Bevrijdingsdag bij NOS op 1 en 3

De NOS komt vandaag met twee speciale programma’s rond de viering van 5 mei. Op Nederland 1 geeft de omroep impressies van de festiviteiten, later op Nederland 3 een verslag van het Nationale Bevrijdingsfestival.

In Bevrijdingsdag 2012 op prime time Nederland 1 geeft presentator Joost Karhof in een 2 uur durende uitzending de hoogtepunten van de festiviteiten rond de Nationale Viering van de Bevrijding in Breda. Tijdens deze bijeenkomst houdt de Duitse bondspresident Joachim Gauck de 5 mei-lezing. Ook beelden van premier Mark Rutte die het bevrijdingsvuur ontsteekt, in aanwezigheid van zanger Guus Meeuwis die Vriend van de Vrijheid is van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

De activiteiten rondom de Nationale Viering worden afgesloten met een rechtstreekse uitzending van het 5 mei-concert aan de Amstel in Amsterdam, door het Noord Nederlands Orkest. Met o.a. Guus Meeuwis, soulzangeres Sabrina Starke en mezzosopraan Karin Strobos.

Later op de avond zendt de NOS op Nederland 3 Artiesten voor de Vrijheid 2012 uit, een impressie van de tocht van de drie Ambassadeurs van de Vrijheid – Alain Clark, Go Back To The Zoo en Nick & Simon – langs veertien verschillende Bevrijdingsfestivals. Live presentatie vanaf het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle door Winfried Baijens.

5 mei 2012Geef je reactie