Ongeschikte Astrid Kersseboom baalt

Niet de veel (en zelf) genoemde Astrid Kersseboom maar Annechien Steenhuizen wordt de nieuwe ‘anchor’ van het Achtuurjournaal. Kersseboom baalt.

Ik baal hier wel van, zegt ze in het AD. Eerder liet ze aan dezelfde krant weten ervan uit te gaan dat ze op zijn minst gesprek met de leiding van het Journaal zou krijgen.

Ik wist het vorige week donderdag al en toen moest ik nog twee keer het Achtuurjournaal presenteren. Dat was even stevig slikken. Kersseboom vermoedt dat haar leeftijd mee heeft gespeeld in de keuze voor Steenhuizen. Ik ben blijkbaar niet van de goede generatie. Maar het leven gaat door en ik heb geen vervelend baantje.

NOS Nieuws-hoofdredacteur Marcel Gelauff wil weinig zeggen over de sollicitatieprocedure. Toch laat hij (gisteren in DWDD en vandaag in de Telegraaf) indirect blijken Kersseboom niet geschikt te vinden voor de nieuwe opzet van het Achtuurjournaal. Het nieuws wordt nu nog meer verteld’ en daar hoort ook het lopen door het decor bij. Annechien doet dat heel gemakkelijk en natuurlijk. En een anchor moet passen bij de NOS.

Verliezer Kersseboom heeft het nog steeds naar haar zin bij de NOS. Ik blijf het koningshuis volgen en met de inhuldiging op stapel heb ik nog genoeg in het vooruitzicht. En dan komen de reizen met de nieuwe koning en koningin.

3 april 201365 reacties

 • Dit was ook te voorspellen. Die Kersseboom is een soort voorleesmoeder, geen anchor van het 8uur journaal.

 • Oneens, Kersseboom doet het uitstekend. Alleen de combinatie Rob Trip (53) en Astrid Kersseboom (47) zou een te hoge leeftijd hebben.

 • Heel jammer, Astrid Kersseboom is veel beter en praat veel duidelijker. Annechien Steenhuizen heeft een vreselijke stem. Niet om aan te horen.

 • Goed zo.8 uur journaal interesseert me niet zo(8 uur oud nieuws).En dan zie en horen we je tenminste om 6 uur.

 • Ik vind het heel jammer jammer dat Astrid Kersseboom het niet wordt. Ze is veel beter dan die Annechien Steenhuizen.

 • Gaat die Annechien dan ook even wat minder ‘hippe’ kleding aantrekken. Laatst leidde haar kleding erg af van het nieuws. Of ik kan het anders verwoorden, hoerige kleding. Een presentatrice hoort nette kleding te dragen en rustige make-up. De laatste tijd lijkt het alsof er geen regie is bij het NOS-Journaal. Van rode hoerenlippen tot BH’s die onder shirtjes doorschijnen, geen gezicht en afleidend. Laten ze zich daar eens druk over maken dan de manier waarop iemand door een decor loopt.

 • Afgewezen betekent niet per definitie ongeschikt.
  Astrid is een uitstkende nieuwslezer, waar niets mis mee is. Bij dergelijke keuzes komt er ook een grote dosis subjectiviteit om de hoek kijken.
  Toen een aantal jaren geleden Hennie Stoel als anchor werd benoemd, was de kritiek niet van de lucht.
  Hennie Stoel, die overigens een UITSTEKENDE anchor is gebleken, was in de ogen van het grote publiek, misschien mede door haar reeds gevorderde leeftijd, kennelijk niet meer representatief genoeg.
  Mogelijk is dat van invloed geweest op de nu gemaakte keuze.

 • Wat een gezeur over de anchor van het journaal. Het gaat mij om de inhoud, niet om de verpakking. Hoe oud de journaallezer is, welke kleren die draagt of hoe ze door de studio wandelt vind ik niet relevant.

 • Astrid is gewoon de beste, jammer dat Annechien met haar vreselijk stem het is geworden.

