AVRO maakt weer popprogramma op tv

De AVRO gaat volgend seizoen weer een tv-programma over popmuziek maken. Gerard Ekdom gaat die vanaf 22 september op de zaterdagavond van Nederland 3 presenteren.

Daarmee treedt Ekdom in de voetsporen van Ad Visser en Bas Westerweel, die in de jaren ’70 en ’80 het legendarische AVRO’s TopPop presenteerden, meldt de omroep. Hoe het nieuwe popprogramma gaat heten, wordt later bekend gemaakt.

Vroeger keek ik altijd naar TopPop en Countdown, zegt Ekdom. En dat ik nu zelf een popprogramma mag presenteren, daar was ik wel even stil van. Het is een droom die uitkomt.. In het programma neemt hij de kijker ‘in hoog tempo’ mee langs optredens van (inter)nationale artiesten, maar ook het laatste popnieuws, de Mega top 50 en ‘prikkelende’ reportages.

AVRO-directeur Peter Lubbers: Ik ben erg blij dat wij dit programma kunnen gaan maken met Gerard Ekdom. Hij heeft een enorme kennis van popmuziek en weet als geen ander zijn liefde hiervoor over te brengen. Dat doet ie nu al dagelijks op 3FM en ik ben er van overtuigd dat hij dat in dit tv-programma nog beter kan.

Voor de AVRO is het nieuwe popprogramma op tv een belangrijke en strategische aanvulling op het bestaande muziekaanbod op radio en internet. Met dit programma laten we zien dat we helemaal terug zijn in de popmuziek. En we willen er graag heel lang mee door. Net als met de illustere voorganger AVRO’s TopPop, aldus Lubber.

12 juni 20121 reactie

  • Eindelijk eens leuk nieuws.

Geef je reactie