BNN laat jongeren De Slag om Arnhem herbeleven

BNN geeft elf jongeren de ‘unieke kans’ om De Slag om Arnhem uit 1944 te herbeleven. Ze krijgen hiervoor een opleiding tot paratroopers. Grenzen worden opgezocht en verlegd, zegt de omroep. Met als einddoel dezelfde duizelingwekkende sprong boven de Ginkelse Heide.

Op de Ginkelse Heide in Ede springen op 17 september 1944 duizenden parachutisten naar beneden. Jonge Britse mannen die Nederland komen bevrijden worden opgewacht door een Duits tankbataljon. De hei verandert in een tapijt van bloed, een slag die zijn weerga niet kent, meldt BNN.

In De Slag om Arnhem krijgen elf jonge Nederlanders anno nu de unieke kans om de geschiedenis te herbeleven. De rekruten werken en leven zoals de soldaten dat ruim zestig jaar geleden ook deden. In precies dezelfde omstandigheden worden ze opgeleid tot parachutist.

De vier meiden en zeven jongens stappen in de voetsporen van de jonge parachutisten uit de Tweede Wereldoorlog. In tien zware dagen worden ze opgeleid tot paratroopers. Ruben: Naast adrenaline, emoties en uitputting heeft de deelname aan het programma ook een diep respect bij mij teweeg gebracht voor de mensen die destijds voor onze vrijheid hebben gevochten.
Feike: Deze ervaring was heel zwaar, maar het resultaat laat zien dat het zeker de moeite waard was.

3 mei 20125 reacties

 • jammer dat jullie de homo zo te kijk hebben gezet ik vind het heel slap en heel onmenselijk
  wat er in werkelijkheid moet gebeuren om samen voor de vrede te vechten laten jullie afweten en bovendien een slechte reclame voor de militaire dienst en jullie zetten de homo sexuele miltaire voor gek walgelijk

 • Hy
  We hebben net het programma zitten kijken en vonden het een geweldig programma waar we zagen dat zoveel jongelui respect opbrachten voor elkaar en voor de gebeurtenissen die zich hebben afgespeelt tijdens de 2e Wereldoorlog.Wij vonden het een mooi inelkaar gezet programma met de oude en nieuwe beelden. Wij vonden wel dat op deze manier de jongeren goed hebben begrepen dat wij blij mogen zijn met onze vrijheid.

 • Dhr Woltjens heeft gelijk. Die Laurens was zo leuk en heb vooral veel gelachen. Verder is het thema en de bedoeling wel enigszins duidelijk maar geschiedkundig zat men er redelijk naast.

 • Ik denk dat de gemiddelde BNN-er niet weet wat geschiedenis is…

 • @dhr woltjes en kees:
  Ach welnee dat was niet omdat ie homo is, hij is gewoon een watje ik heb ook erg om hem gelachen maar niet omdat ie zo leuk was. Trouwens ook dat mens met die haartang enzo om je te bescheuren toch..

Geef je reactie