Flikken Maastricht krijgt spin-off: Flikken Rotterdam

Naast Flikken Maastricht komt AVROTROS in het voorjaar van 2016 met de nieuwe politieserie Flikken Rotterdam. Het wordt dynamisch en ruiger dan de Limburgse variant.

Zoals de titel al doet vermoeden is Rotterdam het decor voor de serie. Burgemeester Aboutaleb heeft hoogstpersoonlijk en vol trots bekendgemaakt dat zijn stad aan de Maas een spin-off van het populaire Flikken Maastricht krijgt, meldt de omroep.

Dezelfde mix van spannende actie, klassieke whodunits en de persoonlijke interactie tussen de hoofdpersonen maar dan in een andere stad en met andere teams. De opnames voor deze nieuwe serie vinden in het najaar plaats. Vanaf het voorjaar van 2016 is Flikken Rotterdam te zien op NPO1.

AVROTROS-directeur Remco van Leen: Ruim 8 jaar geleden zijn wij gestart met Flikken Maastricht, een politieserie die inmiddels is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle dramaseries van de Nederlandse televisie. Met wekelijks ruim 2 miljoen kijkers, een grote schare fans en een hoge waardering kreeg het vorig jaar de beloning die het verdiende: de Gouden Televizier-Ring!

Een sterk merk als Flikken verdient wat mij betreft een spin-off. Het wordt een serie van dezelfde makers, maar met nieuwe verhaallijnen, dynamisch en ruiger van opzet, wat past bij een wereldstad als Rotterdam. Ik ben er ongelooflijk trots op dat we dit nu gaan realiseren en daarmee gaat een langgekoesterde wens van mij in vervulling.


NPO1-netmanager Marcel Peek: In Flikken Rotterdam speelt, net als in Flikken Maastricht, de stad een grote rol. Daar waar Maastricht gemoedelijk, middeleeuws en Bourgondisch toont, is Rotterdam modern, dynamisch en wat ruiger. Het populaire met een Gouden Televizier-Ring bekroonde Flikken Maastricht blijft uiteraard gewoon bestaan. Vanaf begin september is het 10e seizoen op NPO1 te zien.

29 april 20152 reacties

  • Bus 1 bus komt terrein oprijden b2
    2 uitstappen lopen naar deur momo B2 stappen binnen. B1
    lopen kantoor van Ellis binnen en lopen naar te gemoed B1
    Bus aanrijden thuis Huis a1 lntappen B3.

  • inhoud is ook niet belanrijk als het plaatje maar mooi is
    daarom was Baantjes ook een succes

Geef je reactie