Mensenrechtenconcert bij RTL4

RTL4 zendt vanavond, weliswaar weggestopt rond middernacht, een registratie uit van Strijders voor de Liefde on Stage, een ‘groot mensenrechtenconcert’ dat tijdens de Gay Pride werd gehouden.

Bekende artiesten en duizenden toeschouwers zingen tijdens dit concert, dat plaats heeft gevonden tijdens de Gay Pride, gezamenlijk die mensen toe die in hun vaderland veroordeeld worden vanwege hun seksuele geaardheid, meldt de zender. Onder anderen Do, Raffaëla, Dance Diva Tara McDonald, Sharon Doorson, Handsome Poets en Charly Luske betreden het podium en sturen een Message of Love naar landen waar mannen en vrouwen nog steeds strijden voor acceptatie en gelijke rechten.

Sipke Jan Bousema en Marieke Slinkert zijn de initiatiefnemers voor dit concert. Tijdens het maken van de documentaire Strijders voor de Liefde (uitgezonden door de NTR) merkten zij dat op er op de wereld nog veel homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders zijn die steun nodig hebben. Wij vieren met Gay Pride dat we in ons land vrij zijn om lief te hebben wie we lief willen hebben en dat we daar trots op zijn. Op heel veel andere plekken in de wereld is het niet eenvoudig om hier openlijk over te zijn, aldus Bousema.

De woordvoerder: Het concert Strijders voor de Liefde on Stage biedt activisten een podium om hun persoonlijke verhalen over de liefde te vertellen. Zoals het verhaal van de Oegandese Sam die het risico loopt op een levenslange gevangenisstraf als hij openlijk als transgender vrouw de straat op gaat. Of dat van Robbie Rogers die zijn succesvolle carrière als profvoetballer stopte toen hij uit de kast kwam. Tijdens Strijders voor de Liefde on Stage worden deze mensen nu eens niet veroordeeld om wie ze zijn en wie ze liefhebben maar liefdevol toegezongen door de artiesten en het publiek.

17 augustus 20131 reactie

  • Ja het moet wel een beetje gay zijn bij RTL, dat is ook het enige waar ze zich op het gebied van onrecht zich een beetje druk over maken.

Geef je reactie