Gerard Ekdom als redder naar Radio 2

De ochtend van NPO Radio 2 heeft sinds de komst van Sander de Heer bijna 20% van de luisteraars verloren. Gerard Ekdom zou die terug moeten krijgen.

Ekdom stapt over van 3FM naar Radio 2. Hij vertrekt daarvoor bij AVROTROS en komt in dienst bij BNN-VARA. Tessel van der Lugt, hoofd Radio BNN-VARA bevestigt: Met een doorgewinterde muziekliefhebber als Gerard hebben we een waardige opvolger gevonden voor Sander de Heer in de ochtend op NPO Radio 2. De startdatum bij Radio 2 is nog niet bekend.

Van der Lugt bedankt De Heer: Sander heeft dit acht jaar met ongelooflijk veel passie gedaan, waarvoor we hem enorm dankbaar zijn. Maar het laatste jaar krabte hij zich ook wel eens achter de oren over hoe lang hij zijn wekker nog op dit tijdstip wilde zetten. Met Gerard hebben we de gedroomde kandidaat voor de job. Ik weet zeker dat de luisteraars van Radio 2 hem heel snel in de armen sluiten.

Gerard Ekdom: Ik heb bij 3FM een belachelijk toffe tijd gehad. 17 top-jaren waarin ik alles uit de zender heb gehaald wat ik maar kon bedenken. En 3FM uit mij. Maar het is tijd voor een nieuwe stap, een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Een geweldige kans om op Radio 2 een compleet nieuwe ochtendshow te gaan doen, een avontuur waar ik erg veel zin in heb.

Het huidige ochtendprogramma van NPO Radio 2, De Heer Ontwaakt heeft gezorgd voor een flinke terugval in de luistercijfers. Vorig jaar verloor de zender in de ochtend 17% van de luisteraars ten gunste van o.a Q-music en Radio 1.

3FM zal met het vertrek van Ekdom en later dit jaar van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, op zoek moeten gaan naar nieuwe dj’s. De NPO vindt dat geen probleem. Zo komt er weer ruimte voor nieuw talent, dat voortkomt uit onze eigen opleiding, aldus een woordvoerder.

18 maart 2015Geef je reactie