College volgen bij de DWDD-University

Matthijs van Nieuwkerk mocht van de VARA samen met eindrecadteur Dieuwke Wynia nieuwe programma’s bedenken o.b.v. DWDD-items. Op 17 mei start daarom DWDD-University.

DWDD-University is een leergierig filiaal van De Wereld Draait Door, dat op onregelmatige tijden zal worden geopend om de wondere, doordraaiende wereld beter te leren begrijpen, meldt de omroep. Voor volgend seizoen staat bijvoorbeeld een korte serie colleges van Alexander Klöpping op het programma.

Op 17 mei geeft professor Robbert Dijkgraaf, scheidend president van de KNAW het eerste college. Hij doceert over het ontstaan van het universum en onze planeet aarde onder de titel De Oerknal. Matthijs van Nieuwkerk assisteert Dijkgraaf bij zijn betoog.

Vanuit de Koepelkerk in Amsterdam legt Dijkgraaf in vijftig minuten aan een gehoor van zo’n vierhonderd belangstellenden en de kijker uit hoe het heelal is ontstaan, hoe we dat weten, maar ook wat we allemaal nog niet weten. Aan de hand van ‘spectaculaire’ animaties, een maquette van het universum en eenvoudige demonstraties geeft Dijkgraaf inzicht in de meest complexe materie.

Met Robbert Dijkgraaf en zijn college over de oerknal had DWDD University zich in spreker en thema geen betere start kunnen wensen, zegt Matthijs van Nieuwkerk. Dijkgraaf heeft toegezegd ook in de toekomst met plezier af en toe een tv-college te willen geven. Het college wordt uitgezonden op het reguliere tijdstip van DWDD.

4 mei 2012Geef je reactie