Peter van der Vorst wordt invaller bij RTL Late Night

RTL Late Night schuift steeds meer op richting RTL Boulevard: de talkshow biedt veel BN’ers, RTL-‘sterren’ en infotainment. En Peter van der Vorst wordt de vaste vervanger voor Humberto Tan.

RTL Late Night is infotainment, zegt programmadirecteur Erland Galjaard in de Telegraaf. Pauw & Witteman vooral informatie. Daarom is niet gekozen voor Rick Nieman als vervanger van Tan. Ik vind Rick heel kundig, maar hij is wel meer een nieuwsman.

Peter van der Vorst past volgens heb beter bij de latre night talkshow. Als ik kijk naar de mengeling van politiek, amusement en sport, denk ik dat Peter daar beter bij past. Vergis je niet hoor: Peter is een goeie interviewer, hij weet veel uit mensen te krijgen.

RTL Late Night scoort beter dan Galjaard had verwacht, maar het programma moet nog beter worden. De programmadirecteur bemoeit zich elke dag met de uitzending. Ik heb nog steeds elke dag contact over de line-up en wat de insteek is van de gesprekken, zei hij onlangs in de Volkskrant. In de Telegraaf geeft hij aan: Ik denk dat ik inmiddels vrij goed kan inschatten wat de RTL4-kijker wil zien.

Galjaard wil uiteindelijk een miljoen kijkers hebben voor zijn talkshow. Het uitgangspunt was en is dat wij ook om half elf een podium willen hebben dat op de actualiteit inhaakt. Een opiniërend programma in een gezellige setting, met mensen uit het nieuws, sporters, artiesten en politici.

En dus keren een aantal gasten uit de infotainment geregeld terug in RTL Laten Night, zals Peter R. de Vries, Goedele Liekens, John van den Heuvel, Thijs Römer en Jessica Villerius. En we hebben ook Roué Verveer en Richard Groenendijk gevraagd of ze regelmatiger willen komen, zegt Galjaard.

29 december 20133 reacties

 • Vind van der Vorst geen sterke keuze ondanks het feit dat hij in de amusementshoek goed op zijn plaats is, maar aan de andere kant snap ik ook dat Nieman niet naar voren geschoven is.
  Zodra Rick zijn hoofd laat zien zapt de helft van de kijker weg en dat is niet lullig bedoelt maar gewoon een feit.
  Hier zie je meteen de zwakke schakel bij RTL.
  Ze hebben legio presentatoren op de reservebank zitten als het over amusement gaat maar als het iets meer inhoud moet hebben komen ze uit bij presentatoren uit het koffietijd en boulevard circuit.
  Een gemiste kans en zeker een belangrijk aandachtspunt voor de toekomst.

 • Daphne Bunskoek zou een betere keus zijn geweest dan ‘lachebekje’ Van dr Vorst.

 • Yep, Bunskoek zou het absoluut kunnen en zeker voor een wat kritischer en genanceerdere presentatie kiezen dan PvdV.
  Ondanks dat ook Daphne een Blvd. achtergrond heeft is dat op de 1 of andere manier nooit aan haar blijven ‘plakken’.

Geef je reactie