RTL4 trekt in april minder kijkers dan in maart

RTL sluit mooie aprilmaand af, begint de woordvoerder het maandelijkse juichbericht van RTL Nederland. Het aandeel van de organisatie is echter el gedaald t.o.v. maart: van 35.2% naar 33.2% in de doelgroep 20 – 49 jaar.


RTL4 is bezig met een erg sterk jaar en bereikte, zegt de woordvoerder. De zender haalde in de doelgroep Boodschappers 20 – 49 jaar een aandeel van 19.7%. Dit keer geen melding van een nieuw record en ook het aandeel van maart (21.7%) wordt verzwegen.

RTL5 behaalde een zenderaandeel van 8.3% in de doelgroep 20 – 34 jaar. Hier meldt de woordvoerder wel: Het is daarmee 11% hoger dan vorige maand (7.5%).
RTL7 realiseerde in april een zenderaandeel in de doelgroep Mannen 20 – 49 jaar van 7.6%. Een evenaring van de best scorende aprilmaand van de mannenzender, aldus de woordvoerder. Ook nu wordt de score van 9.0% van maart weggelaten.
RTL8 kwam in april, evenals in maart uit op een zenderaandeel van 2.4% in de doelgroep Vrouwen 20 – 49 jaar.

4 mei 20124 reacties

  • Je kunt gewoon niet zeggen, dat het momenteel slecht gaat met RTL. Goeie scores, en met hun imago zit het ook wel snor. Dan heeft sbs écht serieus een groter probleem, op alle fronten eigenlijk wel, behalve Veronica dan, maar juist dat buiten ze niet uit.

  • Zo… “Anoniem” durft weer van zich te laten horen? Hebben we geen maam?

  • RTL heeft allang haar glans verloren
    Ze moeten oppassen voor SBS6, steeds meer kijkers krijgen
    door ,dat deze zender best aardige progragramma`s maakt
    gaat wel mondjes maat maar de omslag is eerder dan men wil geloven.

  • Karel, Kees of Cor, Henry.

Geef je reactie