Minder hulpshows bij herhaalzender RTL4?

Na een zomer vol herhalingen, maakte RTL Nederland gisteren in een grote show de programmering voor het nieuwe seizoen bekend. RTL-baas Erland Galjaard is arrogant zelfverzekerd.

De publieke omroep wordt altijd beschuldigd van een te vroege zomerstop van programma’s, maar toch was het RTL4 die deze zomer, twee maanden lang bijna volledig in het teken stond van herhalingen. Dat was duidelijk te zien aan de kijkcijfers.

Ook RTL zelf zou zijn geschrokken van de lage scores, meldt ALbert Verlinde in RTL Boulevard. Het is natuurlijk niet de meest succesvolle zomer geweest bij RTL, want er waren weinig nieuwe programma’s. Volgend jaar wordt dat anders. Ik heb gehoord dat er nu intern al besloten is om volgend jaar in de zomer meer te gaan programmeren. Dit was wat de leiding betreft één keer maar nooit meer.

SBS6 porfiteerde, met dank aan de Champions League, van het inzakkende RTL. Maar RTL-baas Erland Galjaard maakt zich geen zorgen. Al jaren hoor ik dat het ‘alleen maar minder’ kan worden bij RTL, zegt hij in het AD. Dat gebeurt maar niet en het lijkt me ook onwaarschijnlijk dat we ineens zouden wegzakken. SBS6 heeft nu wel de Champions League. Daarmee kochten ze zeker 1,5 miljoen kijkers die mogelijk bij de zender blijven hangen. Als ze die voetbalrechten niet hadden gekocht, zouden ze nooit meer bij RTL in de buurt zijn gekomen.

Galjaard zegt ook dat RTL minder hulp-tv gaat maken. Dat was op een gegeven moment wel erg doorontwikkeld. We willen meer doen dan helpen. Maar ondertussen worden gewoon nieuwe hulpshows aangekondigd.
RTL gaat meer humoristiche programma’s brengen. Als tegenhanger willen we dat er bij ons ook gelachen wordt, aldus de RTL-baas. Daarvoor worden vooral ex-Lama’s (Ruben Nicolai, Tijl Beckand, Ruben van der Meer en Jeroen van Koningsbrugge) en cabaretiers (Jan Jaap van der Wal, Diederik Ebbinge, Martijn Koning en Daniël Arends) ingeschakeld. Die zijn straks in diverse ‘hilarische’ programma’s te zien.

26 augustus 2015Geef je reactie