Clairy Polak opvolger Maartje van Weegen bij De Klassieken

Vanmorgen werd bekend dat Clairy Polak stopt met Buitenhof en terugkeert naar de radio. Ze volgt Maartje van Weegen op bij AVRO’s De Klassieken op Radio 4.

Vanaf 3 september presenteert Polak iedere werkdag het best beluisterde Radio 4-programma. Ze vervangt Maartje van Weegen die afgelopen week aankondigde dat zij wil stoppen met haar radiowerk.

Met terugkeer van Polak op de radio gaat een lang gekoesterde wens van haar in vervulling, meldt de AVRO. Polak: Heerlijk om muziek, waarnaar ik bijna mijn hele leven al luister en een programma dat mij zo vaak vergezelt op weg naar of tijdens mijn werk, te mogen presenteren voor de microfoon van mijn favoriete medium, de radio.

AVRO-directeur Peter Lubbers is blij met de komst van Polak. Ik ben erg blij dat we in Clairy Polak een enthousiaste en kundige opvolger hebben gevonden van Maartje van Weegen. Net als Maartje is Clairy een warme persoonlijkheid en heeft zij veel passie voor klassieke muziek die haar na aan het hart ligt. Daarmee kan Clairy haar liefde voor muziek op een aanstekelijke manier overdragen aan onze luisteraars.

23 april 20127 reacties

 • reuze blij met clairy polak ..
  beschaafde intelligente vrouw ,zal haar zeer missen bij buitenhof maar
  een aanwinst voor radio 4

 • Zonder meer een bekwame gespreksleidster. maar wel zo links als de neten…

 • @Henry
  So what?
  Sinds wanneer is een politieke overtuiging een besmettelijke ziekte?

 • Bas, als ie besmettelijk zou zijn , zou iedereen om haar heen vanzelf ook links worden en zo zit het niet. Maar wanneer ze haar voorkeur weer eens in haar interviews laat doorklinken, hetgeen m.i. regelmatig gebeurt, vind ik dat jammer.

 • Kritisch is niet links maar kritisch. Ik mis het erg dat er geen persoon met vergelijkbare kwaliteiten meer is die de actualiteit kritisch aan het publiek weet te brengen. Af en toe zijn Pauw en Witteman scherp, maar vaak genoeg blijf je als kijker zeer onbevredigend achter wanneer een geïnterviewde persoon tot drie maal toe om de hete brij heen draait en de interviewers het na drie maal opgeven om toch nog naar dat antwoord te vragen. Je kan het beleefdheid noemen in de ondervragingstechniek, ook mildheid om te zorgen dat gasten blijven terugkomen, en ook desgewenst het tot drie maal toe verloochenen van je publiek en het met de kus of mantel der liefde (laten) bedekken. Maar kritisch is dat allerminst, evenmin als men dat rechts zou kunnen noemen.

 • @Sigmund
  Wat een prachtig commentaar!
  Ook ik zit ondanks mijn bewondering voor Pauw en Witteman zo nu en dan geirriteert te kijken omdat beide heren niet doorbijten en niet de vragen stellen die gesteld moeten worden.
  Ik begrijp de spagaat waar je als journalis/presentator inzit omdat je wilt dat je gast nog eens aanschuift maar de gasten komen vaak welhaast kritiekloos weg door de te slappe opstelling van eerder genoemde heren.
  Gesprekken op het scherpst van de snede zijn te zeldzaam geworden op de Nederlandse televisie en te vaak worden vragen simpelweg niet meer gesteld om de goede vrede te bewaren en de sfeer in de talkshow gemoedelijk te houden.
  Het blijft een kwalijke ontwikkeling vooral omdat de kijker met een kluitje in het riet gestuurd wordt en relevante zaken niet meer aan de orde komen.

 • @Bas
  Dank voor de lovende woorden 🙂

  Ik ben het volledig met je eens, maar dat was al wel duidelijk. Het is jammer om inderdaad tot de conclusie te moeten komen die je laat zien.
  Pauw en Witteman kijk ik graag, maar het is volkomen juist als je zegt dat ze zo af en toe niet ‘doorbijten en niet de vragen stellen die gesteld moeten worden’. Op die momenten mis ik Clairy heel erg. Wie weet wat de toekomst brengen zal.
  Leuk om je reactie te lezen en te vernemen dat ik dus niet de enige ben die er zo over denkt!

Geef je reactie