Beste singer-songwriter: talentenjacht om de muziek

Giel Beelen gaat de komende 10 weken op Nederland 3 op zoek naar de beste nieuwe singer-songwriter van Nederland. De winnaar krijgt airplay op 3FM.

Samen met een team van professionals bepaalt Beelen wie de titel ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ verovert. Daarnaast wordt wekelijks een singer-songwriter gekozen die de weekopdracht het best heeft uitgevoerd. De winnaar van die opdracht wordt beloond met een optreden op een bijzondere plek, krijgt een bijzondere workshop of onderneemt een andere voor een muzikant zeer waardevolle activiteit.

De samenstelling van het team verandert wekelijks. Elke week maakt ten minste één 3FM-collega deel uit van het team: Eric Corton, Gerard Ekdom, Timur Perlin, Claudia de Breij of Paul Rabbering. Daarnaast worden de kandidaten begeleidt door Alain Clark, Boudewijn de Groot, Herman Brusselmans, Ilse de Lange, Tim Knol, Waylon en Miss Montreal.

Ik heb nog nooit een talentenjacht gezien waarin de deelnemers hun eigen nummers mochten zingen, zegt Giel Beelen in Spits over deze talentenjacht. En eigenlijk is het ook helemaal geen afvalrace, zoals doorgaans het geval is.

Er is geen jury. Ik bepaal wie de winnaar wordt, zegt de dj. Je kunt ook niet stemmen. Want als je het publiek laat stemmen, dan gaat het er toch om wie het meeste geld heeft, of wie er het meest in de smaak valt bij jonge meisjes. Dit gaat om de muziek.

25 juni 20121 reactie

  • De meesten van die “professionals” waren mij onbekend en ook na kijken snep ik waarom. Maar het was een leuk programma,leuke bijdragen, niet al te gelikt. En het allerbelangrijkste: geen egomaan type als Gordon eromheen springend met vunzige opmerkingen. Ik zeg: yes!

Geef je reactie