VARA gaat DWDD verder uitrollen; Wynia niet naar BNN

De VARA gaat DWDD verder uitrollen. De omroep gaan een creatieve tak opzetten die onderdelen uit DWDD moet ontwikkelen naar zelfstandige programma’s. Matthijs van Nieuwkerk en Dieuwke Wynia gaan het leiden.

Voor DWDD-eindredacteur Wynia betekent dit dat ze afziet van haar nieuwe functie als directeur TV van BNN. Daar zou ze in het voorjaar mee starten.

Nu mij is gevraagd om samen met Matthijs van Nieuwkerk de leiding te nemen over de uitbreiding van DWDD ben ik teruggekomen op mijn besluit om naar BNN te gaan, zegt Wynia bij het ANP. Tegen deze uitdaging kan en wil ik geen nee zeggen. Ik begrijp goed dat BNN teleurgesteld is.

BNN baalt van het besluit van Wynia. Maar ook voor BNN geldt: de wereld draait door, aldus een woordvoerder. BNN gaat nu op zoek naar een ander hoofd tv.

Naast de nieuwe creatieve tak heeft de VARA besloten on ook volgend seizoen (2012/2013) door te gaan met DWDD. Matthijs van Nieuwkerk: Ik blijft het programma met plezier presenteren. Maar er zit naar mijn gevoel meer in DWDD. We krijgen de komende jaren de kans om te laten zien of dat vermoeden juist is.

19 december 20112 reacties

  • Jammer dat DWDD er deze week de brui al aangeeft.
    10 minuten geprobeert om naar dat overgehypte serious request te kijken maar van 3 kwartier zouteloos geleuter uit een radiostudio wordt niemand vrolijk op dat tijdstip.
    Leuk om dit soort pauze TV in de nachtelijke uren uit te zenden (en misschien zelfs overdag) maar in de avonduren en ter vervanging van DWDD is gluren naar wat over het paard getilde radio 3 dj’s wel erg goedkope zendervulling en een minachting naar de kijker.

  • Daarom kijk ik al Jaren tussen 17.00 en 20.00 naar de Duitse TV !! als DWDD er niet is !

Geef je reactie