Klachten over FNV-spot met weglach-premier (video)

De Reclame Code Commissie heeft 60 klachten ontvangen over de tv-spot van de FNV met een schaterlachende Mark Rutte. Volgens de RCC is dat ‘best veel’.

De spot is onderdeel van de campagne Laat Ze Niet Vallen waarmee de FNV zich verzet tegen de Wet Werken naar Vermogen van het kabinet. Met die wet wil de regering 3,1 miljard bezuinigen op sociale zekerheid.

In de spot vertelt een aantal mensen van o.a. een sociale werkplaats hoe ze de dupe worden van de wet. Tussendoor is een schaterlachende premier gemonteerd.

Joviaal, charmant, breed glimlachend, dat zijn toch vaak de dingen die mensen associƫren met premier Rutte, aldus FNV-voorzitter Agnes Jongerius. Maar achter dat lachende gezicht schuilt de ellende van honderdduizenden mensen met een arbeidsbeperking. Zij worden keihard gepakt door dit kabinet dat hun kansen op een goede toekomst ontneemt.

Op 29 maart houdt de RCC een zitting over de ingediende klachten, meldt het ANP. Enige tijd daarna volgt de uitspraak.

20 maart 20127 reacties

 • Kan mij iemand vertellen wie de klagers zijn. Dat mis ik in het artikel.

 • De FNV wil zieligheid in NL zoveel mogelijk in stand houden;
  en dan is knip- en plakwerk geoorloofd.

 • @Simon, ik mag van harte hopen dat U of uw dierbare nooit in die situatie terecht komen. Want dan praat/piept u wel anders.
  Kortom schandalige opmerking.

 • Ik vind het het beste spot wat we ooit gezien hebben ,het is precies zo zoals het in werkelijkheid is .

 • Kan die @simon niet gewoon een ban voor het leven krijgen hier. Heeft nog geen normale reactie met inhoud gegeven. Alleen maar opruiende taal.

 • Kom op mensen, sportief zijn. Ze breken toch ook van alles en nog wat af?

 • Sommige gezinnen gaan er 1000 euro op achteruit doordat ze geen of bijna geen uitkering meer krijgen door de nieuwe regels voor de bijstand. Mensen beseffen pas wat dat is als zij zelf of hun kinderen in zo`n situatie komen.

Geef je reactie