TROS mag serie geen Flikken Antwerpen noemen

Een beetje late reactie van Eyeworks, maar de producent wil dat de TROS de serie Flikken Antwerpen een andere naam geeft. De omroep zendt de serie sinds half april uit.

De Vlaamse politieserie heet eigenlijk Zone Stad, maar de TROS vond het beter deze te hernoemen naar Flikken Antwerpen. Dit in lijn met de eerder uitgezonden Flikken-series: Flikken Maastricht en Flikken Gent.

Probleem is echter dat die series van Eyeworks zijn in tegen stelling tot Zone Stad. De producent is het dan ook niet eens met het gebruik van hun titel voor deze politieserie, meldt Zappen.blog. De TROS heeft Flikken Antwerpen daarom nu omgedoopt in Politie Antwerpen.

30 mei 20124 reacties

 • Waarom niet gewoon: Zonestad?
  Het is misschien een beetje raar, maar geef het een kans 😉

 • Ik meen dat het al eens is uitgezonden als Zone Stad en dat het weinig kijkers had.
  Met Flikken dacht de tros meer kijkers te trekken.

 • Zone stad is al 7 seizoenen en gaat zeker door, feit is wel dat dit een fantastische serie is en in Nederland niet de aandachtkrijgt die de serie verdiend, beetje meer promotie en een juist uitzendschema de serie zelf doet de rest, Ik heb alle siezoenen gezien en ik moet zeggen dat dit een van de beste seies is die ik heb gezien, veel beter dan moordvrouw of flikken Maastricht bijvoorbeeld, dus ga er mee door….

  Peter van Roomen
  Roosendaal

 • De Belgische serie’s zijn beter als de Nederlandse crimi’s. Het is bij ons zo overdreven onnatuurlijk, meer toneelspel en de bijrollen zijn vaak zelfs beter als de hoofdrolspelers.
  Het legt het allemaal af tegen de Engelse en Zweedse series zoals Whitechapel en Liza Markland. Subliem gemaakt. Dit kan men helaas hier niet. Het hele KRO
  (een pluim!) buitenland budget mag wel naar deze series.
  Groet, Th. R. de Boer

Geef je reactie