SBS-baas: Prins zkt Vrouw was fout, Schat vd Oranje verkeerd

SBS6 heeft de nieuwe doelgroep vastgesteld om het marktaandeel te verhogen: Anja uit Slotervaart. En Anja houdt, net als de CEO van SBS niet van het geflopte De Schat van de Oranje of het foute Prins zoekt Vrouw.

Anja uit Slotervaart
De SBS-zenders zijn de laatste anderhalf jaar ingestort omdat de vorige eigenaar er niet in investeerde, aldus SBS-baas Georgette Schlick. Daarbij zonden we veel te veel kopieën uit, variaties op de originele programma’s die elders waren te zien, zegt ze op Vk.nl.
Ook het uitmelken van Popstars tot 32 afleveringen was verkeerd. En wat dacht je van Prins zoekt Vrouw? Zo fout, een ver-van-mijn-bed-show. Dat wil Anja uit Slotervaart niet.

Anja wordt het nieuwe referentiepunt voor SBS, blijkt uit het interview, waarin Schlick vertelt dat de drie zenders een duidelijker profiel krijgen. Ook wordt er meer ‘gedisciplineerd’ geprogrammeerd. Dus als we zeggen dat een bepaalde film om half 9 begint, dan begint ie ook om half 9. Want wat doet Anja uit Slotervaart als dat niet zo is? Zap!

Oer-Hollands
SBS6 krijgt een ‘oer-Hollands’ profiel met entertainment en voetbal. Bij NET5 worden de thema’s: gezondheid, mode en eten, en Veronica houdt zich bezig met films, auto’s en reizen.
Voor realityprogramma’s als De Schat van de Oranje is straks geen plek meer bij SBS6. Met dat programma ben ik ook niet blij, aldus Schlick. Hetzelfde geldt voor mannenfilms en progrmma’s als Secret Story op NET5.

Pas tegen het eind van dit jaar worden de nieuwe plannen onthult. In november zullen we tijdens een grote bijeenkomst het nieuwe SBS presenteren. Pas dan staan we er echt, hoopt zegt Schlick. Geef mij nog anderhalf jaar en dan zijn we er weer. Daar mag u mij aan houden.

Zie ook:

 • Loze belofte? SBS-baas: in het najaar wordt alles beter
 • 24 april 2012  6 reacties

  • Vooral dat Slotervaart klinkt mij verkeerd in de oren. Begint weer Amsterdams zendertje te worden en laat nou Mien uit Twenthe hier niet op zitten te wachten.

  • Bij Anja uit Slotervaart moet ik denken aan types als Henk en Ingrid. Maar misschien zit ik er wel naast, want ik ken Slotervaart nauwelijks beter dan Wladiwostok, Johannesburg of Gdansk.

   Ik ben benieuwd hoe SBS6 invulling wil geven aan dat Hollandse profiel. Als ik op vakantie ben en Hollanders zie dan schaam ik me vaak voor mijn landgenoten. Velen zijn eigenwijs, luidruchtig, te vaak laconiek, hebben te weinig verantwoordelijkheidsgevoel, en mopperen over alles. Als dát het voorbeeld moet worden voor SBS6 dan zal het niet mijn zender worden.

  • Deze GS kent haar kijkers totaal niet, hahaha
   Anja woont niet in Slotervaart.
   Ali en Mustafa wonen in Slotervaart en kijken met schotel naar (ex) vaderland en geen SBS

  • Eerst zeggen dat je teveel kopieen uitgezonden hebt
   en daarna een ‘oer hollands’ profiel (rtl 4) kiezen.

   ik weet alvast een leuk programa voor de zaterdagavond ‘ik ben gek op nederland’

  • De gal loopt me al over de schoenen als ik lees dat de CEO van SBS iets ergens vab vindt.

  • Het ging pas fout bij SBS toen ze werden overgenomen.

  Geef je reactie