Kamer wil vernietiging VUmc-beelden van Eyeworks

De Tweede Kamer wil dat Eyeworks alle beelden die in het VUmc zijn gemaakt voor het RTL4-programma 24 Uur tussen Leven en Dood, vernietigd. De producent heeft mogelijk nog opnamen van de spoedeisende hulp van het ziekenhuis.

Een meerderheid van de Kamer roept minsister Edith Schippers via een motie op dit gedaan te krijgen, meldt de Telegraaf. Ook moet ze ervoor zorgen dat het VUmc geen 188.000 euro aan Eyeworks betaalt of het terugkrijgt als het al is betaald.
Vorige week ontrade Schippers de moties omdat ze niet de mogelijkheid heeft om dewensen van de Kamer af te dwingen. Verder eist de Tweede Kamer dat opnames op een intensive care of in ambulances verboden worden.

Zie ook: OM verdenkt Eyeworks en VUmc van maken geheime opnames

dinsdag 12 juni 2012, 19:32

2 reacties

  • Zal wel niet mogen. Er is vast een rechter te vinden die dit tegenhoudt. Jammer want je kunt er op rekenen dat de ratten van Eyeworks dit in de toekomst per ongeluk een keer gaan uitzenden.

  • Eens met Henry, ze moeten nu even doorpakken en de beelden op eigen kosten door een gespecialiseerd bedrijf definitief laten vernietigen.

Geef je reactie


                 
email   feed   twitter   facebook


Lees Mediajournaal.nl ook op je mobiele telefoon


Laatste berichten
Laatste reacties