 • Wat een opgeklopt hysterisch zooitje over een nieuwsvoorleesmutsje wat tegenwoordig zwaar overrated “anchor” moet heten, (Ja bij het NOS journaal houden ze graag de Nederlandse taal in ere).
  Omdat het nieuws heden ten dagen blijkbaar ook geil moet zijn moet voorleesmutsje ook ala Hollands next topmodel door het beeld lopen en is er gekozen voor een de lekkere benen van Annechien en niet voor de dikke kont(ainer) van Kersseboom. Kortom lekker belangrijk allemaal.
  Volgende keer hoeven de speciale items in de diverse talkshows en het journaal echt niet meer beste zelfbevlekkende hypers van de PO.
  Qua info hebben we genoeg aan een 4 regelig berichtje op pagina 12 van de ochtendkrant, we hebben het tenslotte over een nieuwslezeresje en niet over de nieuwe minister president van Duitsland.
  Verder niets ten nadele van Steenhuizen, ik begrijp de keuze voor deze frisse verschijning en ben er van overtuigd dat ze het prima gaat doen.

 • Astrid spreekt duidelijker dan Annechien. Maar als lopen in de nieuwe opzet belangrijker is, dan misschien de goede keuze. De glimlach van Astrid aan het einde van het Journaal is een heel geruststellende glimlach. Het geeft je moed om door te gaan met het normale leven. Dus “voorleesmoeder ” vind ik wel mooi.

 • Astrid Kersseboom was een betere keuze geweest.

 • Wat een interessante jurk had Astrid vanavond aan ! Geweldig !

 • Ja moet ze allemaal gelijk geven ,,ik heb gelijk gezegd ,,oh wat een lelijke stem ,
  En voor veel oudere onverstaanbaar ,,te zwaar ,zonde ,maar ja we hebben om half 8 ook nog een Journaal ,kijken we daar naar ,,toch ,

 • klopt Astrid is beter

 • Ik heb mij echt gestoord aan de manier van verslaggeving.
  Als royalist heeft Astrid zich slecht ingelezen.
  Fouten over wie is wie
  De Willemsorde was werkelijk een fout.
  Lastig vond ik ook de Arabische delegatie.
  Weer fout!
  Jammer.
  Andreas

 • Ik vind Astrid Kersseboom het uitstekend doen, waarom moeten fouten zo uitgemeten worden, iedereen maakt toch wel eens een foutje. Voor mij had ze het acht uur anchor mogen worden. De stem van Annechien bevalt mij ook niet.

 • Astrid was niks mee, maar daarmee heb je ook alles gezegd,
  en die stem van Annechien,…. heerlijk, om zo mee weg te dromen

 • @ henk; je valt dus op mannen…..

 • Geef mij maar Astrid Kersseboom.
  Wat een verschrikkelijke rot stem heeft die Annechien.
  En de arrogantie straalt ervan af.
  Als je je ogen dicht doet lijkt het wel een vent die je hoort.
  Of is het soms een omgebouwde?
  Ik ga nu alleen nog maar het nieuws op RTL volgen tot zij weg is.

 • Wat een stem, lijkt wel een nootmuskaat rasp. De hele Tv gaat resoneren. Echt irritant. Ze kan er natuurlijk niets aan doen maar liever zag en hoorde ik haar voorgangster.

 • Astrid heeft gewoon te weinig niveau en dat bevestigt ze alleen maar door steeds te ventileren dat zij op grond van haar leeftijd niet is benoemd.
  De presentatie bij de beëdiging was een aanfluiting: alsof de het hele spektakel ter meerdere eer en glorie van mevrouw K. Was georganiseerd!
  Kan men nog dienstbaar zijn?!

 • als je het nou over niveau hebt, joop , dan heeft astrid kerseboom juist wel niveau en anechien steenhuizen niet
  het is waarschijnlijk best een aardige vrouw , maar ik kijk niet meer graag naar het 8 uurjournaal in haar week ik kijk nu omdat het moet , niet omdat ik het leuk vind om te kijken , ik verlang enorm terug naar sacha de boer daarmee voelde ik me enorm op mijn gemak , als ik annechien de laatste dagen zie , heb ik zo maar het vermoeden , dat ze wel te horen heeft gekregen van haar meerdere dat ze wat aan haar kleding moest doen , want er waren een aantal avonden bij dat wat ze aan had echt niet kon

 • ik kijk zojuist naar het NOS journaal maar ben er mee gestopt omdat ik me vreselijk erger aan de stem van Annechien Steenhuizen. Gewoon onplezierig om naar te luisteren en ik vind haar uitstraling idem dito. Kijk nu voortaan een half uur eerder naar RTL4.

