RKK brengt lief een leed in kapsalon van het AMC

De RKK begint vanavond in Kruispunt met een tweedelige serie over een kapsalon in het AMC. Achter de meeste bezoekers van de AMC-salon gaat een bewogen verhaal schuil, aldus de omroep.

Als je er niets te zoeken hebt loop je er achteloos langs, zegt de woordvoerder. Je blik wordt misschien even getrokken door de fleurige zonnebrillen en de modieuze hoofddoekjes die voor de deur aan rekken hangen en dan ben je er alweer voorbij.

De kapsalon in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Al bijna dertig jaar gevestigd aan het plein bij de hoofdingang. Toch zullen er weinig kapperszaken zijn met zo’n bijzondere clientèle.

In de kleine salon van kapster Yvonne de Boer trekt het leven in al zijn heftigheid aan je voorbij. Naast de medische staf komen er veel patiënten. Vrouwen die hun hoofd moeten laten kaalscheren en een pruik krijgen. Ouders van ernstig zieke kinderen, die veel in het AMC verblijven. Achter de meeste bezoekers van de AMC-salon gaat een bewogen verhaal schuil. Een tweeluik met aangrijpende verhalen.

9 september 2012Geef je reactie