Clairy Polak en Peter van Ingen weg bij Buitenhof

Clairy Polak en Peter van Ingen stoppen na dit seizoen bij Buitenhof, het discussieprogramma van VARA, VPRO en AVRO. De omroepen gaan op zoek naar twee opvolgers.

Clairy Polak, die het programma de afgelopen zes jaar presenteerde, keert terug naar de radio. Buitenhof is √©√©n van de weinige live programma’s op de Nederlandse televisie waar de tijd wordt genomen om wat dieper op de onderwerpen in te gaan. Het presenteren en vooral ook het voorbereiden van Buitenhof heb ik ervaren als een enorme verrijking van mijn journalistieke leven. Maar het radioprogramma waarvoor ik ben gevraagd is een aanbod dat ik niet kon weigeren.

Peter van Ingen, die vanaf het begin aan Buitenhof is verbonden, wil zich naast zijn eindredactionele werkzaamheden van onder meer Zomergasten weer volledig gaan toeleggen op het maken van tv-programma‚Äôs voor de VPRO. Ik heb samen met het Buitenhofteam een zeer boeiende tijd gehad maar voel na zo’n lange periode sterk de behoefte om weer programma’s te gaan maken voor de VPRO.

Volgens Polak en Van Ingen zal Buitenhof met de komst van twee andere politieke interviewers, een nieuwe impuls krijgen. De VARA en VPRO gaan nu op zoek naar nieuw interviewtalent, om het presentatietrio weer compleet te hebben als Buitenhof in augustus zijn achttiende jaar ingaat. Pieter Jan Hagens blijft voor de AVRO de interviewer van Buitenhof.

23 april 20123 reacties

  • Was het lang niet altijd met Clairy eens maar ze verstaat haar vak.

  • Ik vind het heel erg jammer dat clairy Polak weggaat. Ik heb zo genoten op de prettige kritische manier van vragen stellen en de ge√Įntervieuwde bij het onderwerp te houden. Zij is een voorbeeld van hoe het je integer een praatprogramma leid. Ze is mijn voorbeeld. Ik begrijp niet dat ze zich nu met alleen klassieke muziek gaat bezighouden. Ik zal haar zeker missen. Het zou zo goed zijn als er meer vrouwen in programma”s zoals buitenhof komen. Het is naar m.i. al teveel een mannenwereld.

  • Geloof je het zelf? Als er goede journalisten waren geweest dan hadden wij nu niet in een crisis gezeten. Nu komt er af en toe iets naar buiten als er helemaal niets meer aan te doen is. Ischa had al die praatjesmakers onderuitgehaald en uitgelachen. Kotsmisslijk word je van al het gehuichel. Nee, wij konden er niets aan doen hoor je dan als er miljarden in rook opgaan, of ze wisten niet wat ze voor producten verkochten.

Geef je reactie