerstavond, SBS6 weer 4de zender

#AYNIL 2.1mln Concert 968K #SeriousRequest 897K HoeHeurtHet 843K Slumdog 774K Lieberg 733 SantaClause 726K Paul 717K Kerststerren 608K #RTL4 24.2 #NED1 14.1 #NED3 11.8 #SBS6 9.9

Jort Kelder laat zien hoe het heurt met Kerst

De AVRO sluit de eerste, succesvolle reeks Hoe Heurt Het Eigenlijk af met een kerstspecial. Jort Kelder laat zien hoe mensen met oud en nieuw geld Kerst vieren en hoe men ‘heurt’ te eten. »»

John de Mol zet Angela Groothuizen uit jury The Voice

De tv-wereld is keihard en onberekenbaar. Dat ondervindt The Voice-jurylid Angela Groothuizen (voor de tweede keer). Volgend seizoen moet ze plaats maken voor een ‘fris’ nieuw gezicht. »»

Pau!l & Kerst

Kerstspecial #Paul: #PaulDeLeeuw viert Kerst met ‘héél bijzondere Kerstman’, Gordon, AntoineBodar, HermanVanDerZandt #vara #ned1 #nieuwsquiz

All You Need Is Love Kerstspecial

#RTL4 brengt jaarlijkse kerstspecial van #AllYouNeedIsLove #RobertTen Brink rijdt met kerstbus door NL om verliefde stelletjes te herenigen

Kijkcijfers vrijdag: SBS6 vierde zender

#TVOH 2.8mln Result 2.1 #TVKantine 2.0 #Flikken 1.1 #Kuipers 1.0 KerstfeestOpDeDam 942K #RTL4 30.6 #NED1 15.5 #NED2 6.7 #SBS6 6.4