Kijker kiest voor uitslagenshow NOS, niet RTL4

Kijkcijfers: #NederlandKiest 2.1mln #WatKiestNL 433K #DokterTinus 1.1mln #LijfShow 778K #NED1 35.6 #RTL4 13.7 #SBS6 9.1 #nos #publiekeomroep

13 september 20123 reacties

 • Dat de kijker met grote nieuwsprogramma’s voor de PO kiest i.p.v. de commerciele zenders is al zo sinds de start van RTL.
  Ik merk dat bij mezelf ook ondanks dat ik helemaal niets tegen onze commerciele zenders heb.
  Daarom is het commentaar dat RTL en SBS alleen maar amusement brengen (wat dan graag pulp wordt genoemd door de critici) altijd een beetje erg flauw!
  Het is nu eenmaal een kwestie van vraag en aanbod, als informatieve programma’s nauwelijks scoren is er bij de programmamakers en zenderbazen ook weinig behoefte om ze te maken en programmeren, en wat dat betreft is het een redelijk democratisch proces; omdat de kijker aangeeft er geen behoefte aan te hebben, zien we dat soort programma’s ook nauwelijks terug bij RTL en SBS.
  Misschien iets om over na te denken bij het volgende ongenuanceerde botte bijl artikel over commerciele TV in Nederland.

 • @Bas; Ik ben het wel met je eens wat je schrijft. Maar RTL heeft zich in de loop der jaren wel bewezen met z’n nieuwsredactie denk ik zo, zelfs bij bevooroordeelde, selectieve “critici”.
  SBS daarentegen zit meer in de “pulp”hoek, wat mij betreft.

  Ik heb zitten zappen deze avond, maar vooral tijdens de reclame blokken.
  Conclusie: Het programma op Ned.1 was, zoals gewoonlijk weer, om in slaap te vallen zo saai. F.Mingelen had voor de verandering ook zijn dag/avond weer eens niet.
  Wat Kiest Nederland daarentegen was afwissellend, leuke interviews/gasten, een stuk vlotter gepresenteerd en met de zelfde uitslagen op de zelfde tijd.
  Kortom Wat Kiest Nederland keek veel lekkerder weg. Prima gedaan van RTL.
  En Mark Rutte met VVD heeft gelukkig gewonnen, maar dat terzijde.

 • Ik heb af en toe naar RTL gekeken, maar uit een soort gewoonte vooral bij de NOS blijven hangen. Eigenlijk gek, want zoals Sven al schrijft deed RTL het veel beter.
  Wat me trouwens opviel, is dat de PVV tegen de ‘staatsomroep’ is, maar op haar verkiezingsbijeenkomst naar de NOS kijkt. RTL is een prima alternatief. Van ‘practice what you preach’ is bij de PVV geen sprake.

Geef je reactie