1 miljoen vertrekpremie voor directeur Wereldomroep

De Wereldomroep moet sterk inkrimpen vanwege door het kabinet opgelegde bezuinigingen. Toch zou algemeen directeur Jan Hoek meer dan een miljoen euro aan vertrekpremie mee kunnen krijgen.

Het budget voor de Wereldomroep wordt verlaagd van 46 naar 14 miljoen. Hierdoor schrapt de omroep de Nederlandstalige uitzendingen en worden 270 van de 350 medewerkers ontslagen. Ook algemeen directeur Jan Hoek zit daarbij.

Volgens NRC handelsblad zou Hoek een vertrekpremie van meer dan 1 miljoen euro mee kunnen krijgen doordat hij bij zijn aanstelling een aparte vertrekregeling heeft bedongen. Of hij daar gebruik van gaat maken, wil Hoek nog niet zeggen. Als er in het verleden afspraken zijn gemaakt die tot rechten kunnen leiden in de toekomst, dan ligt het ook in de toekomst of die rechten worden aangesproken, is zijn cryptische reactie in de NRC.

20 april 20123 reacties

 • Er staat: “Volgens NRC handelsblad zou Hoek een vertrekpremie van meer dan 1 miljoen euro mee kunnen krijgen doordat hij bij zijn aanstelling een aparte vertrekregeling heeft bedongen.”

  Je zou net zo goed kunnen schrijven: “Volgens NRC handelsblad zou Hoek een vertrekpremie van meer dan 1 miljoen euro mee kunnen krijgen doordat hij bij zijn aanstelling de hoofdprijs in de Staatsloterij heeft bedongen.”

  In de tussentijd zie ik mensen als mijn bedlegerige onderbuurvrouw met haar schamele persoonsgebonden budget nog nét op het randje rondkomen. En deze man, met z’n ongetwijfeld meer dan vorstelijk betaalde nevenfuncties, ‘bedingt’ een oprotpremie van 1 miljoen. Belastinggeld. 1. miljoen. euro. Belastinggeld. Geld, dat mensen als mijn onderbuurvrouw HARD kunnen gebruiken. Niet dat Jan Hoek daar ook maar één seconde van wakker ligt. Die lacht intussen z’n l*l uit z’n broek, all the way to the bank.

 • Gewoon dom van diegene die dit heeft afgesproken, die man valt niks kwalijk te nemen

 • En wat krijgen die 270 ontslagen medewerkers van de wereldomroep?
  Jammer dat het alleen maar om de grootverdieners gaat.
  Het is natuurlijk een bizarre vertrekregeling.
  Maar de bezuinigingen bij de Publieke Omroep treffen vooral de gewone medewerkers die ‘het werk’ doen.

  Bovenop deze 270 gaan er straks 50/60 fte’s per omroep uit. Daar zitten echt geen grootverdieners bij.

Geef je reactie