 • Hopelijk is Annechien snel van de buis verdwenen.
  Werkelijk niet om aan te horen die stem!
  Het is voor mij reden niet meer naar het NOS journaal te kijken. Het blijft mij irriteren.

 • Annechien Steenhuizen doet het m.i. prima. wat een Internetgezeur hieover!

 • Vreselijke stem, laat Sacha de Boer maar terug komen. Jammer dat we in Australia geen keuze hebben, wij krijgen maar 1 maal per dag Nederlands nieuws en dat is jullie 8 uur nieuws. Ik hoop dat ze gauw opkrast.

 • …wat een kille, zware mannenstem. Dan hoorde ik nog liever de Gooise “r” van Sacha de Boer!

 • Nee die kakker van een Rick Nieman spreekt lekker ABN met die aardappel achter in zijn keel. Het is precies hetzelfde als je iemand neer zou zetten die plat Amsterdams spreekt, alleen bij Nieman is het een kakker.

 • Sinds Mw Steenhuizen presenteert is er geen reden meer om naar het journaal te kijken. Aub, aub, aub….mijnheer Trip en mw Kerseboom..
  Dan weten we zeker dat we een op prettig presentatieteam kunnen rekenen.

 • Waar Astrid echt ongeschikt voor is is als een stijve hark langs die schermen lopen, tegelijk monotoon haar tekst uitsprekend. Astrid maakt verhalen en past zich aan aan het onderwerp, heeft humor en voegt altijd iets toe met allerlei gelaatsuitdrukkingen, etc. Ze is haar eigen anker.

 • Ik zie nog vele malen daags de lieve snoet van Sacha als mijn computeropeningsblad.Zij heeft mij tot NOSjournaal verleid.

 • Grappig, ik dacht dat ik de enige was die het stemgeluid van Annechien niet prettig vindt. Ze lijkt me beslist een aardige vrouw en doet het verder uitstekend, echter haar stem heeft een bepaalde toon waar ik niet naar kan luisteren. Werkt op mijn zenuwen. Als zij presenteert schakel ik direct over naar een andere nieuwszender/stem. Jammer.

 • Ik ben het met bovenstaande tekst eens, van Elisabeth.
  Ik ben al wat ouder en kan Annechien haast niet verstaan. Het lijkt alsof ze in een doosje spreekt.
  Zelfs met alle hoog in de toonregeling van de tv lukt het niet om haar te volgen. Het gevolg: ik haak af (helaas) als zij het nieuws leest. Dan maar Belgie of rtl.

 • Nou zeg, wat een commentaar op die Annechien, dat heeft ze ook weer niet verdiend… Zij doet het uitstekend, ziet er goed uit en haar stem tja kan zij ook niets aan doen zou ik zeggen. Astrid geniet bij mij de duidelijke voorkeur simpelweg omdat ze al langer meedraait in het journaal. Ze heeft het gewoon verdient. Daarbij heeft ze een zeer aangename stem en uiterlijk en ze lijkt mij (ook niet niet onbelangrijk) zeer betrokken bij het nieuws. Met zulke kwaliteiten speelt leeftijd geen rol.. Elke keer als ik haar zie tovert ze toch weer een lach op mijn gezicht 🙂 Go Kersseboom!!!

 • Het gaat bij het nieuws lezen toch om de verstaanbaarheid… goede en duidelijke articulatie lijkt mij nummer 1. Het voorkomen staat bij mij toch echt op het tweede plaats.

 • Ik vind de beoordeling over Annechien beneden pijl.
  Je mag er vanuit gaan dat degene die haar aanstelt
  er terzake kundig is. Ik vind mevr. Kersseboom erg
  bekakt praten net of ze iets in de keel heeft.
  Maar een mens is zijn eigen maker niet, maar een
  spraak kun je vaak wel wat aan doen

 • Annechien is gewoon een goede nieuwslezer, onterechte kritiek.

