VARA: geen probleem met Vlaams uitstapje Paul de Leeuw

De VARA heeft geen moeite met het Vlaamse tv-programma dat Paul de Leeuw volgend seizoen gaat maken (zie eerder). Dat is in overleg met en toestemming van de omroep gegaan.


Onze programmadirectie was uiteraard op de hoogte van zijn plannen, zegt een woordvoerder tegen de Volkskrant. De Leeuw heeft de optie voor dergelijke uitstapjes laten opnemen in zijn contract met de VARA. Zo maakt hij bij BNN weer een nieuwe reeks van Ranking the Stars en deed hij enkele Symphonica in Rosso-concerten.

Het Vlaamse programma van De Leeuw wordt uitgezonden door de commerciele zender VTM. Die is in Nederland niet te ontvangen, wat voor de VARA belangrijk was. Een uitstapje naar een Nederlandse commerciƫle Nederlandse zou minder vanzelfsprekend zijn geweest.

Verder maakt de omroep bekend dat Paul de Leeuw komend seizoen definitief terugkeert met zijn zaterdagavondshow Pau!l. Vanaf 27 oktober.

13 juni 20122 reacties

  • In Nederland, waarin onbeschoftheid en botheid op TV de door de massa gewaardeerde norm is kan die De Leeuw blijkbaar nog wel door. Ik denk dat ze in Belgie, waar toch nog wat restanten van beschaving te vinden zijn, veel eerder een einde aan het optreden van deze figuur gaan maken.

  • Zo had ik het nog niet bekenken Henry.

Geef je reactie