Paul de Leeuw wil af van zaterdagavondshow (update)

Twee weken geleden startte Paul de Leeuw met een nieuwe reeks van zijn zaterdagavondprogramma Langs de Leeuw. Als het aan hem ligt is dit het laatste seizoen.

Voor mij geen zaterdagavond meer, zegt De Leeuw in het AD. Afgelopen zaterdag trok zijn show op prime time slechts 892.000 kijkers. De presentator geeft toe dat dit te laag is. Je ziet het aan de kijkcijfers: mijn manier van zaterdagavondtelevisie maken is op zijn retour. Dan is het eenvoudig: er moet iets anders komen.

In mei eindigt zijn contract bij de VARA. Natuurlijk ga ik praten met de VARA en de NPO over verlenging, maar wel met een andere invulling: voor mij geen zaterdagavond meer. Die avond heeft nu iemand anders nodig, een frisse wind. Daar moeten de omroepen goed over nadenken.

Zijn voornemen om voor 2014 een tv-vrij jaar in te lassen, lijkt te zijn verdwenen. Ik heb leuke aanbiedingen van andere publieke omroepen, onder meer BNN, waarover ik nadenk. Verder doet hij het Knoop in je Zakdoek-gala. Ook maak ik aan het eind van dit jaar een Sinterklaas-show met mijn eigen Sinterklaas.

Update. Paul de Leeuw reageert via twitter op de aandacht voor zijn uitspraken. Beetje ophef over besluit te stoppen op zaterdagavond met grote shows (ook vanwege bezuinigingen). Misschien kom ik terug met iets heel kleins. Met zoiets kleins dat je het amper kunt zien! Dat lijkt me heeeeerlijk!

Zie ook:

 • Paul de Leeuw hekelt macht van kijkcijfers
 • Paul de Leeuw wil nog 15 jaar door
 • Paul de Leeuw wil terug naar prime time zaterdagavond
 • 19 maart 2013  4 reacties

  • Minstens 2 jaar te laat, maar nu dan toch eindelijk het enige juiste besluit van Paul (of de VARA?)

   Hij had allang iet anders moeten gaan doen.
   Dat dit besluit zo lang op zich heeft laten wachten, bewijst wel dat Paul werkt voor het (zeer riante) salaris en niet om een heel succesvol presentator te zijn. Ik ben er van overtuigd dat hij nog meer kwaliteiten heeft, waar hij (zeker bij de VARA) nog niks van heeft laten zien, zonde. Als hij die optijd had benut, dan had hij nog jaren succesvol kunnen zijn. Nu kennen mensen hem vooral van programma’s waar hij te lang mee door is gegaan.
   Hij kan he nu alsnog over een hele andere boeg gooien, maar de grote vraag is of dat niet al te laat is…. ik denk persoonlijk van wel

  • Paul moet niet alleen van de zaterdag af, hij moet helemaal van tv verdwijnen.
   Hij is nooit leuk geweest.
   Zet iedereen voor lul maar owee als hij zelf eens aangepakt wordt in de media, dan is het huilie huilie.

  • Paul is niet leuk en Paul is nooit leuk geweest.
   Vroeger keken er veel mensen omdat er niks anders was, nu met zoveel zenders zoeken mensen liever een ander programma.

  • Hij moet weer terug naar een soort Laat de Leeuw wat hij vroeger 3x per week deed. En dat dan op de latere zaterdagavond na het voetbal op Nederland 1.

  Geef je reactie