Werknemersruil bij SBS6

SBS6 start vanavond met het realityprogramma Gast-Arbeiders. Hierin ruilen elke week ruilen twee Nederlandse collega’s met twee beroepsgenoten uit andere delen van de wereld.

In Gast-Arbeiders ruilen elke week twee Nederlandse werknemers met collega’s uit het buitenland. In elke aflevering staat een ander beroep centraal. Beroepen die over de hele wereld bestaan, maar overal toch weer anders zijn, met compleet andere arbeidsomstandigheden.

De Nederlanders weten vooraf niet waar ze heen gaan. De bazen van de bedrijven blijven achter en nemen de ‘gasten’ onder hun hoede. Ze gooien ze meteen in het diepe en zetten ze direct aan het werk, meldt SBS6. Zijn de enorme cultuurverschillen in beide landen te overbruggen en komen de gasten de shock te boven van de compleet andere werkomstandigheden en levensstijl?

De woordvoerder: Hoe red je je als gediplomeerd automonteur uit Alkmaar in een township in Namibië? Wat als je nieuwe baas heel hard moet lachen als je vraagt waar de computer staat? Waar begin je als je terug wordt geworpen op schroevendraaier en je eigen vindingrijkheid?


SBS6 vertelt over het doel van de serie: In Gast-Arbeiders zien we Nederland door de ogen van de buitenlandse gasten en komen we er achter dat je vak met passie uitoefenen universeel is. Ook als de omstandigheden een stuk slechter zijn dan wij in Nederland gewend zijn. Na een kleine week hard werken gaat iedereen vol nieuwe indrukken weer naar huis. Wat hebben ze geleerd van hun avontuur in het buitenland?

18 april 20122 reacties

 • De kop boven dit artikel is grappig!
  Dit lijkt te gaan over de “echte” SBS “gast”arbeiders, hahaha
  Die worden ook ingeruild alsof het plakplaatjes zijn.

  Kul programma, volgende flop in wording.

 • Qua format zeg ik NED3 in plaats van SBS6.
  Zelfs de allerlaatste kijkers weten nauwelijks nog waar ze aan toe zijn met die zender, want het gaat werkelijk alle kanten op maar de zender krijgt op deze manier steeds minder herkenbaarheid en smoel (volgens mij het eerste waar je aan moet gaan werken als je de boel uit het slob wilt trekken)
  1 ding klopt dan weer wel; de kijkcijfers zijn des NED3’s.

Geef je reactie