Remko van Westerloo: ik ben kop van Jut

Daar gaan we weer: vanaf volgend jaar wordt alles beter bij SBS6, hoopt/denkt de onder vuur liggende SBS-directeur Remko van Westerloo.

We hebben wat pech gehad in de vooravond, zegt Van Westerloo tegen Zappen.blog. Daar wordt onder meer de sketchshow Ik ook van Jou uitgezonden, maar dat trekt te weinig kijkers. Er was zat op aan te merken, maar het is jammer dat het niet is gelukt en we er niet langer de tijd voor kunnen nemen.

Toen het nieuwe tv-siezoen net op gang was, bleek al dat de nieuwe vooravond van SBS6 geen succes was. Toen had de programmadirecteur nog een andere verklaring: We hebben een ongelukkige start gehad in de vooravond met Ik ook van Jou en The biggest Loser. Dat is te wijten aan het mooie weer maar ook doordat RTL de seizoenstart van GTST op een succesvolle manier heeft gehypet.

Maar niet alleen de vooravond scoort slecht, geeft Van Westerloo nu toe. We hebben te weinig gedaan op primetime. De vrijdag en zaterdag zonder Nederlandse programma’s laten, al was dat ook omwille budgettaire kwesties, was fout. Vanaf dit voorjaar is dat heel erg anders. De geflopte serie Verliefd op Ibiza krijgt in ieder geval geen vervolg.

Grootaandeelhouder Sanoma schuift de schuld voor de slechte prestaties van SBS6 naar de programmadirecteur, aangesteld door Talpa. De resultaten van SBS6 zijn niet bevredigend ondanks de hoge investeringen, zei Sanoma-CEO Harri-Pekka Kaukone. Het is een gevolg van de slechte programmering en de programmadirecteur valt onder Talpa.

Van Westerloo reageert: Ik ben de kop van Jut. Ik pretendeer dat het niet persoonlijk is. Dit hoort bij het grotere spel. Dat is spijtig, maar het hoort er bij.

20 december 20131 reactie

  • Ja lulhannes daar ben je directeur voor met je mega salaris.

Geef je reactie