NPO-baas wil geen reclame in de programma’s

De publieke omroep moet fors bezuinigen en raakt een derde van haar budget kwijt. De NPO gaat op zoek naar andere bronnen van inkomsten maar wil geen programma’s onderbrekende reclameblokken invoeren.

Met ononderbroken programma’s onderscheidt de publieke omroep zich van de commerciële zenders, zegt NPO-voorzitter Henk Hagoort bij Novum. Ik weet uit ervaring, ook bij mij thuis, dat mensen het heel hinderlijk vinden en het prachtig vinden dat de publieke omroep dat niet zo doet. We gaan niet zoveel STER in de programmering stoppen dat het hele onderscheid met de commerciële omroepen op dat punt wegvalt.

Wel wordt er mogelijk geld gevraagd voor toegang tot Uitzendinggemist via de tabloid of via on-demand tv. Als dat extra geld kost van onze kant gaan we daar ook wat voor vragen, zegt Hagoort.
Maar de extra inkomsten zullen de bezuinigingen van 300 miljoen euro nooit goed kunnen maken. Dat bedrag gaan we natuurlijk nooit en te nimmer met welke inkomsten dan ook terugverdienen. Dus dit zijn doekjes voor het bloeden.

12 december 20122 reacties

 • Als ze de huizen bezitter , een heffing laten betalen van 200
  euro, kan dat toch ook voor de omroep.Iedereen loopt te schreeuwen hoe het met de omroep moet , we weten het als Nederlander zo goed. En de P.O. tegenstandenstanders die alleen maar RTL willen zien staan straks vooraan in de rij
  van een grote demonstratie als de P.O. zou verdwijnen
  Het zou toch een ramp betekenen dat de P.O. terziele wordt gebracht. 4 miljoen huishoudens x 200 euro = 800 miljoen
  als we nou maandelijks bijna 17 euro overmaken dan behouden we een uniek omroep bestel. ik heb het er best voor over
  Als ik in de regering zat, had ik het al lang ingevoerd

 • Ga toch weg waarom moeten wij extra betalen omdat de PO niet wilt bezuinigen.

  Moeten ze maar minder sport en dure programma’s uitzenden.

Geef je reactie