Erland Galjaard ‘kaapt’ VI Oranje en Tour du Jour van RTL7

Het is duidelijk wie de baas is over de vier RTL-zenders: Erland Galjaard. Hij haalt de talkshows VI Oranje en Tour du Jour weg bij RTL7 om het op ‘zijn’ RTL4 te programmeren.

Galjaard is naast baas van RTL4 ook directeur-tv van RTL Nederland. Enkele weken geleden werd bekend dat hij graag het succesvolle VI naar RTL4 wil overplaatsen, tegen de zin van de programmaleider van RTL7.

Een eerste stap hiervoor heeft Galjaard nu gezet: VI Oranje en Tour du Jour worden niet op RTL7 maar op RTL4 uitgezonden. Op de late avond waardoor het gaat concurreren met Studio Sportzomer van de NOS op Nederland 1.

Zowel VI Oranje als Tour du Jour bleken eerder zo’n breed publiek te trekken bij mannenzender RTL7, dat we geloven dat deze programma’s aankomende zomer nog beter tot hun recht komen bij familiezender RTL4. zegt Galjaard. En: We kunnen op deze brede zender met deze programma’s ook makkelijker inspelen op wellicht een roerige politieke zomer of andere actualiteiten.

Ook na het EK Voetbal en de Tour de France komt er een soortgelijke late nigt talkshow rond de Olympische Spelen. Alles onder de noemer: RTL Viert De Zomer. We bieden onze kijkers de hele zomer een late night entertainmentprogrammering, waarbij de drie sportevenementen de basis vormen en authentieke meningen, humor, actualiteit, passie voor sport en spraakmakende gasten centraal staan.

25 april 20125 reacties

  • Helemaal goed, jammer voor RTL7 !

  • Jammer voor RTL, dat deze programma’s tegenover Studio Sportzomer komen te staan !

  • @Edwin, dat kan bijna niet anders. Zowel de NOS als RTL is gebonden aan gelijke aanvangstijden van de (voetbal)wedstrijden.

  • In het geval van de zomerversies van VI snap ik deze stap wel. Ik denk dat het daarmee hogere kijkcijfers gaat halen en een geduchtere concurrent wordt van het saaie Studio Sportzomer.
    Maar het reguliere VI zou echt niet passen bij RTL4.

  • Het maakt niks uit . Het is en blijft 3x niks

Geef je reactie