NPO-directeur: SBS6 heeft nog onduidelijk profiel

Het nieuwe tv-seizoen is begonnen. Volgens NPO-directeur Gerard Timmer heeft de publieke omroep een goede start gemaakt en is het goed dat SBS6 weer meedoet.

Timmer verwijst naar de uitslagenavond, vorige week woensdag. De NOS trok toen 2.1 miljoen kijkers, tegen 433.000 voor de uitslagenshow van RTL4. Op de verkiezingsavond kozen de mensen massaal voor de publieke omroep, zegt Timmer bij BNR. Wij zeggen altijd zelf dat we het belangrijkste podium willen zijn als er grote dingen spelen in Nederland, dus dat is erg prettig. Volgens hem is het verschil met RTL4 groter dan bij de verkiezingen van 2010.

Toch gaat het de publieke omroep niet alleen om hoge kijkcijfers, zegt Timmer. Kijkcijfers zijn een middel om te sturen. We willen een breed draagvlak hebben dus dat betekent ook dat je een breed publiek wilt bereiken. Maar de cijfers zijn bij ons niet leidend in de zin dat we alleen maar op jacht zijn naar de hoogste kijkcijfers.

SBS6
Het nieuwe tv-seizoen is gestart waarbij ook SBS6 weer een rol(letje) lijkt te gaan spelen. De NPO-directeur noemt de programmering van de concurrenten ‘grillig’. Volgens hem is het vooral nu een wedstrijd die zich afspeelt tussen RTL en SBS. Wij kijken minder snel naar wat RTL en SBS aan het doen zijn. Wij willen ook andere kijkers bereiken en andere genres aanbieden.

Hij vindt het goed dat SBS weer investeert in nieuwe programma’s. We hebben tijden gezien dat er niet werd geïnvesteerd in nieuwe programma’s of de programma’s duurden te lang, of werden niet geprogrammeerd. Ik vind het prettig om te zien dat SBS6 weer met een aantal nieuwe programma’s komt. Ze hebben 2 tot 3 hele vervelende jaren achter de rug en het is alleen maar goed als er nieuwe formats bijkomen, zowel voor de kijker als voor de creativiteit.

Toch ziet Timmer nog geen duidelijk nieuw profiel bij SBS6. Ik kan het verband tussen Dokter Tinus op woensdagavond niet goed leggen met Sterren Springen op zaterdagavond. Maar wie weet gaat dat de komende tijd duidelijk worden. Het is prettig voor hen en ik gun ze nieuwe successen.

18 september 20122 reacties

  • Gut a gut, wat kan die man, Timmer van NPO, liegen!!!!
    Ik denk dat Bart de Graaf zich omdraaid in z’n graf.
    En dan dit: “Wij kijken niet naar RTL of SBS, want wij willen ook andere kijkers bereiken en andere genres aanbieden”.
    SUKKEL, wat nou “willen”, dat is je plicht, dat is de taak van je PO, zeker zolang je tv mag maken van ieders belastingcenten……………

  • Ze kijken niet naar RTL en SBS? Vandaar die kloon van RTL4’s Dancing with the stars op zaterdagavond?

Geef je reactie