Weer minder grootverdieners bij de publieke omroep

Het aantal presentatoren van de publieke omroep dat meer verdient dan de Balkenendenorm is vorig jaar afgenomen naar 10. In 2010 waren dat nog 13.

De VARA heeft een presentator in dienst (DWDD?) die in 2011 2,5 keer de norm verdiende: 491.025 euro. Dat meldt de NOS. In totaal mogen maximaal vijf tv- en drie radio-presentatoren meer verdienen dan de Balkenendenorm. De NPO denkt in 2013 aan die afspraak te kunnen voldoen.

Drie omroepbestuurders hadden vorig jaar een salaris boven die normm. Dat waren twee leden van de Raad van Bestuur van de NPO en de directeur van de NCRV.

30 april 20125 reacties

  • Het is typisch Nederlands dat wij een norm stellen (een leuk salarisje, dacht ik zo) en vervolgens accepteren dat daar natuurlijk van afgeweken moet worden. En zo is het weer eens duidelijk dat er een clubje in dit land verkeert voor wie een norm niets zegt.

  • We zouden eens wat minder spastisch moeten omgaan met salarissen. Als iemand een belangrijke functie heeft of een uniek talent bezit dan mag dat best goed worden beloond. Of diegene nu wordt betaald uit de schatkist of door de consument doet er voor mij niet toe. Maar omdat jaloezie hoogtij viert leven we dus in een land waar een profvoetballer al snel meer verdient dan de minister-president. Of waar met een ongelooflijk jaloerse blik wordt gekeken naar het inkomen van een presentator van Studio Sport, terwijl een veelvoud van dat inkomen van Linda de Mol heel normaal wordt gevonden….

  • Ik vind helemaal niet dat een inkomen van Linda de M normaal moet worden gevonden. Ik vind het volkomen uit de hand gelopen graaierij van die personnen. Het is m.i. volslagen onetisch in deze tijd vele tonnen op te (willen) strijken voor het aan alkaar babbelen van een aantal programma’s. Ook dat is verloedering. En ga niet zeggen dat het hun goed recht is zoveel te vragen. Je hebt toch op zijn minst een laatste beetje fatsoen, een laatste beetje normgevoel wat je daar van zou kunnen weerhouden.

  • Zolang Linda niet met belastingsgeld wordt betaald boeit het niet hoeveel ze verdiend.

  • Als je het vergelijkt met een salaris van een arts dan is het heel veel, bekijk je het vanuit het perspectief van degenen die baat hebben bij een domme massa dan is het een koopje.

Geef je reactie