AVRO schrapt boksende Allah en God uit Neonletters

Gisteravond was de eerste aflevering van een nieuwe reeks Neonletters. Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge stellen dit seizoen de 10 geboden centraal, maar hebben niet alle vrijheid.

.
Dennis van der Ven vertelde gisteren dat deze aflevering tot commotie had geleid vanwege een bokwedstrijd tussen Allah en God. Het duo wilde daarmee de eeuwigdurende rivaliteit tussen de wereldgodsdiensten verbeelden.

Na discussie met de AVRO werd besloten de scene toch uit te gaan zenden. Als men had gevreesd voor een bom op het AVRO-gebouw, dan hadden we die scène met liefde weggelaten, aldus Van der Ven.

Maar het AD meldt vandaag dat de omroep de scene op het laatste moment, ‘na lang beraad’ toch heeft laten schrappen. De scene was niet grappig genoeg voor al het stof dat hij mogelijk zou doen opwaaien, zegt een woordvoerder. En: Het is niet onze bedoeling mensen te kwetsen.

Van de Ven vindt het jammer, maar zegt zich in het besluit te kunnen vinden. In de bewuste scene was Allah volgens hem niet herkenbaar in beeld gebracht omdat Allah niet mag worden afgebeeld. De eerste aflevering trok 362.000 kijkers.

20 maart 20121 reactie

  • Lafaards! Pure zelfcensuur. Islamisering? Welnee.. hoe kóm je er bij….

Geef je reactie