 • Annechien doet het prima.

 • Astrid had inderdaad het 20 uur journaal moeten gaan presenteren.
  Zij heeft een duidelijke stem.
  Annechien klinkt alsof ze een pakje zware shag heeft leeggerookt en daarna een fles whisky heeft leeggedronken.

 • Wat een gezeik over die vrouwenstemmen. Een echte klotestem is die van Nieman
  op rtl4. Man wat een zware kakker is dat met die pieper in zn keel. Praat toch normaal man. Kwal.

 • Sturen ze een goede duidelijke lezeres de laan uit ( Margreet Spijker) daar hadden ze veel beter Rick Nieman voor kunnen nemen met die vreselijke gooische aaRRRdappel R. Gooische kwallemans.

 • Oh wat een geklaag, ik vind dat alle nieuwslezers en lezeressen door de jaren heen het goed hebben gedaan, vooral Joop van Zijl,met zijn ontspannen manier van presenteren
  Zal nooit vergeten dat hij de eerste was die spontaan een grapje uithaalde,en een spoortreintje op zijn desk liet zien! Ook vond ik Noraly Beyer, een geweldige vakvrouw,alsmede Eugenie Herlaar,Fred Emmer ,Jan Gerritsen,Frits Thors en zo zijn er vele geweest
  die het goed deden, alleen Philip Frederiks en Marga van Praag, daar ging wel eens iets mis , maar echt slecht waren ze niet. Het waren toch figuren die het Journaal iets
  mee gaven, een soort huisgenoten die om 8 uur bij je op de koffie kwamen ,dus heel vertrouwd als het ware,
  en waar s`morgens in de kantine`s van bedrijven over gesproken werd, als Philip zat te hakkelen.
  Heb het NTS en NOS journaal nooit,> met wat voor nieuwslezer of lezeres dan ook < storend gevonden!
  Het zijn de juiste mensen geweest op de juiste plek!
  Daarom heeft het journaal van 20.00 ook de eerste prioriteit bij de kijkers,en dat altijd wel zo blijven!

 • Nou westside met alle respect voor Marga van Praag zij was toch echt niet goed hoor. Dat vreselijke toontje in haar stem als of zij iets ging vertellen tegen een kleuter.

 • Ik vind het ook jammer dat Astrid Kersseboom niet de vaste presentatrice van het 8 uur journaal geworden is,de stem van Annechien vind ik ook niet mooi,Astrid Kersseboom is voor mij absoluut de beste presentatrice op dit moment.

 • astrid is het einde:qua lady en presentatrice

 • astrid is eenmaal de beste en de mooiste wat een sexie meid

 • Annechien heeft een zware, kille stem!

 • Ik keek altijd naar het NOS journaal maar ben er mee gestopt omdat ik me vreselijk erger aan de stem van Annechien Steenhuizen. Bovendien onplezierig om naar te luisteren en ik vind haar uitstraling idem dito. Afgelopen zondag zag ze er niet uit met een dik achterwerk in een gehavende (spijker)broek. Nu ze zwanger is, moet ze zich wat gepaster kleden.
  Hopelijk is Annechien snel van de buis verdwenen.
  Werkelijk niet om aan te horen die stem!
  Het is voor mij een reden om niet meer naar het NOS journaal te kijken. Het blijft mij irriteren.

 • Annechien wij zijn trots op je.

 • wanneer krijgt astrid kersseboom les in articuleren?
  ze slikt aa\lle einduitgangen van woorden in.

 • Waarom zien we Astrid Kersseboom niet vaker in het 8uur journaal. Ze ziet er veel leuker uit en heeft ook een veel mooiere stem dan Annechien Steenhuizen?

 • Ik ben blij dat Astrid het niet geworden is.
  Je kijkt bij haar altijd tegen haar neusgaten aan.
  Verder lijkt ze erg ingenomen met zichzelf. Eng mens!

