Vlaamse DWDD gaat niet door. Of toch wel?

In maart werd bekend dat DWDD een week lang vanuit België zou komen voor een Vlaamse editie van het VARA-programma. Maar dat gaat voorlopig niet door, al komt er wel een Vlaamse look-alike.

De Vlaamse week was één de plannen die Matthijs van Nieuwkerk en Dieuwke Wynia hadden voor een verdere uitrol van DWDD. Het was één van de vele plannen die rond het programma zijn bedacht, zegt een VARA-woordvoerder in de Volkskrant. Maar de Vlaamse week ligt op de plank en volgt in ieder geval niet op korte termijn. Andere, wel gerealiseerde uitbreidingen zijn de DWDD-recordings en DWDD-University.

In België zelf wordt echter ook gewerkt aan een DWDD-achtig programma. De Vlaamse zender VT4 komt vanaf september met De Actuashow met Tom Lenaerts als centrale presentator. De talkshow van een uur wil ‘een heldere kijk’ op actuele onderwerpen geven waarbij Lenaerts wordt bijgestaan door cabaretiers, dj’s en journalisten als sidekicks. Tijdstip: 19.30 uur.

De Actuashow wordt gemaakt door producent Woestijnvis. Een woordvoerder van de zender ontkent dat het format is afgekeken van DWDD. Het format is volledig door Woestijnvis vanaf een wit blad ontwikkeld. Het wordt een nieuw programma dat vandaag in Vlaanderen nog niet bestaat.

De VARA is niet ingelicht over het nieuwe programma van VT4. De omroep houdt de ontwikkelingen dan ook goed in de gaten. Het format van DWDD is exact door ons vastgelegd inclusief de bekende elementen als de TV Draait Door, De Jakhalzen en Lucky TV. Dat mag niet gekopieerd worden.

28 juni 2012Geef je reactie