Nederland 1 in teken van EK voetbal

Voor de NOS begint de Sportzomer vandaag pas echt. Tot 2 juli doet de omroep verslag van het EK voetbal in Polen en Oekraine. De 31 rechtstreeks uitgezonden wedstrijden, inclusief voor- en nabeschouwingen, leiden tot bijna 80 uur tv op Nederland 1 en 3.

Daarnaast is er dagelijks Studio Sportzomer en één of twee afleveringen van het Euro 2012 Journaal. Op de dagen dat Oranje in Charkov speelt, wordt ook de andere groepswedstrijd vanuit de NOS-studio in het Metalist stadion bekeken en geanalyseerd (in plaats van vanuit Hilversum). Op deze avond wacht de kijker een marathonuitzending, die om vijf uur ’s middags begint en om half twaalf ’s avonds klaar is, meldt de omroep. In Charkov bespreekt presentator Tom Egbers de eerste wedstrijd van de avond met twee analytici. Daarna wordt ook de tweede wedstrijd geanalyseerd.

Nederland speelt journalistiek gezien in verreweg de meest interessante poule. Denemarken, Duitsland, Portugal, zegt Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport. Iedere wedstrijd doet er toe. Er is zoveel samenhang; het is belangrijk om te weten hoe de Denen tegen de Portugezen hebben gespeeld vóórdat Nederland tegen Duitsland speelt. Juist daarom gaan we dit, iets dat we in die tien EK’s hiervoor nog nooit hebben gedaan, op deze manier aanpakken.

Vanaf zaterdag 16 juni staan de laatste groepsduels uit de eerste ronde op het programma. In iedere poule vinden om 20.45 uur twee wedstrijden gelijktijdig plaats. De NOS zendt beide duels live uit. De vanuit sportief oogpunt belangrijkste wedstrijd op Nederland 1, de andere op Nederland 3.

8 juni 20121 reactie

  • Wat staan we toch weer als een stelletje lulletjes c.q. zombies op een rij tijdens het Wilhelmus. Geen vechtlustig team. Uitstraling: gedoemd te verliezen.

Geef je reactie