Jeroen Kijk in de Vegte naar Cappuccino op Radio 2

In het nieuwe jaar verandert er veel op de diverse publieke radiozenders, met name op Radio 1. De fusieomroep KRO-NCRV start met drie nieuwe programma’s op die zender.

Op 1 januari begint het dagelijkse programma De Ochtend op Radio 1 met als presentatoren Jurgen van den Berg en Ghislaine Plag. De Ochtend volgt het actuele nieuws op de voet, is ter plekke in het land en er zijn vertrouwde rubrieken als het mediaforum en de nieuwsquiz en de nieuwe reportageserie de mini-maatschappij.

Twee nieuwe KRO-NCRV programma’s in het weekend: op zondag tussen 19.00 en 20.00 uur het journalistieke onderzoeksprogramma Reporter Radio, waarin misstanden aan de kaak gesteld worden en er onder meer aandacht is voor regionale onderzoeksjournalistiek.
Op zaterdag tussen 11.00 en 12.00 uur De Taalstaat, een actueel, informatief en vrolijk magazine over taal of zoals presentator Frits Spits het zegt: In De Taalstaat vertellen we hoe het met de taal gaat.

Op Radio 2 presenteert Gijs Staverman vanaf 2 januari het nieuwe KRO-lunchprogramma Gijs 2.0. Dat wordt een vernieuwend en positief lunchprogramma waarvan muziek en het gesprek van de dag de belangrijkste ingrediënten zijn, meldt de woordvoerder.
Jurgen van den Berg presenteert op 4 januari voor het laatst het zaterdagochtendmagazine Cappuccino en gaat zich volledig op Radio 1 concentreren. Jeroen Kijk in de Vegte neemt vanaf 11 januari de presentatie van Cappuccino over.

De Ochtend van 4 wordt voortaan ook in het weekend uitgezonden tussen 07.00 en 09.00 uur met als presentator Niels Heithuis. De programmering blijft door de week gelijk: op maandag presenteert Mieke van der Weij, van dinsdag tot en met vrijdag zit Margriet Vroomans achter de microfoon.
Het programma Amoroso verhuist van de late naar de vroege avond (19.00-20.00 uur) en gaat voortaan Passaggio heten. De presentatie blijft in handen van Lex Bohlmeijer.

Op Radio 5 maken NCRV en RKK in het nieuwe jaar een dagelijks levensbeschouwelijk actueel programma aan het begin van de avond tussen 18.00 en 19.00 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag Schepper & Co met Hijlco Span, op donderdag, vrijdag en zaterdag Kruispunt met Wilfred Kemp. Een programma vol verhalen, inspirerende ontmoetingen en muziek.

23 december 2013Geef je reactie