MAX-directeur dreigt met ‘seniorenlegioen’

MAX-directeur Jan Slagter gaat zijn (bejaarde) leden inschakelen als de regering nog meer wil gaan bezuinigen op de publieke omroep. Er zijn geluiden dat de omroep 100 miljoen extra wordt gekort.

Ik voel me in de maling genomen als er nog eens 100 miljoen euro bij komt, zei Slagter eerder al. Dan is al het werk voor niets geweest en kunnen alle afspraken de prullenbak in. Dat noem ik onbehoorlijk bestuur.

Vandaag voegt hij er op BNR aan toe: We zijn al veel te braaf geweest toen het ging over de eerste 200 miljoen euro. De inkt van het rapport van de eerste 200 miljoen euro is nog niet eens droog. Bij nog meer bezuinigingen vreest Slagter dat Hilversum een spookstad wordt.

Frank Eijken, media-adviseur en oud commercieel directeur van RTL Nederland vindt dat het derde net van de publieke omroep kan verdwijnen. Het lijkt erop dat het een doel is om drie zenders in de lucht te houden, maar door internet en andere middelen zijn twee netten ook voldoende om de doelgroep te bereiken, zegt hij bij BNR.

Volgens Eijken overdrijft de STER zwaar als die zegt dat ze 90 miljoen euro misloopt bij het opheffen van Nederland 3. 10 tot 20 miljoen euro kan verdwijnen en niet meer, waardoor totale bezuiniging van het derde net hoger is dan alleen maar de reclame opgeven.

12 maart 2012Geef je reactie