Eerste wedstrijd Oranje gezien door 9,8 miljoen mensen

De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal tijdens het EK voetbal 2012, zaterdagavond tegen Denemarken, is (deels) door 9,8 miljoen gezien. 48% denkt dat Oranje tegen Duitsland wint.

Het gaat hierbij om voetballiefhebbers die thuis óf buitenshuis iets van de wedstrijd hebben gezien. 8,6 Miljoen mensen hebben thuis (inclusief visite) de wedstrijd gevolgd en 1,2 miljoen mensen zagen de wedstrijd elders. Dat meldt de STER.

Tijdens het WK 2010 speelde Nederland ook de eerste wedstrijd tegen Denemarken. Toen hebben in totaal 9 miljoen mensen iets van de wedstrijd gezien. Deze wedstrijd werd op een doordeweekse middag gespeeld. De meest bekeken Oranje-wedstrijd tot nu toe is Uruguay – Nederland, de halve finale op het WK 2010. Bijna 12,3 miljoen mensen zagen toen iets van deze wedstrijd, thuis óf buitenshuis.

Uit een ondervraging in het MAP (Media Appreciatie Panel) blijkt dat 41% van de kijkers de uitslag van de verloren wedstrijd van Oranje een terechte uitslag vond. Wesley Sneijder is door de ondervraagden als beste Nederlandse speler van deze wedstrijd benoemd.

Er is vertrouwen in de wedstrijd van woensdag a.s., 48% denkt dat we de wedstrijd van de Duitsers gaan winnen. Slechts 7% denkt na de wedstrijd van zaterdagavond dat Nederland het EK gaat winnen.

11 juni 2012Geef je reactie