AVRO test Oranjekoorts van de Nederlanders

In de Zooo-serie van de AVRO komt de omroep vanavond met ‘de vrolijke thema-avond met inhoud’ Zooo Oranje. Art Rooijakkers en Gerard Ekdom richten zich op het Oranjegevoel bij sport, koningshuis en chauvinisme.

De Oranjekoorts wordt gemeten door de Zóóó Oranje test. Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat 47 procent van de Nederlanders het prima vindt als Nederland een premier van buitenlandse komaf krijgt, meldt de omroep. Ook blijkt dat 41 procent van de ondervraagden niet blij is met het nieuwe overwegend zwarte uittenue, dat Nederland tijdens het aanstaande EK gaat dragen.

Diverse prominente Nederlanders laten tijdens de thema-uitzending hun licht over Oranje schijnen: Sandra Schuurhof, Zarayda Groenhart, Michael Boogaard en Aad Ouborg. En de gebroeders Willy en Rene van de Kerkhof buigen het hoofd over de nieuwste oranje-gadgets.

Ook wordt door Gerard Ekdom de Oranje top 10 bekend gemaakt. De liedjes worden live ten hore gebracht door de huisband van Zóóó Oranje: De Corona’s, welbekend van hun optredens in het Holland House tijdens de Olympische Spelen.

26 april 2012Geef je reactie