SBS6 legt mening kijker naast zich neer

SBS wil wel graag veel kijkers (terug) hebben, maar wat die vindt, is niet belangrijk. Dat blijkt uit een opmerking van een woordvoerder over het ontslag van de presentatoren van Hart van Nederland.

Deze week werd bekend dat Cilly Dartell, Milika Peterzon en Maureen du Toit aan de kant worden gezet bij Hart van Nederland. Dit is een weloverwogen besluit, na de zomer zal duidelijk worden of het nieuwe format aanslaat, reageert de woordvoerder in de Telegraaf op de verontwaardiging rond het ontslag.

We hebben onderzoeken gedaan naar de opzet van het programma en aan de hand van de resultaten beslissingen genomen, aldus SBS. Daarin hebben we de stem van de kijker uiteraard ook meegenomen.
Dat laatste valt te betwijfelen, want even later zegt de woordvoerder dat het ontslag van de drie presentatoren niet wordt teruggedraaid. Ook niet als de meerderheid van de kijkers daarom vraagt.

Bij SBS zijn veel, vooral teleurgestelde reacties binnen gekomen, maar ook daar trekt de organisatie zich niet van aan. Dit geeft geen realistisch beeld. Mensen pakken sneller de telefoon als ze het er niet mee eens zijn, wuift de woordvoerder de kritiek weg.

21 april 2012Geef je reactie