 • Sorry,mensen,ik kijk nu naar zo lange tijd weereens naar het Ned journaal en dacht,dat Astrid uiteindelijk TOCH de baan gekregen had,of heb ik het mis,ja…ik loop dus wat achter.
  Ik heb alle commentaren gelezen en het is maar,welke criteria je stelt,toch?Maar ook deze kunnen veranderen.
  Als je het nu over spraakarticulatie hebt,dan kwam(ook alweer weg)Rien Huizing heel erg ver.
  En…wil je een LEGENDARISCHE nieuwslezer,hoewel alleen voor de radio in de jaren 50..wijlen BOB KĂ–RPERSHOEK.Met een stem als een moker,die op zich al boeide.
  Wat Paul schreef,frappeerde mij…Astrid …met de geruststellende glimlach.Maar..verder ook een integere prachtvrouw met ervaring,ze toont een zekere bescheidenheid,zeer gepast,en…dan niet op leeftijd weer gaan discrimineren,hè,..daar zijn we al ziek van.
  Ferdinand

 • Astrid Kersenboom is erg slecht gekleed,verkeerde BH wordt zij gekleed? Slechte kleedster

 • Annechien heeft een goede uitstraling. Haar stem is moeilijk te verstaan, donker en een onduidelijke R

 • Helaas moet ik het 8 uur NOS journaal weer wegzappen, sinds Annechien Steenhuizen terug is van zwangerschapsverlof. Niet om aan te horen. En kan ook ’s nachts in bed niet meer naar NPO1 kijken ivm met herhalingen. De (zware) stem valt mij nog wel mee maar dat gebrouw en die vreselijke R (doet ze dat nou expres???). Eerst maar es naar de logopedist lijkt mij. Ze heeft wel een leuk uiterlijk, maar tja aan alleen beeld zonder geluid heb je bij een TV nieuwsprogramma niet zoveel. Hou er niet zo van om mensen in een publieke functie af te kraken, maar hopelijk trekt de NOS zich toch iets aan van de publieke kritiek en wordt ‘ons’ 8 uur journaal weer voor iedereen acceptabel.

 • @ Anoniem?? Als je over een logopedist begint dan moet je toch echt kakkertje Rick Nieman bedoelen.

 • Koningsdag door Kersenboom niet goed gedaan van de 20 aannames bleken er 10 niet goed of waar te zijn flinke ergenis, meer huisvrouw dan goed ingelezen verteller, daarnaast is zij niet erg intelligent en dat is Annechien wel.

 • Als nieuwslezer moet je het nieuws goed en duidelijk overbrengen. Hoe heeft iemand Annechien Steenhuizen,
  die vreselijk brauwt en een zware/lage, dus moeilijk verstaanbare stem heeft,
  kunnen selecteren voor die functie?
  En wie zocht de hakkelende, met Frans accent sprekende Philip Freriks ooit uit? Deze mensen zijn wie ze zijn, maar degene die selecteert, doet zijn/haar werk vreselijk slecht!

 • laat astrid eens wat lessen nemen in articuleren
  ze articuleert nu niet of zeer slecht
  nieuws is voor iedereen bedoeld

 • martien

  ik denk dat het verstandiger is als jij een paar lessen neemt in goed luisteren

  astrid is na shaca de boer de beste nieuwslezeres
  ze heeft een mooie stem en ze praat duidelijk bovendien is ze netter gekleed
  dan annegien steenhuis , alhoewel dat laatste de laatste tijd ook erg meevalt
  want ze zal daar wel commentaar op hebben gehad van de leiding
  ik luister niet graag naar haar

 • Geef mij maar Astrid geweldig van top tot teen een echte vrouw . MET JURK en hoor haar prima , maar ik ben 75 jaar verdome anders zou ik het wel weten ?????????? .. 45jaar gelukkig getrouwd .met een mooie blonde vrouw dus niks te klagen .15 feb .2016 Henk

 • Geef mij maar Astrid geweldig van top tot teen een echte vrouw . MET JURK en hoor haar prima , maar ik ben 75 jaar verdome anders zou ik het wel weten ?????????? .. 45jaar gelukkig getrouwd .met een mooie blonde vrouw dus niks te klagen .15 feb .2016 Henk

 • vandaag had ze voor het eerst een panty aan!

Geef je reactie