Daphne Bunskoek zoekt nieuwe premier

Eén dag na de verkiezingen begint de VPRO op Nederland 3 met een zoektocht naar de beste kandidaat voor het toekomstige premierschap in Premier Gezocht. Daphne Bunskoek presenteer het programma.

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, is het nu de tijd bij uitstek voor het vervolg van Premier Gezocht, aldus de omroep. Dit keer is het een zesdelige serie, waarin zestien toptalenten tussen de 18 en 26 jaar, boordevol ambitie en plannen, de strijd met elkaar aangaan. Allen menen over de juiste visie en leiderschapskwaliteiten te beschikken om de nieuwe premier van Nederland te kunnen worden. Wie van hen heeft de meeste potentie om de toekomstige premier van Nederland te worden?

Uit de volle breedte van de samenleving hebben de kandidaten zich aangemeld met de ambitie minister-president van Nederland te worden, zegt de woordvoerder. Van een student geneeskunde tot een docent maatschappijleer, een jonge duurzame ondernemer of een student pedagogiek.

Meeste potentie
Deze talenten worden onder de hoede genomen door vier coaches: sportcoach Marc Lammers, ondernemer en oprichter van Nu.nl Kees Zegers, strafpleiter Inez Weski en Barbara Baarsma, directeur van SEO Economisch Onderzoek en bijzonder hoogleraar Marktwerking en Mededingingseconomie aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA.

Iedere coach heeft op zijn of haar eigen vakgebied onomstotelijk bewezen dat je door middel van goed leiderschap, lef, visie, overtuigingskracht en kennis heel ver kunt komen. Op basis van deze expertise en ervaring zijn zij uitermate geschikt om de leiderschapskwaliteiten van de kandidaat-premiers onder de loep nemen en te stimuleren.

Ze zullen hen wijzen op hun sterke en zwakke punten en hun visie en talenten aanscherpen, met als uiteindelijke doel vier toptalenten af te vaardigen voor de grote finale op 18 oktober. In deze live uitzending zal een politieke jury, bestaande uit onder anderen André Rouvoet, Fleur Agema en Alexander Pechtold, de finalisten toetsen en beoordelen. Zij besluiten uiteindelijk wie de meeste potentie heeft om de toekomstige premier van Nederland te kunnen worden.

Comazuipen
Daphne Bunskoek vindt dat dit programma goed bij haar past. Ik interesseer me enorm voor de politiek, zegt ze in Spits. Het verbaast me dat er zoveel jongeren zijn die willen inspireren en zich graag laten inspireren. Die met zoveel passie Nederland beter willen maken. Jongeren komen veel negatief in het nieuws met comazuipen en feestjes en lapzwansen in hun studies. Ik vind het leuk om te zien dat er ook jongeren zijn met zoveel passie over de toekomst voor Nederland.

13 september 2012Geef je reactie